Blancolån - Jämför och ansök om lån utan säkerhet

Jämför blancolån och ansök om lån utan säkerhet. Vi hjälper dig hitta bästa och lägsta möjliga ränta på lån mellan 10 000 - 600 000 kronor.

Välj typ av blancolån

Hitta bästa erbjudandet för just dig!

Nytt lån
För dig som vill söka ett nytt blancolån
Lös lån & krediter
För dig som har dyra lån och krediter och vill hitta bättre villkor

Blancolån på Compricer

Letar du efter ett bra blancolån med låg ränta? Då har du kommit helt rätt!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och vi är experter på lån utan säkerhet.

Vi hjälper dig som vill teckna nytt blancolån, samla gamla lån du redan har eller dig som bara vill få en lägre ränta och sänka månadskostnaden på lånet.

Ansök direkt online eller ring oss på 08 – 5000 2000. Vi brinner för att hjälpa dig hitta bästa möjliga blancolån och det bästa av allt – tjänsten är helt kostnadsfri för dig!

Om blancolån – lån utan säkerhet
Blancolån, eller lån utan säkerhet som det också kallas, är ett lån som kan användas till vad du vill. Till skillnad från exempelvis ett bolån där du behöver en säkerhet i form av en lägenhet eller fastighet för att kunna låna pengar.

Ett blancolån kan användas för många olika ändamål
Syftet med blancolån är att de kan användas till i princip vad som helst.

Några vanliga saker som blancolån används till:

 • Köpa bil, båt, MC eller liknande

 • Renovering

 • Ha som kontantinsats vid köp av bil, hus eller lägenhet

 • Resor

 • Samla andra lån med för att sänka månadskostnaden
Vi hjälper dig hitta ett så bra blancolån som möjligt för just ditt ändamål!

Omförhandla ditt blancolån
Många som kontaktar oss misstänker att deras nuvarande lån kostar onödigt mycket och man vill se om det går att sänka räntan och månadskostnaden.

I praktiken går det till som så att du ansöker om att samla dina lån och om du får ett erbjudande som är bättre än det du har löser din nya långivare lånet och lägger upp ett nytt lån hos dem istället med bättre villkor.

På samma sätt fungerar det om du har många olika lån och skulder. Det kan handla om andra blancolån, kreditkortsskulder eller olika typer av smålån som du kan samla ihop till ett enda lån istället med bättre ränta och lägre kostnad.

Så fungerar det att ansöka om ett blancolån

 1. Ansök online på Compricer eller ring oss på 08 – 5000 2000

 2. Din ansökan skickas till de långivare som är med i tjänsten (upp till 35 stycken)

 3. Du får svar från bolagen och går vidare med det alternativ som passar dig bäst

 4. Det bolag du väljer kontaktar dig och när lånehandlingarna är påskrivna (digitalt eller fysiskt via brev) betalas lånet ut till dig.
När du gör din ansökan via Compricer tas endast en kreditupplysning (UC) trots att du kan få svar från upp till 35 olika banker och långivare. Det gör att du slipper ringa runt till alla banker och be om att få låna pengar. Istället räcker det med att göra en enda ansökan och i lugn och ro gå igenom de erbjudanden som kommer in.

Om du hellre vill prata med någon av våra låneförmedlare så finns vi här för dig på 08 – 5000 2000.

Hur mycket kan man låna utan säkerhet?
Via Compricer kan du låna upp till och med 600 000 kronor utan säkerhet. Det som avgör hur mycket du kan låna är bankernas respektive krav och din ekonomi.

När du gör en ansökan skickas den ut till 35 olika banker och långivare. Inom kort börjar svaren trilla in till dig med hur mycket du kan låna och till vilken ränta.

Det finns inget maxtak för hur mycket du kan ha i blancolån. Det som avgör om du kan få ett lån är den kreditbedömning som bankerna gör.

Ränta – Exempel på månadskostnad
Efter att du skickat in din ansökan får du ett kostnadsfritt inloggningskonto på Compricer där du ser bankernas erbjudanden.

Räntan är individuell och varierar mellan de olika långivarna. Jämför och välj det lån du tycker är bäst.

Hur mycket ett lån kostar beror på lånets storlek, räntan, återbetalningstiden och eventuella avgifter.

För ett lån på 100 000 kronor med en rörlig ränta på 5,5 % och en återbetalningstid på 5 år blir den effektiva räntan 5,86 % vid en uppläggningsavgift om 495 kronor och 0 kronor i aviavgift.

