Husbilsförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra husbilsförsäkring här!
Just nu
hjälper vi
262 kunder!
ABC123

Compricer hämtar uppgifter kring fordonet för att få fram rätt erbjudande från försäkringsbolagen
ÅÅMMDD-NNNN

Försäkringsbolagen behöver ditt personnummer för att kunna ge pris på försäkringen. Med hjälp av personnumret kan de exempelvis se din folkbokföringsadress, som kan påverka prisbilden.
Trafikförsäkring täcker skador på andra personer och egendom.
Halvförsäkring ger ytterligare skydd för din husbil, bl.a. motor-, växellåda-, stöld-, brand-, glasskador och bärgningshjälp.
Helförsäkring erbjuder störst skydd och inkluderar även självorsakade olycksskador på din egen husbil.
Kommer du hyra ut husbilen?
Kommer du hyra ut din husbil eller utlåning mot betalning?
Är fordonets marknadsvärde över 1,5 miljoner kr?
Har husbilen ett marknadsvärde över 1,5 miljoner kr?
Ange mobilnummer

Telefonnummer: Fyll i ditt telefonnummer om du önskar att bli uppringd, helt kostnadsfritt, av en försäkringsrådgivare för experthjälp. Samtalet kan ske i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Husbilsförsäkring på Compricer

Husbilsförsäkring på Compricer
Vill du skaffa en ny husbilsförsäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för just dig och din husbil.

Oavsett om du vill teckna en försäkring för första gången eller bara vill byta den försäkring du redan har så kan du göra det här på Compricer - helt utan kostnad!

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din husbil i formuläret ovan. En försäkringsrådgivare hos oss tar emot din förfrågan och analyserar den. Din personliga rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden. Om du vill så kan vi även hjälpa dig att teckna försäkringen. Klart!

Skicka in en förfrågan redan idag så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till din husbil. Vill du hellre prata med oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om du vill så hjälper vi dig genom hela processen och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt för dig!

Om husbilsförsäkringar

Om husbilsförsäkringar

Vad är en husbilsförsäkring?


En husbilsförsäkring kan ersätta skador på både dig och ditt fordon om olyckan är framme. Försäkringen kan även ersätta dig om du drabbats av stöld, skadegörelse eller brand med mera.

Därför behöver du ha en försäkring till din husbil


Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring. Den ersätter dig som kör och den eller det som du krockar med. Vill du ha ett mer omfattande skydd bör du teckna en hel- eller halvförsäkring för din husbil. Då en husbil ofta har ett stort värde är det i många fall att rekommendera att du skaffar en helförsäkring.

Innehållet i en husbilsförsäkring


Trafikförsäkring
Enligt svensk lag måste varje husbil som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annan egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din husbil om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring
En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador och rättsskydd.

Helförsäkring
Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din husbil i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Husbilsförsäkringar är normalt mer omfattande än vanliga bilförsäkringar. Till exempel ger de även ofta skydd för personlig egendom och utrustning som är vanlig för husbilar. De kan även ge ersättning vid vattenläckage samt om du tvingas avbryta din semester på grund av att något inträffar med din husbil.

Vill du ha det mest omfattande skyddet är det en helförsäkring du ska välja.

Tillägg
Förutom hel- och halvförsäkringar kan försäkringsbolag erbjuda olika typer av tillägg som du kan välja till din husbilsförsäkring. Vanliga tillägg är assistans, olycksfall, utökad personsskada samt rabatt på självrisk.

Om du vet med dig att du inte kommer använda ditt fordon under en viss tidsperiod kan du teckna en garageförsäkring / avställningsförsäkring. Då är din husbil normalt försäkrad mot brand, stöld och skadegörelse med mera.

Försäkring för olika husbilar


Alkov, halvintegrerad, halvintegrerad med takbädd, helintegrerad, crossover, camper eller VAN (plåtis). Oavsett vilken typ av husbil du har kan du hitta en bra och billig försäkring till den med hjälp av vår tjänst.

