Båtförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra båtförsäkring här!
Just nu
hjälper vi
201 kunder!
Vilket typ av båt du har påverkar din försäkringspremie.
Ex. Maxi 87

Försäkringspremien baseras på den båtmodell du har.
Ex. 150

Vi behöver skicka information om motoreffekt eftersom den påverkar försäkringspremien.
ex. 300 000
kr

Båtens värde påverkar försäkringspremien.
ÅÅMMDD-NNNN

Alla erbjudanden du får är personliga.
Ange mobilnummer

Ange telefonnumret där du kan nås dagtid på vardagar för att vi ska kunna återkomma med erbjudanden från försäkringsbolagen. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Båtförsäkring på Compricer

Hitta en bra båtförsäkring
Letar du efter en bra båtförsäkring? Då har du kommit helt rätt! Vi kan nämligen hjälpa dig hitta en billig och bra försäkring till din båt.

Oavsett om du vill byta den båtförsäkring du redan har eller teckna en ny försäkring kan vi hitta ett alternativ med bra pris och villkor åt dig.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan idag så återkommer en av våra erfarna försäkringsrådgivare med förslag på bra försäkringar till din båt. Vill du hellre ringa oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Det är helt kostnadsfritt att använda Compricer och du kan närsomhelst avbryta processen om du skulle vilja. Vi erbjuder dig som vill ha en billig och bra båtförsäkring en kostnadsfri och personlig tjänst hela vägen.

Så hjälper vi dig hitta en bra båtförsäkring

 1. Fyll i uppgifterna i formuläret ovan

 2. En försäkringsrådgivare med expertis inom båtförsäkringar tar emot din förfrågan och analyserar den

 3. Din personlige rådgivare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden

 4. Om du vill hjälper vi dig teckna den försäkring du väljer. Klart!

Christina tipsar

Jämför och byt båtförsäkring

Jämför båtförsäkringar
Har du en båt är det viktigt att du försäkrar den. Förutom att ersätta skador och stöld med mera kan den även ge dig ersättning om du skulle bli skadeståndsskyldig på grund av att du orsakat skador på person eller sak.

Jämför båtförsäkringar


Om du försökt jämföra båtförsäkringar tidigare vet du hur krångligt det kan vara. Det är svårt att få en överblick över vilka alternativ som finns. Försäkringarna och dess innehåll varierar och det kan vara svårt att förstå vad som skiljer dem åt.

Vi har hjälpt hundratusentals svenskar sedan starten 2005 med att hitta bra försäkringar. Våra erfarna försäkringsrådgivare vet hur marknaden ser ut och vilka båtförsäkringar som passar just dig och din båt.

För du som båtägare är unik. Vi utgår från dig och din båt för att du ska få en bra försäkring till ett bra pris. Njut av dina upplevelser på sjön utan att behöva oroa dig för ditt försäkringsskydd.

Byt båtförsäkring


Har du redan en båtförsäkring idag? Kanske har du fått en avi från ditt nuvarande försäkringsbolag om att förnya din försäkring? Tycker du den verkar lite väl dyr och vill se om det kan finnas billigare alternativ? Då hjälper vi dig gärna!

Oavsett anledning till att du vill byta din båtförsäkring finns vi här för dig. Snabbt går det också. Fyll i formuläret längst upp på sidan eller ring våra försäkringsrådgivare direkt så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

En båtförsäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Du som konsument kan alltid säga upp avtalet innan huvudförfallodagen. Då gäller försäkringen fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan båtförsäkring.

Spara pengar på din båtförsäkring

Hitta en billig försäkring till din båt och spara pengar

Så mycket kan du spara


Båtförsäkringar kan variera kraftigt i pris mellan olika försäkringsbolag. Många blir förvånade när de jämför och ser hur mycket det faktiskt kan skilja i pris för samma båt. Det inte ovanligt med prisskillnader på tusentals kronor, ja till och med tiotusentals kronor ibland.

I genomsnitt kostar en båtförsäkring via Compricer mellan 3 000 – 5 500 kronor.

Skicka in din kostnadsfria förfrågan idag och se hur mycket du kan spara!