Det totala beloppet att betala blir då 115 102 kronor och din månadskostnad blir 1 910 kronor. Detta avser återbetalning med annuitet.

Ränteavdrag
Det kan vara bra att känna till att blancolån omfattas av ränteavdraget. Det innebär att du får tillbaka 30 procent av räntekostnaden under ett år, upp till 100 000 kronor, i deklarationen året efter.

I praktiken betyder det att du bara betalar 70 procent av räntan. Ränteavdraget görs automatiskt och rapporteras in av det bolag du har lånet hos.

Återbetalningstid
De två vanligaste återbetalningsmetoderna på ett blancolån är annuitet, som innebär att du betalar samma belopp varje månad enligt en förutbestämd återbetalningstid och rak amortering som innebär att skulden sjunker med samma belopp varje månad, här är månadsbeloppet högre i början och lägre i slutet av återbetalningstiden.

Du har alltid möjlighet att amortera extra eller helt lösa ett blancolån i förtid utan extra kostnader.

Strikt ekonomiskt är det bästa att ha så kort återbetalningstid som möjligt. Ju längre tid du betalar av på lånet ju högre blir totalkostnaden.

Försök hitta en bra balans mellan en så snabb återbetalning som möjligt och din ekonomi i övrigt.

Låneskydd
En del banker kan erbjuda låneskydd när du skaffar ett blancolån. Det är en slags försäkring som kan betala hela eller delar av ditt lån om du skulle förlora betalningsförmågan på grund av arbetslöshet eller sjukdom och liknande.

Ett låneskydd är helt frivilligt att teckna.

Bra saker att tänka på när du ansöker om blancolån

 1. Välj rätt lånebelopp – ju större lån desto högre blir kostnaden för dig

 2. Välj rätt återbetalningstid – ju kortare återbetalningstid desto lägre blir kostnaden

 3. Jämför och välj den lägsta räntan
Fördelar och nackdelar med blancolån
Den viktigaste fördelen med ett blancolån är att det kan användas till i princip vad som helst. Det går enkelt och snabbt att göra en ansökan och lånet kan användas för att köpa en bil, renovera hemma eller för att lösa gamla dyra lån och skulder med mera.

Nackdelen med blancolån är främst att räntan normalt är högre än till exempel ett bolån.

Om Compricer blancolån
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och vi har hjälpt tusentals svenskar att göra smartare val kring sina blancolån.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra låneförmedlare är experter på blancolån.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Låt oss hjälpa dig att hitta ett bra lån utan säkerhet redan idag!

Grundkrav och villkor för lån utan säkerhet
När du ansöker om lån utan säkerhet via Compricer finns det några grundkrav som måste vara uppfyllda för att kunna få ett lån.

Grundkrav för lån över 30 000 kr
Vara minst 18 år
Vara folkbokförd och skriven i Sverige
Ha en fast inkomst från arbete eller pension
Årsinkomst på minst 110 000 kronor
Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Grundkrav för lån under 30 000 kr
Vara minst 18 år
Vara folkbokförd och skriven i Sverige
Ha en fast inkomst från arbete eller pension
Årsinkomst på minst 110 000 kronor
Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Är du osäker på om du uppfyller kraven är du välkommen att ringa oss på 08 – 5000 2000 så tittar vi på det tillsammans. Annars är du varmt välkommen att skicka in din ansökan idag!

Fördelarna med Compricer

 1. Snabb och enkel ansökan

 2. Vi samlar erbjudanden från flera olika aktörer

 3. Du behöver bara göra en enda ansökan trots att du kan få svar från upp till 35 olika banker och långivare

 4. Endast en kreditupplysning

 5. Du väljer själv den bästa räntan

 6. Personlig hjälp genom hela processen om du vill ha det

 7. Helt kostnadsfritt för dig
Hur snabbt får man pengarna utbetalt?
Från att du skickat in din ansökan börjar de första beskeden dyka upp inom några sekunder. När du hittat ett erbjudande du tycker är bra kontaktar banken dig för att signera lånehandlingarna. Detta kan antingen ske digitalt eller via fysisk post.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank du väljer.

Svårt att få blancolån?
Har du svårt att få blancolån? Det finns många situationer som kan göra det svårt att få ett lån utan säkerhet. Det kan handla om betalningsanmärkningar, oregelbunden eller för låg inkomst, skulder eller liknande.

