Privatlån - jämför och låna med låg ränta

Jämför privatlån och låna upp till 600 000 kronor med låg ränta. Vi jämför upp till 40 olika långivare. Bara en UC och självklart kostnadsfritt. Ansök idag.
Jämför upp till 35 olika långivare
Endast 1 UC
Personlig hjälp hela vägen
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, senast uppdaterat 2020-09-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95 %-29,95 %.

Jämför bankernas exempelräntor

Jämför exempelräntor

Följande banker matchade inte din sökning

Bank Fel

Övrig info

* Dessa räntor är exempelräntor. För mer info, se respektive banks hemsida.

För att få en rättvis jämförelse är beräkningen baserad på annuitetslån, där månadskostnaden är konstant under hela återbetalningsperioden.

Compricers mål är att alla banker och låneinstitut ska finnas med i jämförelsen och att all information är korrekt. Vi tar tacksamt emot tips och förslag på nya aktörer till vår jämförelse. Kontakta oss på info@compricer.se

Privatlån via Compricer

Letar du efter ett bra privatlån? Då har du kommit helt rätt!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och vi är experter på privatlån.

Här kan du själv hitta olika bankers låneerbjudanden eller så ansöker du om ett privatlån via oss och får hjälp med hela processen.

Oavsett vad som passar dig bäst hjälper vi dig med att hitta ett bra privatlån med låg ränta.

Jämför och ansök direkt online eller ring våra erfarna låneförmedlare på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig med ditt lån.

Så kan vi hjälpa dig

Så hjälper vi dig hitta ett bra privatlån med låg ränta

Hitta ett privatlån med låg ränta


För dig som vill se bankernas exempelräntor kan du fylla i lånebelopp och återbetalningstid ovan. Tryck på knappen och vips får du fram en lista över långivarnas räntor och villkor.

Vill du få personliga ränteförslag för just dig gör du en ansökan direkt här på siten. Det är helt kostnadsfritt och tar bara någon minut. Vi hjälper dig som vill ha ett privatlån mellan 10 000 – 600 000 kronor.

Efter en automatisk kreditupplysning via UC börjar bankernas ränteförslag trilla in till dig och du väljer själv vilket privatlån du tycker är bäst att gå vidare med.

Banken du valt kontaktar dig med lånehandlingar och utbetalning av lånet. Klart!

Känner du att du vill ha personlig stöttning genom hela processen finns vi här för dig. Ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig – helt kostnadsfritt förstås.

Fördelarna med att ansöka om privatlån via oss


Snabb och enkel ansökan direkt online eller prata med våra erfarna låneförmedlare

Endast en kreditupplysning trots att du kan få svar från upp till 35 olika banker

Jämför flera banker och deras räntor i lugn och ro

Tryggt och säkert – vi är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi

Helt kostnadsfritt

Christina tipsar

Hur funkar privatlån?

Så fungerar ett privatlån

Om privatlånPrivatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ha någon bostad eller bil som säkerhet för lånet. Pengarna använder du till vad du vill och lånet löper vanligtvis mellan 2-15 år.

När du ansöker om privatlån via oss hjälper vi dig hitta en bra ränta bland upp till 35 olika banker och långivare.

Ett privatlån kan användas till en mängd olika ändamål, till exempel för att:

• Köpa bil, båt, MC eller liknande
• Renovera
• Resa för
• Samla andra lån med för att sänka månadskostnaden

RänteexempelDe lånevillkor du erbjuds bestäms av de långivare som är anslutna till tjänsten (upp till 35 stycken för närvarande).

Först görs en kreditprövning och baserat på den och de uppgifter du fyller i erbjuds du en ränta från respektive långivare.

Ränteexempel: Om den rörliga årsräntan är 5,5 % blir den effektiva räntan 5,86 % för ett lån om 100 000 kronor med 5 års löptid och uppläggningsavgift om 495 kr samt 0 kr i aviavgift. Det totala beloppet att betala blir 115 102 kronor och din månadskostnad blir då 1 910 kronor. Detta avser återbetalning med annuitet.

ÅterbetalningstidNormalt betalas ett privatlån tillbaka, eller amorteras som det också heter, på mellan 2-15 år. Ju kortare återbetalningstid du väljer desto lägre blir räntekostnaden, men det är alltid bra att försöka hitta en balans mellan amortering och hur din ekonomi ser ut i övrigt.

Välj den återbetalningstid som fungerar bäst för dig.

RänteavdragNär du tar ett privatlån kan det vara bra att känna till ränteavdraget. Det innebär att 30 procent av räntekostnaden under ett år, upp till 100 000 kronor, automatiskt dras av i din deklaration året efter.

Ett lån på exempelvis 200 000 kronor med en ränta på 5 procent har en årsräntekostnad om 10 000 kronor. 30 procent av denna summa får du dra av på din skatt i detta hypotetiska exempel vilket blir 3 000 kronor.

5 snabba tips till ett bra privatlån

  • Bestäm dig för hur mycket du behöver låna
  • Välj återbetalningstid
    (2 – 15 år)
  • Gör en kostnadsfri ansökan på Compricer
  • Jämför bankernas erbjudanden
  • Välj det lån du tycker är bäst!

Krav för att få låna

Krav för att få låna

Grundkrav och villkorNär du ansöker om privatlån via oss finns det några grundkrav som måste vara uppfyllda för att kunna få ett lån beviljat.

