Hej, Har du tänkt spara till honom under minst fem år så kan du dela upp sparandet dels på sparkonto men även spara en del av summan i ett par olika fonder för att få möjlighet till högre avkastning. När det gäller sparkontot kan du spara på ett fasträntekonto för att få lite högre ränta. Men tänk då på att inte låsa fast kapitalet för lång tid eftersom räntorna kommer att stiga så småningom. För att jämföra olika bankers räntor kan du söka fakta exempelvis här på compricer.se.

Om du sparar en del av summan i fonder kan det vara idé att fördela insättningarna så att du sprider ingångskursen och därmed minskar risken.

Fundera även på om du ska spara i ditt egna namn istället för att spara i din sons namn. Det ger dig i så fall möjlighet att ha fortsatt koll på pengarna även efter han fyller 18 år och därmed kommer åt hela kapitalet. Om du spara i ditt egna namn kanske du även behöver skriva ett testamente för att säkerställa att han får pengarna om du skulle gå bort innan han har fått dem.

Elisabeth Hedmark
Privatekonom
Länsförsäkringar