Priset på båtförsäkringar


Priset på båtförsäkringar, eller premien som det också kallas, påverkas av flera olika faktorer. Det är därför en försäkring kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag trots att det är samma båt som ska försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på försäkringen är vilken båtmodell det gäller, i vilken hamn båten ligger och vilka delar du vill ska ingå i försäkringen. Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, hur mycket båten är värd samt motorns storlek med mera.

Med vår kostnadsfria tjänst får du hjälp att hitta ett bra pris på just din båtförsäkring.

Rabatter


Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på sina båtförsäkringar. Ofta handlar det om att du i samband med att du tecknar en båtförsäkring även köper en annan försäkring, för till exempel ditt hem eller bil.

Andra typer av rabatter kan handla om att din båt är utrustad med spårsändare kopplad till larmcentral, kölskydd, startspärr eller om båten har stöldskyddsmärkning med mera.

Även hur båten vinterförvaras kan ge rabatt på priset samt om du har förarintyg med mera.

Så får du en billig båtförsäkring


Hur gör man då för att få en billig båtförsäkring? Vi rekommenderar att du utgår från ditt behov först och främst och väljer den försäkring som har det mest fördelaktiga priset utifrån det.

Skicka in din kostnadsfria förfrågan idag eller ring oss så hjälper vi dig hitta en bra och billig försäkring till din båt.

3 snabba tips till en bra båtförsäkring

 • 1
  Bestäm dig för vilket försäkringsskydd du vill ha
 • 2
  Jämför försäkringsbolagens priser
 • 3
  Välj den försäkring som ger dig det skydd du önskar till ett bra pris

Vad ingår i en båtförsäkring?

Innehåll och tillägg till båtförsäkringar

Innehållet i olika båtförsäkringar


Vad som ingår i en båtförsäkring varierar mellan försäkringsbolagen men dessa delar ingår normalt i de flesta försäkringar:

Skador i samband med uppläggning, sjösättning, transport- och lyft på land, på- och avriggning

Skador till sjöss, som vid kollision, grundstötning eller kantring, men även oförutsedda händelser som vatteninträngning genom rör och slangar kan omfattas och ersättas av försäkringen

Skadegörelse, stöld, brand, blixt eller explosion. Det förekommer dock ofta undantag i båtförsäkringen vid explosion eller kortslutning i motorn

• En ansvarsförsäkring, dvs om du som försäkringstagare orsakar person- eller sakskada på sjön

• Ett rättsskydd i form av advokatkostnader vid eventuell tvist. Detta gäller normalt ägaren eller brukaren till båten

En bra båtförsäkring innehåller också stilleståndsersättning, dvs en ersättning som utgår till båtägaren/försäkringstagaren då båten inte hunnit repareras inom den utsatta reparationstiden.

Maskinskada ingår inte i vanliga fall utan är ett tillägg du måste välja.

Tillägg


Det finns mängder av olika tillägg till försäkringsbolagens båtförsäkringar. Låt ditt behov styra vad du behöver. Se upp så du inte överförsäkrar dig då det kan innebära att försäkringen blir dyrare än nödvändigt.

Vanliga tillägg till en båtförsäkring:

• Maskinskadeförsäkring
• Trailer
• Uthyrning
• Transport
• Utökat geografiskt område
• Drulle
• Ersättning om båttillbehör trillar i vattnet
• Sportfiskeutrustning
• Stilleståndsersättning
• Utökat lösöre

Har du frågor kring olika tillägg så kontakta oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Självrisk


Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala om en skada inträffat. Storleken på självrisken varierar mellan försäkringsbolagen. En del självrisker är fasta medan andra är valbara. Det innebär då att du själv kan bestämma nivån.

Generellt gäller att en högre självrisk ger en lägre premie på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Känner du dig osäker kring vilken nivå som passar dig så kontakta oss eller skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta en bra balans.

Bra att veta när du tecknar en båtförsäkring

Bra att veta när du ska teckna en båtförsäkring

Säkerhetsbesiktning


Att göra en säkerhetsbesiktning vart femte år efter att båten blivit äldre (25 år och uppåt) är något som kan visa sig vara både tryggt och ekonomiskt lönsamt. I vissa fall har försäkringsbolagen ett krav på att äldre båtar måste besiktas för att du ska kunna få teckna en försäkring. Att genomgå en säkerhetsbesiktning kan ibland även vara ekonomiskt fördelaktigt då det kan betyda en rabatt på premien.

