Jämför och byt bilförsäkring

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor.
Gör det bara.
  • Alltid kostnadsfritt
  • Vi speglar bolagens aktuella priser
  • Bytt och klart på några få minuter

Bilförsäkring på Compricer

Letar du efter en bra bilförsäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra bilförsäkringar och hitta en billig och bra försäkring till din bil.

Vi hjälper både dig som vill byta den bilförsäkring du redan har och dig som vill teckna en ny försäkring till bra villkor.

Jämför själv och teckna direkt online eller kontakta våra försäkringsrådgivare om du vill ha hjälp med att hitta en bra bilförsäkring. Oavsett vad du tycker är smidigast är det alltid helt kostnadsfritt att jämföra bilförsäkringar med Compricer.

Hur går det till?

  1. Fyll i registreringsnumret och lite uppgifter om dig och din bil

  2. Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser

  3. Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online!

Hur kan vi hjälpa dig?

Om bilförsäkringar


En bilförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på bilen i händelse av en olycka eller liknande. Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till bilen.

Så hjälper vi dig hitta en bra försäkring


För dig som vill jämföra själv:
1) Fyll i registreringsnumret på din bil
2) Fyll i lite uppgifter om dig och din bil
3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser
4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online
5) Klart!

För dig som vill ha hjälp:
Ring våra försäkringsrådgivare på 08-5000 2000 så får du hjälp att hitta en bra försäkring för dig och din bil. Helt kostnadsfritt!

Jämför och byt

Jämför bilförsäkringar


När du använder vår jämförelse av bilförsäkringar får du fylla i lite uppgifter om dig och din bil. Det är för att vi ska kunna hämta in försäkringsbolagens priser och visa upp för dig.

Normalt tar det inte mer än några minuter att fylla i alla uppgifter och priserna ser du direkt på din skärm.

Vi speglar alltid försäkringsbolagens aktuella priser. Det är alltså samma priser som du skulle fått om du gick direkt till försäkringsbolagen med den skillnaden att vi visar upp flera olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

När du fyller i dina uppgifter och gör en jämförelse anpassas svaren utifrån just dig och din bil.

Och kom ihåg - det är helt gratis att använda Compricer!

Byt försäkring


Har du redan en bilförsäkring idag? Det kanske rentav ligger en räkning på bordet om att förlänga din försäkring men som känns lite väl dyr? Eller vill du byta försäkringsbolag av någon helt annan anledning?

Oavsett varför du vill byta bilförsäkring är det enkelt och smidigt att göra det via Compricer. Snabbt går det också. Jämför och byt direkt på sajten eller ring oss så hjälper vi dig.

En bilförsäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan bilförsäkring.

Ta reda på vilken försäkring du har


Om du redan har en bilförsäkring och funderar på att byta är det bra att börja med att se över vilken försäkring du har just nu till din bil.

Det är lätt hänt att man glömmer bort vilken typ av bilförsäkring man har men som tur är finns det ett smidigt sätt att ta reda på det.

Om du glömt bort vilket försäkringsbolag du har kan du gå in på Transportstyrelsens hemsida och hitta dina fordonsuppgifter där.

Du loggar in, förslagsvis med ett mobilt Bank-Id, där du hittar uppgifter om ditt fordon med bland annat det försäkringsbolag som bilen är försäkrad hos.

För att få mer information om vilken typ av bilförsäkring du har kontaktar du sedan försäkringsbolaget eller loggar in på deras webbtjänst för att få mer information om försäkringen.

Spara pengar

Så mycket kan du spara


Bilförsäkringar kan variera mycket i pris för samma bil. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

När du gör en jämförelse hos oss kan du se hur mycket det kostar att försäkra din bil hos de bolag som är med i vår tjänst. Många blir förvånade när de för första gången inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att jämföra bilförsäkringar. Pengar du kan lägga på betydligt roligare saker än att betala för mycket i onödan till försäkringsbolagen.

Priset på bilförsäkringar


Priset på bilförsäkringar påverkas av en mängd olika faktorer. Det är därför samma bil kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en bilförsäkring är bland annat din ålder, boendeform, bostadsort, körsträcka och försäkringens omfattning.

I försäkringsvärlden används ofta begreppet premie istället för pris, men det är samma sak.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel vara om du samtidigt som du tecknar en bilförsäkring även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

Tillfälliga kampanjerbjudanden kan även innehålla rabatter på priset.

Om att samla försäkringar


Många försäkringsbolag erbjuder dig en rabatt på bilförsäkringen om du även flyttar andra försäkringar du har till dem. Ofta kan det handla om mellan 10-20 procent lägre pris. Även om det låter bra är det viktigt att också jämföra de andra försäkringarna. Många gånger kan det vara smart att samla dina försäkringar men lika ofta kan det vara bättre att "plocka russinen ur kakan" på marknaden.

