Tusentals kronor att spara genom att välja rätt bilförsäkring!

Tusentals kronor att spara genom att välja rätt bilförsäkring!

En jämförelse mellan försäkringsbolag visar på mycket stora prisskillnader på bilförsäkringar med möjliga besparingar på över 10 000 kronor per år.

I Sverige finns det 4,3 miljoner försäkrade personbilar och varje år betalar vi omkring 15 miljarder kronor i motorförsäkringar.

En jämförelse av tre bilar, en Volvo V70, en VW Polo och en BMW 530i Sedan, visar på stora prisskillnader mellan försäkringsbolagen.

  • I vår jämförelse får en man i 50 årsåldern i Stockholm betala mellan 7 414 och 26 114 kronor för att helförsäkra sin Volvo V70 beroende på vilket försäkringsbolag han väljer. En möjlig besparing på 18 700 kronor.
  • En man i samma ålder får i Malmö betala mellan 5 305 och 14 926 kronor för att helförsäkra sin VW Polo. En möjlig besparing på 9 621 kronor.
  • I Göteborg visar vår jämförelse att en man i 50 årsåldern får betala mellan 12 947 och 25 391 kronor för att helförsäkra sin BMW 530i Sedan. En möjlig besparing på 12 444 kronor.

Försäkringsbolagen har olika fokus

När man väljer försäkring till sin bil är det tydligt att man kan spara mycket på att jämföra försäkringsbolagens premier. Eftersom försäkringsbolagen har olika skadestatistik och fokuserar på olika kundgrupper och bilmodeller kan premierna variera kraftigt mellan bolagen.

Det går ofta att hitta ett bättre alternativ än att teckna bilförsäkring hos sitt vanliga försäkringsbolag
Att bara gå till sitt vanliga försäkringsbolag och teckna en bilförsäkring kan vara en dålig affär. Även om man blir erbjuden helkundsrabatt på bilförsäkringen så går det ofta att hitta ett bättre alternativ.

Viktigt att jämföra premie och omfattning
Innan man väljer att teckna en bilförsäkring är det viktigt att jämföra både premie, självrisker och omfattning i försäkringen så att man gör ett medvetet val och får en försäkring som motsvarar ens behov.

Hur mycket kan du spara? Jämför bilförsäkring och byt idag!

Eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig med jämförelsen och bytet.

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

45 000 hushåll lägger 20 procent av inkomsten på el!

1 minuts läsning

I Statistisk årsbok 2012 (läs mer här) går det bland annat att läsa att vi förra året la cirka 26,8 procent av vår konsumtion på bostad, el, gas och uppvärmning. Nu visar statistik framtagen för SvD Näringsliv av Villaägarna at...

Föregående artikel