Det finns ett flertal ställen att besikta båten på. Kontakta en närliggande båtklubb för mer information om var det går att utföra en besiktning.

En säkerhetsbesiktning genomförs normalt genom att en licensierad besiktningsman går igenom ett protokoll, där syftet med besiktningen är att fastställa att båten håller godtagbar standard ur säkerhetssynpunkt. De som kan utföra en säkerhetsbesiktning är licensierade säkerhetsbesiktningsmän från Båtunionen eller Seglarförbundet, (mätmän från seglarförbundet har även möjligheten att utföra en besiktning då de genomgått en vidareutbildning).

Aktsamhetskrav


När du tecknat en båtförsäkring är det viktigt att du följer aktsamhetskraven i villkoren. Skulle du inte följa dessa och något inträffar kan du få avdrag på ersättningen eller i värsta fall ingen ersättning alls från försäkringsbolaget.

Vanliga aktsamhetskrav för en båtförsäkring kan handla om att minska stöldrisken genom att till exempel förvara en motor på rätt sätt över vintern och att använda en viss typ av lås med mera.

Aktsamhetskraven varierar mellan bolagen så det är viktigt att hålla koll på dem för att inte riskera att bli utan ersättning om något inträffar.

Anmäla skada


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din båtförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Innan du tecknar din båtförsäkring

Bra saker att tänka på när du ska försäkra din båt

Så väljer du en bra båtförsäkring


Det är viktigt att du väljer en båtförsäkring som passar för dig och din båt. Fundera igenom vilket behov du har, hur du använder din båt och välj den försäkring som ger dig det skydd du önskar till ett bra pris.

Känner du dig osäker är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00). Rådgivningen är helt kostnadsfri. Du kan också skicka in en förfrågan så tar en av våra försäkringsexperter emot den och hjälper dig hitta en bra båtförsäkring. Även det helt kostnadsfritt!

Att tänka på när du ska försäkra din båt


Innan du skaffar en försäkring till din båt finns det några bra saker att tänka på:

1) Skaffa försäkring utifrån ditt behov. Att överförsäkra dig blir bara onödigt dyrt men samtidigt vill du inte vara underförsäkrad

2) Vilket innehåll vill du ha i försäkringen? Är det något som är extra viktigt för dig att ha med?

3) Jämför villkor och hitta ett bra pris. När du vet vad du vill ha är det bara att jämföra och försäkra din båt till ett bra pris. Se om du kan ta del av olika rabatter för att ytterligare pressa ned priset på försäkringen

Ett bra tips är att jämföra båtförsäkringar när du gör en förändring till exempel när du köper en ny båt, installerar ny säkerhetsutrustning, fått en skada på båten eller bytt hamn.

Ordlista

Ordlista med vanliga begrepp inom båtförsäkring
Här är en liten ordlista med begrepp som är bra att känna till när det gäller båtförsäkring.

Försäkringsvärde


Samma som marknadsvärde, dvs det värde båten har idag. Båtens värde minskar generellt varje år då båten åldras, men värdet kan även öka vid ombyggnationer, reparationer eller dylikt. Håll därför reda på vad din båt har för marknadsvärde.

Giltighetsområde


Området där försäkringen gäller, vilka farvatten du får framföra din båt i. Giltighetsområdet kan variera mellan bolagen men generellt gäller svenska insjöar och Östersjön samt utmed norska kusten. För andra farvatten kan det vara nödvändigt att teckna tillägg, till exempel för Medelhavssegling.

Klass 3 låsning


Låsanordning där både lås och kedja är utav säkerhetsklass 3. Du kan få en sänkt premie eller minskad självrisk genom att du låser båten när den ligger i hemmahamnen. Klass 3 är den lägsta säkerhetsklassen för de flesta typer utav båtar.

Hemmabrygga


Den plats där båten normalt ligger förtöjd. Denna plats ligger till grund för premieberäkningen då den antas framföras mest i närområdet till hemmabryggan.