3 snabba tips till en bra bilförsäkring

  • Bestäm dig för om du vill ha en hel-, halv- eller trafikförsäkring
  • Jämför försäkringsbolagens priser
  • Välj en billig försäkring som ger dig det skydd du vill ha

Vad påverkar priset?

Så får du en billig bilförsäkring


Många vill ha en billig bilförsäkring och det är precis vad vi kan hjälpa till med. Vår jämförelse tar in priser och villkor från en mängd olika försäkringsbolag och matchar dem med just dig och din bil.

Nu slipper du betala för mycket i onödan utan kan enkelt och smidigt försäkra bilen till ett bra pris. Jämför och teckna själv online eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig bilförsäkring.

Så får du en lägre premie


1. Jämför premierna hos minst tre-fyra bolag. Det kan vara svårt att få en överblick av marknaden men vår jämförelse kan hjälpa dig med det.

2. Läs igenom villkoren för att se vilka delmoment som ingår i försäkringen. Om du mestadels kör i stan kanske viltskydd inte är lika motiverat som på landsbygden. Tillägg för hyrbil är ett annat tillval du kan överväga beroende på hur bilberoende du är om din bil skulle hamna på verkstaden efter en olycka.

3. Då premien påverkas av den omfattning du väljer kan du ställa kostnaden för halv- och helförsäkringarna inklusive självriskerna för de olika typerna av skador mot bilens värde.

4. Premien påverkas också av den årliga körsträckan som du anger. Ju högre körsträcka desto högre risk för att en olycka ska inträffa menar försäkringsbolagen och därmed följer en högre premie. Välj därför en så exakt körsträcka som möjligt utifrån dina behov.

5. Oftast är det billigare att betala hela premien på en gång. Uppdelningar av betalningarna över året kan vara bekvämt men för detta betalar du ett visst pris i form av påslag på premien.

6. Om du kan minska risken för stöld genom att nattetid parkera din bil i garage eller utrusta din bil med ett larm kan du beroende på bolag få en lägre premie.

7. Premien styrs också av självrisken. Du kan genom att ange en högre självrisk få ned premien på försäkringen. Dock bör du överväga skillnaden i premien och ställa detta mot kostnaden om olyckan skulle vara framme.

8. Välj ett försäkringsbolag som passar dig. Bolagen väljer ofta ut olika målgrupper som de riktar sig till. När du använder vår jämförelse får du automatiskt aktuellt pris från försäkringsbolagen i vår tjänst så att du enkelt och tydligt kan du se var du kan försäkra din bil till ett bra pris.

Vad ingår i en bilförsäkring?

Innehållet i olika försäkringar


När du jämför bilförsäkringar hos oss kan du välja mellan att få prisförslag på hel-, halv- och trafikförsäkringar. Innehållet varierar beroende på hur omfattande skyddet är.

Trafikförsäkring


Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din bil om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring


En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador, räddning och rättsskydd.

Helförsäkring


Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din bil i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Tillägg


Förutom hel- och halvförsäkringar finns det olika typer av tillägg du kan välja till din bilförsäkring. Vanliga tillägg är hyrbil, vägassistans och djurkollision.

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på bilförsäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din bil. En låg självrisk ligger på ungefär 3000 kronor medan en hög självrisk ligger på cirka 6000 kronor.

Välja bilförsäkring

Så väljer du en bra bilförsäkring


Det är viktigt att välja rätt omfattning i din bilförsäkring så du har det skydd du önskar.

Om du till exempel har en helt ny bil så har den normalt en vagnskadeförsäkring, ofta kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år. Då räcker det att teckna en halvförsäkring som ligger lägre i pris än en helförsäkring.

Har du en däremot en relativt ny bil, men där vagnskadegarantin gått ut, kan det vara bra att välja en helförsäkring för att ha det skydd du önskar.

I många fall kanske det räcker med en halvförsäkring. Så kan det vara i de fall du har en gammal bil och inte känner ett behov av att ha ett skydd för eventuella vagnskador.

Att tänka på när du ska försäkra din bil


Innan du skaffar en försäkring till din bil finns det några bra saker att tänka på:

1) Skaffa rätt försäkring för ditt behov. Fundera på om du behöver en hel-, halv-, eller kanske bara en trafikförsäkring.

2) Vilket innehåll vill du ha i försäkringen? Är det något som är extra viktigt för dig att ha med?

3) Jämför villkor och hitta ett bra pris. När du vet vad du vill ha är det bara att jämföra och försäkra din bil till det pris du tycker är bäst.

Bilmärken och försäkringsbolag

Försäkringar till olika bilmärken


Vanliga bilmärken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Volvo, Volkswagen, Audi, BMW, Skoda, Ford, Mercedes och Toyota med flera. Vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga bilmodeller.

Jämför försäkringar till din bil nu och se var du får bra pris och villkor.

Just nu jämför vi försäkringar från:


Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Dina försäkringar, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea och Villaägarnas FörsäkringsService.

