Vill du ha hjälp? Ring oss! 08-5000 2000

Blancolån - Låna utan säkerhet

Ansök om blancolån via Compricer och låt långivarna slåss om att ge dig det bästa alternativet för att ta ett lån utan säkerhet.
Ansök online eller ring oss på 08 - 5000 2000 för att få hjälp via telefon. Tjänsten är helt kostnadsfri!

Välj typ av lån

Hitta bästa erbjudandet för just dig!

Nytt lån
För dig som vill söka ett nytt blancolån

Lös lån & krediter
För dig som har dyra lån och krediter och vill hitta bättre villkor

Om blancolån och tjänsten

Blancolånets syfte är att man enkelt ska kunna låna pengar till i princip vad som helst utan att behöva lämna säkerhet till skillnad från t.ex. bolån där du har bostaden som säkerhet.

Kan du ta ett blancolån?
Det krävs oftast en fast anställning eller inkomst från pension och att du inte har några betalningsanmärkningar (gäller de flesta långivare). Innan du tar ett blancolån är det bra se över din ekonomi för att säkerställa hur mycket du kan låna och även se över hur mycket du behöver låna. Det är rekommenderat att göra en ekonomisk kalkyl för att se hur din situation ser ut idag och hur den skulle kunna se ut om du eventuellt tar ett lån.

När du ska ta ett blancolån
Det är viktigt att du jämför olika bankers villkor och räntor innan du tar beslutet att ta ett blancolån.
En annan aspekt som är bra att tänka på är att försöka hålla ned antalet kreditupplysningar som tas då bankerna ser detta som ett dåligt tecken och kan mycket väl neka dig att ta ett lån. När du ansöker om blancolån via Compricer kommer enbart en kreditupplysning att synas i din kredithistorik trots att du får erbjudanden från flera långivare. Du kan även använda tjänsten om du vill omförhandla befintliga blancolån och eller kreditkortsskulder, för att få ner din totala månadskostnad.

Återbetalning
De två vanligaste återbetalningsmetoderna på ett blancolån är annuitet, som innebär att du betalar samma belopp varje månad enligt en förutbestämd återbetalningstid och rak amortering som innebär att skulden sjunker med samma belopp varje månad, här är månadsbeloppet högre i början och lägre i slutet av återbetalningstiden. Du har alltid möjlighet att amortera extra eller helt lösa ett blancolån i förtid utan extra kostnader.

Såhär fungerar tjänsten:
1. Ansök om blancolån via Compricer.
2. Din ansökan skickas till de långivare vars grundkrav du uppfyller.
3. Du får svar från bolagen och går vidare med det alternativ som passar dig bäst.
4. Det bolag du har valt kontaktar dig med handlingar och utbetalning av lånet. Därefter sker all kommunikation med det bolaget.

Alla långivare kommer att ta en kreditupplysning på dig men endast en kreditförfrågan kommer att registreras i din historik hos UC.

Generella villkor:
* Låna max 500 000 kr
* Du måste vara minst 18 år
* Fast inkomst över 110 000 kr per år

Läs mer

Vad är detta för tjänst?
Detta är en kostnadsfri tjänst, som erbjuds i samarbete med vårt systerbolag Lendo. Du kan genom en ansökan kan få låneerbjudanden från flera långivare. Du kan välja att antingen ansöka om ett helt nytt lån eller att få ett erbjudande om att omförhandla existerande lån (blancolån eller kreditkortsskuld). Du kan bara ansöka om privatlån via denna tjänst. När du ansöker online har du full insyn i de erbjudanden som bankerna skickar till dig. Du loggar in på ditt konto på Compricer och kan där se de olika erbjudandena och välja det som du tycker är mest attraktivt.

Registreras flera kreditupplysningar?
Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. På denna kommer det att stå att den är tagen av Compricer/Lendo eftersom tjänsten erbjuds i samarbete med Lendo. I enstaka fall kan vissa banker ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vilka banker är med i tjänsten?
De banker och kreditinstitut som är med i tjänsten är: Avida Finans, Bigbank, Collector, Credento, Euroloan, Forex Bank, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lendify, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, Resurs Bank, Santander, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

När behöver jag medsökande?
I vissa fall kan det hjälpa om du har en medsökande för ditt lån. Samma förfarande med kreditupplysning gäller för medsökande i de fall du väljer att ha det. Bankerna har olika krav vad gäller medsökande, vissa aktörer kräver att du har medökande om du vill låna ett högt belopp. Om du väljer att ha en medsökande måste du givetvis be om dennes godkännande innan du skickar in ansökan. Det kan uppkomma fall där du skickar in en ansökan med medsökande men banken anser att du inte behöver denna för att bevilja lånet. I dessa fall får du meddelande om detta i den offert du får från banken.

Hur fungerar det när jag vill omförhandla lån?
Du kan via denna tjänst omförhandla dina existerande privatlån. Du fyller då i uppgifter om dina existerande lån och bankerna ger dig ett erbjudande om vad de kan erbjuda dig för villkor om du samlar lånen hos dem. När du sedan ska lösa lånen kan i vissa fall den nya aktören hjälpa dig eller så löser du det på egen hand.