Försäkringar för olika märken
Vanliga märken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Adria, Adriatik, Affinity, Bürstner, Cabby, Carthago, Chausson, CI, Concorde, Dethleffs, Dreamer, Elnagh, Etrusco, Eura Mobil, Fiat, Frankia, Giottiline, Hobby, Home-Car, Hymer, Itineo, KABE, Knaus, Laika, Le Voyageur, LMC, McLouis, Mobilvetta, Morelo, Niesmann, Nordic, Pilote, Rapido, Rimor, Roller Team, Solifer, Sun Living, Sunlight och Weinsberg med flera. Vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga modeller.

Vi kan hjälpa dig att försäkra din husbil och se till att du får en bra försäkring som passar för just dina behov.

Jämför och byt

Jämför och byt husbilsförsäkring

Jämför husbilsförsäkringar


När du ska jämföra husbilsförsäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Det första du behöver ta ställning till är om du ska ha en trafik-, halv-, eller helförsäkring.

Jämför sedan olika alternativ och teckna den försäkring som du tycker är bäst och billigast.

Du kan även ringa oss på 08-5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt husbilsförsäkring


Har du redan en husbilsförsäkring? Kanske ligger det en dyr räkning hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta försäkring kan vi hjälpa dig.

Normalt gäller en husbilsförsäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Spara pengar

Spara pengar

Så mycket kan du spara


Husbilsförsäkringar kan variera mycket i pris för samma fordon. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

Priset på husbilsförsäkringar


Priset, eller premien som det också kallas, påverkas framför allt av märke, modell, hur gammal husbilen är och hur långt du kör med den. Även din ålder, hur länge du haft körkort och var du bor påverkar priset på försäkringen. I snitt kostar en husbilsförsäkring som tecknas via Compricer mellan 3 500 - 7 000 kronor.

Premien kan du normalt välja att betala med en gång eller dela upp i mindre delar under året.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en försäkring till din husbil även köper andra typer av försäkringar (bil, hem, villa, båt, MC med mera).

Billigaste och bästa husbilsförsäkringen


Vilken husbilsförsäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna husbilsförsäkring

Välja och teckna husbilsförsäkring

Så väljer du en bra försäkring till din husbil


När du ska välja och sen teckna en husbilsförsäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet av erfarenhet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att förstå och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en omöjlighet att få grepp om.

Känner du dig osäker är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Tänk på att försäkra din husbil från och med samma dag du köper den. Den tidigare ägarens försäkring gäller inte.

Bra tips på saker att tänka på


1. Den som är ägare av fordonet och använder den till största del ska stå på försäkringen
2. Du måste som lägst ha en trafikförsäkring
3. Fundera över ditt behov - vad vill du att försäkringen täcker?

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring till din husbil får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din husbil.

Teckna en försäkring till din husbil


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din husbil. Jämför och teckna själv direkt online. Vill du hellre ringa oss direkt går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om oss på Compricer
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra husbilsförsäkringar på Compricer


✅ Bra och prisvärda försäkringar
✅ Erfarna försäkringsrådgivare
✅ Det är helt kostnadsfritt för dig

Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad husbilsförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en husbilsförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution här.

Anmäla skada eller annan händelse


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din husbilsförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om husbilsförsäkringar

Måste man ha en husbilsförsäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring till din husbil.

Vad kostar en husbilsförsäkring?

I snitt kostar en husbilsförsäkring som tecknas via Compricer mellan 3 500 - 7 000 kronor.

Vilken husbilsförsäkring är bäst?

Vilken husbilsförsäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken husbilsförsäkring är billigast?

Vilken husbilsförsäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken försäkring ska man välja till en husbil?

Enligt lag måste du ha en trafikförsäkring. Vi rekommenderar dock att du väljer en helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd för dig och ditt fordon. Detta då en husbil normalt har ett stort värde.

Vem kan teckna husbilsförsäkringen?

Den som står som ägare till husbilen ska teckna försäkringen.

Vad kostar det att jämföra husbilsförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra husbilsförsäkringar på Compricer.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.