Bilförsäkring - Jämför, byt och teckna bilförsäkring via Compricer

Jämför och byt
bilförsäkring

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till rätt bilförsäkring till rätt pris hos oss. Gör det bara.

 • Alltid kostnadsfritt
 • Vi speglar bolagens aktuella priser
 • Bytt och klart på några få minuter

Hur går det till?


Fyll i dina uppgifter, jämför försäkringsbolagen och teckna sedan smidigt och enkelt på Compricer. Helt kostnadsfritt! Vi hjälper även till över telefon om du behöver rådgivning, även det är 100% kostnadsfritt!

Bilförsäkring på Compricer


Letar du efter en bra bilförsäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra bilförsäkringar och hitta en så billig och bra försäkring som möjligt till din bil.

Vi hjälper dig hitta rätt försäkring till rätt pris oavsett om du vill byta den bilförsäkring du har eller bara vill teckna en ny försäkring till bra villkor.

Jämför själv och teckna direkt online eller kontakta våra försäkringsrådgivare om du vill ha hjälp med att hitta en bra bilförsäkring. Oavsett vad du tycker är smidigast är det alltid helt kostnadsfritt att jämföra bilförsäkringar med Compricer.

Om bilförsäkringar
En bilförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på bilen i händelse av en olycka eller liknande. Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till bilen.

Så hjälper vi dig att hitta en bra bilförsäkring

För dig som vill jämföra själv:

1) Fyll i registreringsnumret på din bil

2) Fyll i lite uppgifter om dig och din bil

3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser

4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online

5) Klart!

För dig som vill ha hjälp:

Ring våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så får du hjälp att hitta en bra försäkring för dig och din bil. Helt kostnadsfritt!

Jämför bilförsäkringar
När du använder vår jämförelse av bilförsäkringar får du fylla i lite uppgifter om dig och din bil. Det är för att vi ska kunna ta in försäkringsbolagens priser och visa upp för dig.

Normalt tar det inte mer än några minuter att fylla i alla uppgifter och försäkringsbolagens priser ser du direkt på din skärm.

Vi speglar alltid försäkringsbolagens aktuella priser. Det är alltså samma priser som du skulle fått om du gick direkt till försäkringsbolagen med den skillnaden att vi visar upp flera olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

När du fyller i dina uppgifter och gör en jämförelse baseras svaren på just dig och din bil.

Och kom ihåg: Det är helt gratis att använda Compricer!

Byta bilförsäkring
Har du redan en bilförsäkring idag? Det kanske rentav ligger en räkning på bordet om att förlänga din försäkring men som känns lite väl dyr? Eller vill du byta försäkringsbolag av någon helt annan anledning?

Oavsett varför du vill byta bilförsäkring är det enkelt och smidigt att göra det via Compricer. Snabbt går det också. Jämför och byt direkt på sajten eller ring oss så hjälper vi dig med bytet.

En bilförsäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan bilförsäkring.

Ta reda på vilken bilförsäkring du har
Om du redan har en bilförsäkring och funderar på att byta är det bra att börja med att se över vilken försäkring du har just nu till din bil.

Det är lätt hänt att man glömmer bort vilken typ av bilförsäkring man har men som tur är finns det ett smidigt sätt att ta reda på det.

Om du glömt bort vilket försäkringsbolag du har kan du gå in på Transportstyrelsens hemsida och hitta dina fordonsuppgifter där.

Du loggar in, förslagsvis med ett mobilt bank-id, där du hittar uppgifter om ditt fordon med bland annat det försäkringsbolag som bilen är försäkrad hos.

För att få mer information om vilken typ av bilförsäkring du har kontaktar du sedan försäkringsbolaget eller loggar in på deras webbtjänst för att få mer information om försäkringen.

Så mycket kan du spara
Bilförsäkringar kan variera kraftigt i pris för samma bil. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

När du gör en jämförelse kan du se hur mycket det kostar att försäkra din bil hos det dyraste respektive billigaste bolaget. Många blir förvånade när de för första gången inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att jämföra bilförsäkringar.

Pengar du kan lägga på betydligt roligare saker än att betala för mycket i onödan till försäkringsbolagen.

Priset på bilförsäkringar
Priset på bilförsäkringar påverkas av en mängd olika faktorer. Det är därför samma bil kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en bilförsäkring är bland annat din ålder, boendeform, bostadsort, körsträcka och försäkringens omfattning.

I försäkringsvärlden används ofta begreppet premie istället för pris, men det är samma sak.