Grundkrav för lån över 30 000 kr✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Ha en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kronor
✓ Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Grundkrav för lån under 30 000 kr✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Ha en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kronor

Är du osäker på om du uppfyller kraven är du välkommen att ringa oss på 08-5000 2000 så tittar vi på det tillsammans.

Svårt att få lån?

Vi kan hjälpa dig som har svårt att få lån

Privatlån med betalningsanmärkningHar du en eller några få betalningsanmärkningar idag? Det behöver inte vara ett hinder för att få ett privatlån.

Det finns flera olika banker och långivare som tittar på din ekonomi just nu istället för vad som har skett tidigare vilket gör att det kan gå att få ett privatlån trots betalningsanmärkning även om det är svårt.

Om du har svårt att få ett privatlånHar du svårt att få lån? Kanske har du kontaktat din bank och fått nej. Ge inte upp! Det finns banker och långivare som anstränger sig lite mer för att förstå din situation.

Skicka in din ansökan idag eller ring oss på 08-5000 2000 så tittar vi på vilka möjligheter som finns att få ett lån.

LåneskyddFlera banker erbjuder ett frivilligt låneskydd i samband med att du tecknar dig för ett privatlån. Det är en slags försäkring som betalar av hela eller delar av lånet om du av någon anledning skulle få svårt att betala för ditt lån.

Vårt erbjudande

Jämför och ansök om privatlån

Om CompricerCompricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta ett bra lån.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Prata privatlån med ossHar du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite privatlån tillsammans. Våra låneförmedlare är experter på privatlån och finns här för att hjälpa dig.

Vill du hellre göra en ansökan själv går det naturligtvis alldeles utmärkt.

Vanliga frågor och svar om privatlån

Vad är privatlån?

Privatlån är ett lån på omkring 10 000 – 600 000 kronor utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ha någon bostad eller bil som säkerhet för lånet. Pengarna använder du till vad du vill och lånet löper vanligtvis på mellan 2-15 år.

Hur mycket får jag låna i privatlån?

Olika banker erbjuder olika mycket i privatlån men vanligt är att lånen ligger på mellan 10 000 – 600 000 kronor. Hur mycket just du kan låna framgår efter att banken gjort en kreditbedömning.

Vad är en bra ränta på privatlån?

Vad som är en bra ränta på privatlån varierar beroende på vem som tar lånet. Vad som kan vara en bra ränta för den ena kan vara en dålig ränta för en annan. Med hjälp av vår tjänst kan du jämföra upp till 35 olika banker och långivare och på så sätt hitta en bra ränta utifrån just dina förutsättningar.

Vilken bank har lägst ränta på privatlån?

Eftersom privatlån är individuella, och räntan bestäms först efter en kreditbedömning, går det inte att på förhand veta vilken bank som har den lägsta räntan. Med hjälp av vår tjänst kan du jämföra bankernas exempelräntor eller göra en kostnadsfri ansökan för att se var just du kan få en låg ränta bland upp till 35 olika banker.

Hur fungerar privatlån?

När du ansöker om ett privatlån tar banken en kreditupplysning som ingår i den bedömning banken enligt lag måste göra innan de beviljar ett lån. Om lånet godkänns och du väljer att gå vidare med det upprättar banken lånehandlingar. Så fort du skrivit på handlingarna kan banken betala ut lånet till dig.

Hur ansöker man om privatlån via Compricer?

Antingen gör du en ansökan direkt online eller så ringer du oss på 08 – 5000 2000.

Vad kostar det att ta privatlån via Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om privatlån via Compricer.

Övrig information

* Dessa räntor är exempelräntor. För mer info, se respektive banks hemsida.

För att få en rättvis jämförelse är beräkningen baserad på annuitetslån, där månadskostnaden är konstant under hela återbetalningsperioden.

Compricers mål är att alla banker och låneinstitut ska finnas med i jämförelsen och att all information är korrekt. Vi tar tacksamt emot tips och förslag på nya aktörer till vår jämförelse. Kontakta oss på info@compricer.se

Läs mer om privatlån

Här kan du läsa mer om privatlån och bra saker att tänka på för dig som funderar på att ta ett lån.

Kreditprövning
Vad är en kreditprövning och hur går den till? Läs mer

Ränteberäkning
Hur beräknas egentligen räntorna och finns det skillnader? Läs mer

Låna även när banken säger nej
På senare tid har det dykt upp särskilda banker som specialiserar sig på att låna ut till personer som inte får "vanliga" banklån. Läs mer

Lån med betalningsanmärkning
Här kan du läsa mer om att låna med betalningsanmärkning Läs mer

Ordlista lån
Här hittar du förklaringar till olika lånerelaterade ord. Läs mer

Senaste nyheterna om privatlån

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Compricer samarbetar med

Detta innebär att när du gör en ansökan om privatlån via Compricer så kommer din ansökan att komma till {{ providerName }} (om du uppfyller deras grundkrav).

Vad innebär tjänsten?

Compricer har samlat flera långivare under ett och samma tak. Via en ansökan får du flera erbjudanden. Vi hittar en bra lösning åt dig - det är helt kostnadsfritt! Endast en kreditupplysning kommer att synas i din kredithistorik.

Till ansökan

I tjänsten ingår dessa aktörer: