Hitta rätt båtförsäkring till rätt pris

Vi hjälper dig hitta en bra båtförsäkring helt kostnadsfritt.
Fyll i dina uppgifter och skaffa en bra försäkring till din båt!

Om båten

Berätta lite mer om din pärla.

Om båten?

Båttyp: Vilket typ av båt du har påverkar din försäkringspremie.

Båtmodell: Försäkringspremien baseras på den båtmodell du har.

Om båtmotorn

Racerbåt eller glidare, uppskatta
värdet på båten.

Om båtmotorn?

Motoreffekt: Vi behöver skicka information om motoreffekt eftersom den påverkar försäkringspremien.

Uppskattat båtvärde: Båtens värde påverkar försäkringspremien.

Om dig

En försäkring är individuellt satt och därför behöver försäkringsbolagen veta vem de ska hjälpa.

Om mig?

Personnummer: Alla erbjudanden du får är personliga.

Ange telefonnumret där du kan nås dagtid på vardagar för att vi ska kunna återkomma med erbjudanden från försäkringsbolagen. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.
Skicka förfrågan

Båtförsäkring på Compricer

Letar du efter en bra båtförsäkring? Då har du kommit helt rätt! Vi hjälper dig hitta en så billig och bra försäkring som möjligt till din båt.

Vi hjälper dig hitta rätt försäkring oavsett om du vill byta den båtförsäkring du redan har eller bara vill teckna en ny försäkring till bästa möjliga pris och villkor.

Skicka in din förfrågan via formuläret ovan (det är helt kostnadsfritt) så återkommer en av våra erfarna försäkringsrådgivare med förslag på bra båtförsäkringar som passar dig och din båt.

Vill du hellre ringa till oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Om båtförsäkringar

Har du en båt är det viktigt att du försäkrar den. Förutom att ersätta skador och stöld med mera kan den även ge dig ersättning om du skulle bli skadeståndsskyldig på grund av att du orsakat skador på person eller sak.

Så hjälper vi dig att hitta en bra båtförsäkring

1) Fyll i uppgifterna ovan och tryck på knappen ”Skicka förfrågan”

2) En försäkringsrådgivare med expertis inom båtförsäkringar tar emot din förfrågan och analyserar den

3) Din personlige rådgivare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom de alternativ som finns på marknaden

4) Om du vill hjälper vi dig med att teckna den försäkring du väljer. Klart!

Du kan också ringa oss direkt så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Kom ihåg att det är helt kostnadsfritt att använda Compricer och du kan närsomhelst avbryta processen om du skulle vilja. Vi erbjuder dig som vill ha en bra och billig båtförsäkring en kostnadsfri och personlig tjänst hela vägen!

Jämför båtförsäkringar

Om du försökt jämföra båtförsäkringar tidigare vet du hur krångligt det kan vara. Det är svårt att få en överblick över vilka alternativ som finns. Försäkringarna och dess innehåll varierar och det kan vara svårt att förstå vad som skiljer dem åt.

Compricer har hjälpt hundratusentals svenskar sedan starten 2005 med att hitta rätt försäkringar till rätt pris. Våra erfarna försäkringsrådgivare vet hur marknaden ser ut och vilka båtförsäkringar som passar just dig och din båt.

För du som båtägare är unik. Vi utgår från dig och din båt för att du ska få rätt försäkring till lägsta möjliga pris. På så vis kan du njuta av dina upplevelser på sjön utan att behöva oroa dig för ditt försäkringsskydd.

Byta båtförsäkring

Har du redan en båtförsäkring idag? Kanske har du fått en avi från ditt nuvarande försäkringsbolag om att förnya din försäkring? Tycker du den verkar lite väl dyr och vill se om det kan finnas billigare alternativ?

Då hjälper vi dig gärna!

Oavsett anledning till att du vill byta din båtförsäkring finns vi här för dig. Snabbt går det också. Fyll i formuläret längst upp på sidan eller ring våra försäkringsrådgivare så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

En båtförsäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Du som konsument kan alltid säga upp avtalet innan huvudförfallodagen. Då gäller försäkringen fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan båtförsäkring.

Så mycket kan du spara

Båtförsäkringar kan variera kraftigt i pris mellan olika försäkringsbolag. Många blir förvånade när de jämför och ser hur mycket det faktiskt kan skilja i pris för samma båt. Det inte ovanligt med prisskillnader på tusentals kronor, ja till och med tiotusentals kronor ibland.

I genomsnitt kostar en båtförsäkring via Compricer mellan 3 000 – 5 500 kronor.

Skicka in din kostnadsfria förfrågan idag du också och se hur mycket du kan spara!

Priset på båtförsäkringar

Priset på båtförsäkringar, eller premien som det också kallas, påverkas av flera olika faktorer. Det är därför en försäkring kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag trots att det är samma båt som ska försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på försäkringen är vilken båtmodell det gäller, i vilken hamn båten ligger och vilka delar du vill ska ingå i försäkringen.

Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, hur mycket båten är värd samt motorns storlek med mera.

Med vår kostnadsfria tjänst får du hjälp att hitta bästa möjliga pris på just din båtförsäkring.

Rabatter

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på sina båtförsäkringar. Ofta handlar det om att du i samband med att du tecknar en båtförsäkring även köper en annan försäkring, för till exempel ditt hem eller bil.

Andra typer av rabatter kan handla om att din båt är utrustad med spårsändare kopplad till larmcentral, kölskydd, startspärr eller om båten har stöldskyddsmärkning med mera.

Även hur båten vinterförvaras kan ge rabatt på priset samt om du har förarintyg med mera.