Det behöver dock inte vara omöjligt att få ett lån bara för att du fått nej av en bank. Vi känner till vilka banker och långivare som anstränger sig lite mer för att se till just din situation idag istället för vad som har skett tidigare.

Ring oss på 08 – 5000 2000 eller skicka in din ansökan online om du vill undersöka vilka möjligheter du har att få ett lån.

Medsökande kan öka chanserna
Många gånger kan en medsökande öka chanserna att få ett blancolån. Då delar ni på betalningsansvaret och det är ofta en bra lösning för att få det lån du vill ha.

Jämför och ansök om blancolån idag
Låt oss hjälpa dig med ditt blancolån. Skicka in din ansökan idag eller ring oss på 08 – 5000 2000 så ska vi göra vårt yttersta för att hitta ett bra lån utan säkerhet åt dig.

Tjänsten är helt kostnadsfri för dig!

Klagomål
Skulle du ha klagomål kring vår tjänst har du alltid rätt att höra av dig till oss.

Handläggningstiden för klagomålen är alltid skyndsam och sker inom 14 dagar. Ansvarig för klagomålshanteringen är Gustaf Claesson. Om du efter beskedet fortfarande är missnöjd kan du begära en omprövning genom att vända dig till Compricers klagomålskommitté som handlägger ärendet skyndsamt inom ytterligare 14 dagar.

Du har även möjlighet att få en tvist med Compricer prövad hos Allmänna Reklamationsnämnden eller i allmän domstol. Härvidlag kan du få vägledning av Konsumenternas Bank- och finansbyrå, Konsumenternas försäkringsbyrå eller hos din kommunala konsumentvägledning.

Om du vill framföra synpunkter eller klagomål så gör du det enklast genom att skicka e-post till oss på: info@compricer.se. Det går också bra via vanlig post eller telefax.

Vanliga frågor och svar om blancolån

Vad är blancolån?

Blancolån, eller lån utan säkerhet som det även kallas, är ett lån som kan användas till vad du vill. Till skillnad från exempelvis ett bolån behövs ingen säkerhet för lånet.

Hur mycket kan man låna utan säkerhet?

Via Compricer kan du låna mellan 10 000 – 600 000 kronor utan säkerhet.

Vilken bank har bäst ränta på blancolån?

Räntan på ett blancolån är individuell och beror på lånets storlek samt hur din ekonomi i övrigt ser ut. Det finns ingen bank som alltid har bäst ränta på blancolån. Genom att ansöka om blancolån via Compricer kan du jämföra upp till 35 olika banker och låneinstituts erbjudanden för att se vilken bank som har den bästa räntan för just dig.

Vad är en bra ränta på ett lån utan säkerhet?

Räntor på lån utan säkerhet kan variera kraftigt mellan olika banker och låneinstitut. Räntan är individuell så vad som är en bra ränta för någon kan vara en dålig ränta för en annan. Genom att göra en kostnadsfri ansökan på Compricer kan du jämföra upp till 35 olika banker och låneinstituts erbjudanden för att hitta en så bra ränta som möjligt på ditt lån utan säkerhet.

Hur mycket blancolån får man ha?

Det finns ingen lag som begränsar hur mycket blancolån en person kan ha. Det som avgör om en bank lånar ut pengar är den samlade bedömningen kring individens ekonomi. Via Compricer kan du ansöka om blancolån mellan 10 000 – 600 000 kronor.

Hur ansöker man om blancolån på Compricer?

Antingen skickar du in din ansökan direkt online eller så ringer du oss på 08 – 5000 2000. Oavsett vilket sätt som passar dig bäst finns vi här redo att hjälpa dig med ditt blancolån – och kom ihåg: det är helt kostnadsfritt att använda Compricer!

Vad kostar det att jämföra blancolån på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt!

Flera offerter - en kreditförfrågan

I samarbete med UC erbjuder Compricer denna möjlighet.

Du ansöker via Compricer och får bara en kreditförfrågan i din historik hos UC men du får offerter från flera aktörer!

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
Bilförsäkring
Helförsäkring, Audi 4g a7 sportback
 • Lägst årskostnad 6 540 kr
 • Högst årskostnad 15 050 kr
 • Att spara 8 510 kr

Jämför bilförsäkring

Detta är de anslutna aktörerna
Ikano Bank privatlån Swedbank Avida Finans privatlån Marginalen privatlån Svea Ekonomi privatlån Lån & Spar Bank privatlån Resurs Bank privatlån Lendify privatlån Nordax Bank privatlån Credento privatlån