Rabatter
Försäkringsbolagen kan ofta ge rabatter på premien. Det kan till exempel vara om du samtidigt som du tecknar en bilförsäkring även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

Tillfälliga kampanjerbjudanden kan även innehålla rabatter på priset (dessa syns när du gör din jämförelse på Compricer).

Så får du en billig bilförsäkring
De flesta vill ha en så billig bilförsäkring som möjligt och det är precis vad vi hjälper till med. Vår jämförelse tar in priser från en mängd olika försäkringsbolag och matchar dem med just dig och din bil.

Nu slipper du betala för mycket i onödan utan kan enkelt och smidigt försäkra bilen till ett så bra pris som möjligt. Jämför och teckna själv online eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig bilförsäkring.

Innehållet i olika bilförsäkringar
När du jämför bilförsäkringar på Compricer kan du välja mellan att få prisförslag på hel-, halv- och trafikförsäkringar. Innehållet varierar beroende på hur omfattande skyddet är.

Trafikförsäkring
Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din bil om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring
En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador, räddning och rättsskydd.

Helförsäkring
Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din bil i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Tillägg
Förutom hel- och halvförsäkringar finns det olika typer av tillägg du kan välja till din bilförsäkring. Vanliga tillägg är hyrbil, vägassistans och djurkollision.

Så väljer du rätt bilförsäkring
Det är viktigt att välja rätt omfattning i din bilförsäkring så du har det skydd du önskar.

Om du till exempel har en helt ny bil så har den normalt en vagnskadeförsäkring, ofta kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år. Då räcker det att teckna en halvförsäkring som ligger lägre i pris än en helförsäkring.

Har du en däremot en relativt ny bil, men där vagnskadegarantin gått ut, kan det vara bra att välja en helförsäkring för att ha det skydd du önskar.

I många fall kanske det räcker med en halvförsäkring. Så kan det vara i det fall du har en gammal bil och inte känner ett behov av att ha ett skydd för eventuella vagnskador.

Självrisk
Om du vill teckna en helförsäkring får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på bilförsäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din bil. En låg självrisk ligger på ungefär 3000 kronor medan en hög självrisk ligger på cirka 6000 kronor.

Försäkringar till olika bilmärken
Vanliga bilmärken som jämförs på Compricer är Volvo, Volkswagen, Audi, BMW, Skoda, Ford, Mercedes och Toyota mfl men vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga bilmodeller.

Jämför försäkringar till din bil nu och se var du får bästa möjliga pris och villkor.

Teckna bilförsäkring på helgen
Många undrar över om man kan teckna bilförsäkring på helgen och ja det kan man.

Ofta görs en bilaffär upp på en helg. Det är då de flesta har tid att titta på bilar, provköra och göra upp en affär.

Behöver du teckna en bilförsäkring på helgen så kan du göra det helt själv direkt här på Compricer.

Gör en jämförelse och använd det registreringsnummer som den nya bilen har. Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online. Smidigt, snabbt och enkelt!

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad
Förköpsinformation är en sammanfattning av vad bilförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en bilförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en bilförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:
Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Dina försäkringar, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea och Villaägarnas FörsäkringsService.

Anmäla skada
Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din bilförsäkring.

De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

3 snabba tips till rätt bilförsäkring

Bestäm dig för om du vill ha en hel-, halv- eller trafikförsäkring

Jämför försäkringsbolagens priser

Välj den billigaste försäkringen som ger dig det skydd du vill ha

Teckna bilförsäkring
Så låt oss hjälpa dig med att teckna en bra bilförsäkring. Gör en jämförelse och gå vidare själv med det bästa alternativet eller ring oss så hjälper vi dig.

Kom ihåg att det alltid är personen som äger bilen som ska stå som försäkringstagare. Det går bra att någon annan använder bilen ibland men det är alltså ägaren av bilen som ska stå på försäkringen.

Prata bilförsäkring med oss
Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare är experter på bilförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar om bilförsäkringar


Måste man ha en bilförsäkring?

Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha minst en trafikförsäkring. Enda undantaget är om bilen är registrerad som avställd i vägtrafikregistret,VTR.

En trafikförsäkring ger ersättning för skador du orsakat med bilen men inte skador på din egen bil. För detta behöver du teckna en hel- eller halvförsäkring.

Vad kostar en bilförsäkring?

En bilförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.

I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 4 300 – 5 300 kronor.

Vilken är den bästa bilförsäkringen?