Stilleståndsersättning


En ersättning som utgår till båtägaren/försäkringstagaren då båten inte hunnits repareras inom den utsatta reparationstiden. Att stilleståndsersättning ingår utgör ett incitament för försäkringsbolaget att se till att reparationen görs så snart som möjligt samtidigt som du som båtägare kan få ersättning om du missar en del av säsongen till följd av försening av reparation.
 • Samma pris på Compricer som hos bolagen
 • Alltid kostnadsfritt för dig som konsument
 • Kostnadsfri rådgivning via telefon

Vilka båttyper går att försäkra?

Båttyper och båtmärken som går att försäkra

Olika båttyper


Oavsett om du kryssar runt i en segelbåt, glider omkring i en motorbåt eller njuter av livet på sjön i en roddbåt finns det en försäkring som gör just ditt båtliv tryggt och säkert.

Våra försäkringsexperter kan hjälpa dig med de flesta olika båttyper som finns på marknaden:

Segelbåt, motorseglare, motorbåt, daycruiser, kabinbåt, aluminiumbåt, stålbåt, hardtopbåt (HT-båt), bowrider, gummibåt, ribbåt, sportbåt, styrpulpet, snipa och jolle med flera.

Försäkringar till olika båtmärken


Vi hjälper dig hitta en bra försäkring till de flesta olika båtmärken och båtmodeller som finns på marknaden.

Ett urval av de båtmärken vi kan hjälpa dig med:

Albin Express, Anytec, Aquador, Arcona, Askeladden, Bavaria, Bayliner, Bella, Buster, Chaparral, Chris-Craft, Coronet, Crescent, Dehler, Flipper, Forbina, Hallberg-Rassy, Hanse, HR, Linder, Linjett, Maxi, Najad, Nimbus, Nimo, Ockelbo, Omega, Princess, Quintrex, Rinker, Ryds, Sea Ray, Silver, Smaragd, Sunseeker, Targa, TG, Uttern, Wellcraft, Windy, Winga, Xpress och Yamarin med flera.

Är inte din båt med? Sannolikheten är stor att vi kan hitta en bra båtförsäkring åt dig. Skicka in din förfrågan idag eller ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 -18:00) så hjälper vi dig.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad båtförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en båtförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en båtförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Vi är registrerade hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Om oss

Teckna en båtförsäkring

Compricer Båtförsäkring


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelar med att jämföra båtförsäkringar hos oss✓ Vi hjälper dig hela vägen
✓ Det går snabbt och enkelt
✓ Det är helt kostnadsfritt

Teckna båtförsäkring


Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra båtförsäkring. Skicka in din förfrågan idag så återkommer en av våra försäkringsrådgivare till dig. Du är också välkommen att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så pratar vi lite båtförsäkringar tillsammans.

Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt och du binder dig inte för någonting.

Vanliga frågor och svar om båtförsäkringar

Måste man ha en båtförsäkring?

Det finns inget lagkrav på att du måste ha en båtförsäkring men vi rekommenderar att du har en. Annars kan det stå dig mycket dyrt om oturen är framme eller du anses vållande till en olycka.

Vissa båtklubbar och marinor kan ibland kräva att man har en båtförsäkring för att få ligga hos dem.

Vad kostar en båtförsäkring?

En båtförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.

I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 3 000 – 5 500 kronor.

Vilken är den bästa båtförsäkringen?

Det finns ingen båtförsäkring som är bäst för alla situationer. Båten och du som båtägare är unika och det är ditt behov som avgör vilken försäkring som är bäst för just dig.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta en bra båtförsäkring.

Vilken är den billigaste båtförsäkringen?

Det finns ingen båtförsäkring som är billigast för alla situationer. Du som båtägare, din båt samt det behov du har styr vilken försäkring som är billigast för just dig.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta en bra och billig båtförsäkring.

Hur jämför man priser på båtförsäkringar?

Skicka in en förfrågan på Compricer.se eller ring oss på 08 – 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00). Då kommer du i kontakt med en personlig försäkringsrådgivare som hjälper dig jämföra priser på olika båtförsäkringar.

Vad kostar det att jämföra båtförsäkringar på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra båtförsäkringar via Compricer.

Vilka båtar kan man försäkra via Compricer?

Vi kan hjälpa dig med de flesta olika båtmärken och modeller. Oavsett om du vill försäkra en segelbåt, motorbåt eller jolle kan vi hitta en bra försäkring åt dig.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.