Teckna en bilförsäkring på helgen


Många undrar om man kan teckna en bilförsäkring på helgen och visst kan man det. Ofta görs en bilaffär upp under en helg. Det är då många har tid att titta på bilar, provköra och göra upp en affär.

Behöver du teckna en bilförsäkring på helgen kan du göra det helt själv direkt här på Compricer.

Gör en jämförelse och använd det registreringsnummer som den nya bilen har. Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online. Smidigt, snabbt och enkelt!

Bra att veta

Villkor – förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad bilförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en bilförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en bilförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har även mycket nöjda kunder vilket syns hos den oberoende omdömessajten Trustpilot. Där har vi betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Anmäla skada


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din bilförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vårt erbjudande

Teckna bilförsäkring


Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra bilförsäkring. Gör en jämförelse nu och gå vidare med det alternativ du tycker är bäst. Du kan också ringa oss så hjälper vi dig.

Kom ihåg att det alltid är personen som äger bilen som ska stå som försäkringstagare. Det går bra att någon annan använder bilen ibland men det är ägaren av bilen som ska stå på försäkringen.

Jämför försäkringar till din bil nu och se var du kan få bra pris och villkor.

Prata bilförsäkring med oss


Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare är experter på bilförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar om bilförsäkringar

Måste man ha en bilförsäkring?

Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha minst en trafikförsäkring. Enda undantaget är om bilen är registrerad som avställd i vägtrafikregistret,VTR.

En trafikförsäkring ger ersättning för skador du orsakat med bilen men inte skador på din egen bil. För detta behöver du teckna en hel- eller halvförsäkring.

Vad kostar en bilförsäkring?

En bilförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.

I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 4 300 – 5 300 kronor.

Vilken är den bästa bilförsäkringen?

Bilförsäkringar är i hög grad individuella. Det som är bäst för en viss person passar kanske inte alls någon annan. Därför finns det ingen bilförsäkring som är bäst för alla.

Genom att jämföra bilförsäkringar på Compricer kan du smidigt och enkelt hitta en bra försäkring för just dig och din bil.

Hur hittar jag en billig bilförsäkring?

Fyll i bilens registreringsnummer i jämförelsen, svara på några korta frågor om dig och din bil och vips får du upp anpassade förslag på olika bilförsäkringar utifrån just ditt behov.

Hur kan jag beräkna pris på bilförsäkring?

Gå in på vår jämförelse och fyll i registreringsnumret på den bil du vill räkna på. Svara på några korta frågor om dig själv och bilen. Tryck sedan på knappen så får du upp en lista med aktuellt pris från olika bilförsäkringsbolag.

Hur köper man en bilförsäkring?

En bilförsäkring tecknar du hos ett försäkringsbolag och gäller normalt i ett år. Med hjälp av vår jämförelse kan du hitta en bra försäkring till din bil och teckna direkt online.

Vill du hellre prata med en försäkringsrådgivare kan du ringa oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig med att skaffa en bra bilförsäkring.

Vad kostar det att jämföra bilförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra bilförsäkringar på Compricer.

Läs mer om bilförsäkring

Helförsäkring
Utöver halvförsäkring ingår i helförsäkring vagnskada som täcker skador som vållats ditt egna fordon i samband med trafikolycka. Förutom detta täcker även vagnskademomentet skador uppkomna i samband med krock med vilt och skadegörelse.

Halvförsäkring
I en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen även normalt sett stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättskyddsförsäkring.

Trafikförsäkring
Ägaren till en bil som är i trafik är enligt lag skyldig att minst teckna en trafikförsäkring från den dag fordonet tas i trafik. Trafikförsäkringen täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i samband med trafikolycka.

Om olika bilmärken
Läs mer om olika bilmärken och försäkringar till dessa. Här kan du läsa mer om exempelvis Volvo försäkring, Audi försäkring, Seat försäkring, Toyota försäkring och Volkswagen försäkring

Hel-, halv-, eller trafikförsäkring?
Vill du läsa mer om hel- halv- och trafikförsäkring? Vad innebär dom och vad täcker dom? Läs mer

Har du en "annorlunda" bil?
Vissa bilar kräver särskilda bilförsäkringar. Vill du veta mer? Läs mer

Har jag rätt att få hyrbil om jag blir påkörd av en annan bil?
Du kan ha rätt till hyrbil om motparten är vållande till olyckan. För detta krävs att du är i behov av bil exempelvis i arbetet, för hämtning av barn på dagis eller till följd av bristande allmänna färdmedel. Läs mer

Hur klassas bilens premie?
Alla tester av nya bilar i motortidningar visar bilens premieklass t ex 3-17-18. Vad innebär detta? Läs mer

Köra bilen utomlands? Vad ska jag tänka på?
Ska du ta bilen utomlands i sommar? Här finns lite tips om vad du ska tänka på Läs mer

Redo att jämföra och hitta en bra bilförsäkring?
Starta din jämförelse här >>