Bilförsäkringar är i hög grad individuella. Det som är bäst för en viss person passar kanske inte alls någon annan. Därför finns det ingen bilförsäkring som är bäst för alla.

Genom att jämföra bilförsäkringar på Compricer kan du smidigt och enkelt hitta en bra försäkring för just dig och din bil.

Hur hittar jag en billig bilförsäkring?

Fyll i bilens registreringsnummer i jämförelsen, svara på några korta frågor om dig och din bil och vips får du upp anpassade förslag på olika bilförsäkringar utifrån just ditt behov.

Hur kan jag beräkna pris på bilförsäkring?

Gå in på vår jämförelse och fyll i registreringsnumret på den bil du vill räkna på. Svara på några korta frågor om dig själv och bilen. Tryck sedan på knappen så får du upp en lista med aktuellt pris från olika bilförsäkringsbolag.

Hur köper man en bilförsäkring?

En bilförsäkring tecknar du hos ett försäkringsbolag och gäller normalt i ett år. Med hjälp av vår jämförelse kan du hitta rätt försäkring till din bil och teckna direkt online.

Vill du hellre prata med en försäkringsrådgivare kan du ringa oss på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig med att skaffa en bra bilförsäkring.

Vad kostar det att jämföra bilförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra bilförsäkringar på Compricer.

Läs mer om bilförsäkring


Helförsäkring
Utöver halvförsäkring ingår i helförsäkring vagnskada som täcker skador som vållats ditt egna fordon i samband med trafikolycka.
Utöver detta täcker vagnskademomentet skador uppkomna i samband med krock med vilt och skadegörelse.

Halvförsäkring
I en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen även normalt sett stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättskyddsförsäkring.

Trafikförsäkring
Ägaren till en bil som är i trafik är enligt lag skyldig att minst teckna en trafikförsäkring från den dag fordonet tas i trafik.
Trafikförsäkringen täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i samband med trafikolycka.

Om olika bilmärken
Läs mer om olika bilmärken och försäkringar till dessa. Här kan du läsa mer om exempelvis Volvo försäkring, Audi försäkring, Seat försäkring, Toyota försäkring och Volkswagen försäkring

Bilförsäkringar - att tänka på
Compricer har samlat lite smått och gott att tänka på när du ska välja bilförsäkring. Läs mer

Har du en "annorlunda" bil?
Vissa bilar kräver särskilda bilförsäkringar. Vill du veta mer? Läs mer

8 tips för lägre bilförsäkringspremie
Bilförsäkringarna har blivit dyrare på senare år. Här får du 8 tips på hur du kan sänka din bilförsäkringspremie och få en billigare bilförsäkring. Läs mer

Hel-, halv-, eller trafikförsäkring?
Vill du läsa mer om hel- halv- och trafikförsäkring? Vad innebär dom och vad täcker dom? Läs mer

Har jag rätt att få hyrbil om jag blir påkörd av en annan bil?
Du kan ha rätt till hyrbil om motparten är vållande till olyckan. För detta krävs att du är i behov av bil exempelvis i arbetet, för hämtning av barn på dagis eller till följd av bristande allmänna färdmedel. Läs mer

Hur klassas bilens premie?
Alla tester av nya bilar i motortidningar visar bilens premieklass t ex 3-17-18. Vad innebär detta? Läs mer

Köra bilen utomlands? Vad ska jag tänka på?
Ska du ta bilen utomlands i sommar? Här finns lite tips om vad du ska tänka på Läs mer

Har du läst tillräckligt?
Starta din jämförelse >>

Så tycker våra kunder

 • Tyckte er kundtjänst var jättetrevlig!! Högsta betyg!!
  Marianne, Stockholm
 • Fungerade perfekt. Fick bättre pris med Compricer än när jag kontaktade leverantören direkt.
  Bo, Stockholm

LÄS FLER KUNDOMDÖMEN

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Fast pris, bor i villa, 11400 kWh/år
 • Lägst årskostnad 2 930 kr
 • Högst årskostnad 6 884 kr
 • Att spara 3 954 kr

Jämför el

Senaste från Expertpanelen
2020-10-26

Fråga: Måste man registrera bodelningsavtal hos Skatteverket?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)
Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)
Bolån, privatlån, studielån, sms-lån m.fl. Så fungerar dom.
Bolån, privatlån, studielån, sms-lån m.fl. Så fungerar dom.
Så skapar du en buffert på 30, 60, eller 100 000 kronor
Så skapar du en buffert på 30, 60, eller 100 000 kronor

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.