Kan jag göra flera ansökningar?
Om du av någon anledning vill göra en till ansökan om privatlån via Compricer måste du vänta fem kalenderdagar från att du har gjort en ansökan tills du kan göra en ny. Det är dock inte att rekommendera att göra flera ansökningar på kort tid. Tänk igenom hur mycket du behöver låna och om du tror att du behöver en medsökande innan du skickar in din ansökan.

Hur mycket kan jag låna?
Hur mycket du kan låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det högsta beloppet du kan ansöka om via Compricer är [maxloanamount]. Gör en kalkyl innan du väljer att ta ett lån så du ser att du klarar att betala ränta och amortering på lånet även vid eventuella räntehöjningar. Tänk också på att om du ansöker om höga belopp kommer inte alla anslutna banker att få din ansökan.

Vilken typ av avbetalning är det?
Vissa banker erbjuder rak amortering andra erbjuder annuitetslån. Det framgår i de offerter som du får av bankerna vilken typ av avbetalning du har blivit erbjuden av respektive bank.

Annuitet innebär att du betalar ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle under hela återbetalningstiden.

Rak amortering innebär att du amorterar lika mycket vid varje betalningstillfälle. Räntekostnaden sjunker således under återbetalningstiden vilket gör att den totala månadskostnaden sjunker i takt med att lånet återbetalas.

Hur lång avbetalningstid ska jag välja?
Det är upp till dig. Fundera på hur mycket du vill betala per månad och hur länge du vill ha lånet. Hos de flesta banker kan du kostnadsfritt både extraamortera och betala av hela lånet i förtid om du önskar.

Vilken ränta kommer jag få?
Den ränta bankerna erbjuder beror på dina förutsättningar. Eftersom det är en risk för banken att låna ut pengar är den ränta du får kopplad till hur stabil ekonomi du har. Om du har en stabil ekonomi får du en bättre ränta. Tänk också på att den ränta du erbjuds är rörlig och räntan kan komma att förändras under lånets löptid.

Hur lång tid har bankerna på sig att svara?
Från att din ansökan har gått iväg har bankerna 96 timmar på sig att ge dig ett erbjudande. Om du får ett erbjudande som du tycker är attraktivt kan du alltid välja att acceptera detta även om de 96 timmarna inte har gått. Tänk på att om du ansöker på en helg kan det dröja till måndag innan någon av bankerna svarar.

Var ser jag mina inkomna offerter?
Du ser dina offerter på din sida på Compricer. Du loggar in med ditt personnummer samt ett lösenord som skickas till dig direkt efter att du har gjort din ansökan. Du loggar in här

Behöver jag komplettera min ansökan med något?
Bankerna kommer att kunna ge dig en offert baserat på det du fyller i i ansökningsformuläret och den kreditupplysning som de tar. I vissa fall kommer dock vissa banker kräva att du kompletterar din ansökan. Det kan exempelvis vara arbetsgivarintyg. Skälet till detta är att banken inte kan bedöma enbart utifrån kreditprövningen om lånet kan beviljas eller inte. Om den bank som du vill ta lån ifrån kräver komplettering, framgår det i "Bankmeddelande" som finns i samband med offerten. Om du vill ta lån från denna bank bekräftar du lånet på Compricer och skickar sedan in arbetsgivarintyget (eller andra handlingar) till banken som de sedan tar ställning till innan de skickar ut ett avtal till dig.

Klagomål
Handläggningstiden för klagomålen är alltid skyndsam och sker inom 14 dagar. Ansvarig för klagomålshanteringen är Gustaf Claesson. Om du efter beskedet fortfarande är missnöjd kan du begära en omprövning genom att vända dig till Compricers klagomålskommitté som handlägger ärendet skyndsamt inom ytterligare 14 dagar.
Du har även möjlighet att få en tvist med Compricer prövad hos Allmänna Reklamationsnämnden eller i allmän domstol. Härvidlag kan du få vägledning av Konsumenternas Bank- och finansbyrå, Konsumenternas försäkringsbyrå eller hos din kommunala konsumentvägledning.
Om du vill framföra synpunkter eller klagomål så gör du det enklast genom att skicka e-post till oss på: info@compricer.se. Det går också bra via vanlig post eller telefax.

Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Flera offerter - en kreditförfrågan

I samarbete med UC erbjuder Compricer denna möjlighet.

Du ansöker via Compricer och får bara en kreditförfrågan i din historik hos UC men du får offerter från flera aktörer!

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Rörligt pris, bor i lägenhet, 1500 kWh/år
  • Lägst årskostnad 116 kr
  • Högst årskostnad 1 752 kr
  • Att spara 1 636 kr

Jämför här

Detta är de anslutna aktörerna
Resurs Bank privatlån Nordax Bank privatlån Ikano Bank privatlån Swedbank Avida Finans privatlån Svea Ekonomi privatlån Villabanken privatlån ICA Banken privatlån Lån & Spar Bank privatlån SevenDay Bank privatlån Marginalen privatlån FOREX Bank privatlån MedMera Bank privatlån KonsumentKredit privatlån MoneyGo privatlån Lendify privatlån Credento privatlån BIGBANK privatlån