Vi känner till vilka rabatter och kampanjerbjudanden som försäkringsbolagen erbjuder så du får bästa möjliga villkor till lägsta möjliga kostnad när du tecknar din båtförsäkring via oss.

Så får du en billig båtförsäkring

Hur gör man då för att få en billig båtförsäkring? Vi rekommenderar att du utgår från ditt behov först och väljer den försäkring som har det mest fördelaktiga priset utifrån det.

Skicka in din förfrågan idag eller ring oss så hjälper vi dig hitta en bra och billig försäkring till din båt.

Innehållet i olika båtförsäkringar

Vad som ingår i en båtförsäkring varierar mellan försäkringsbolagen men dessa delar ingår normalt i de flesta försäkringar:

Skador i samband med uppläggning, sjösättning, transport- och lyft på land, på- och avriggning
Skador till sjöss, som vid kollision, grundstötning eller kantring, men även oförutsedda händelser som vatteninträngning genom rör och slangar kan omfattas och ersättas av försäkringen
Skadegörelse, stöld, brand, blixt eller explosion. Det förekommer dock ofta undantag i båtförsäkringen vid explosion eller kortslutning i motorn
En ansvarsförsäkring, dvs om du som försäkringstagare orsakar person- eller sakskada på sjön
Ett rättsskydd i form av advokatkostnader vid eventuell tvist. Detta gäller normalt ägaren eller brukaren till båten

En bra båtförsäkring innehåller också stilleståndsersättning, dvs en ersättning som utgår till båtägaren/försäkringstagaren då båten inte hunnit repareras inom den utsatta reparationstiden.

Maskinskada ingår inte i vanliga fall utan är ett tillägg du måste välja.

Tillägg

Det finns mängder av olika tillägg till försäkringsbolagens båtförsäkringar. Låt ditt behov styra vad du behöver. Se upp så du inte överförsäkrar dig då det kan innebära att försäkringen blir dyrare än nödvändigt. Har du frågor kring olika tillägg så kontakta oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Vanliga tillägg till en båtförsäkring kan vara:

Maskinskadeförsäkring
Trailer
Uthyrning
Transport
Utökat geografiskt område
Drulle
Ersättning om båttillbehör trillar i vattnet
Sportfiskeutrustning
Stilleståndsersättning
Utökat lösöre

Självrisk

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala om en skada inträffat. Storleken på självrisken varierar mellan försäkringsbolagen. En del självrisker är fasta medan andra är valbara. Det innebär då att du själv kan bestämma nivån. Generellt gäller att en högre självrisk ger en lägre premie (pris) på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Känner du dig osäker kring vilken nivå som passar dig så kontakta oss eller skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta rätt balans.

Säkerhetsbesiktning

Att göra en säkerhetsbesiktning vart femte år efter att båten blivit äldre (25 år och uppåt) är något som kan visa sig vara både tryggt och ekonomiskt lönsamt. I vissa fall har försäkringsbolagen ett krav på att äldre båtar måste besiktas för att kunna få teckna en försäkring. Att genomgå en säkerhetsbesiktning kan ibland även vara ekonomiskt fördelaktigt då det kan betyda en rabatt på framtida premie.

Det finns ett flertal ställen att besikta båten på. Kontakta en närliggande båtklubb för mer information om var det går att utföra en besiktning.

En säkerhetsbesiktning genomförs normalt genom att en licensierad besiktningsman går igenom ett protokoll, där syftet med besiktningen är att fastställa att båten håller godtagbar standard ur säkerhetssynpunkt. De som kan utföra en säkerhetsbesiktning är licensierade säkerhetsbesiktningsmän från Båtunionen eller Seglarförbundet, (mätmän från seglarbundet har även möjligheten att utföra en besiktning då de genomgått en vidareutbildning).

Ordlista

Här är en liten ordlista med begrepp som är bra att känna till när det gäller båtförsäkring.

Försäkringsvärde
Samma som marknadsvärde, dvs det värde båten har idag. Båtens värde minskar generellt varje år då båten åldras, men värdet kan även öka vid ombyggnationer, reparationer eller dylikt. Håll därför reda på vad din båt har för marknadsvärde.

Giltighetsområde
Området där försäkringen gäller, vilka farvatten du får framföra din båt i. Giltighetsområdet kan variera mellan bolagen men generellt gäller svenska insjöar och Östersjön samt utmed norska kusten. För andra farvatten kan det vara nödvändigt att teckna tillägg, till exempel för Medelhavssegling.

Klass 3 låsning
Låsanordning där både lås och kedja är utav säkerhetsklass 3. Du kan få en sänkt premie eller minskad självrisk genom att du låser båten när den ligger i hemmahamnen. Klass 3 är den lägsta säkerhetsklassen för de flesta typer utav båtar.

Hemmabrygga
Den plats där båten normalt ligger förtöjd. Denna plats ligger till grund för premieberäkningen då den antas framföras mest i närområdet till hemmabryggan.

Stilleståndsersättning
En ersättning som utgår till båtägaren/försäkringstagaren då båten inte hunnits repareras inom den utsatta reparationstiden. Att stilleståndsersättning ingår utgör ett incitament för försäkringsbolaget att se till att reparationen görs så snart som möjligt samtidigt som du som båtägare kan få ersättning om du missar en del av säsongen till följd av försening av reparation.

Aktsamhetskrav

När du tecknat en båtförsäkring är det viktigt att du följer aktsamhetskraven i villkoren. Skulle du inte följa dessa och något inträffar kan du få avdrag på ersättningen eller i värsta fall ingen ersättning alls från försäkringsbolaget.

Vanliga aktsamhetskrav för en båtförsäkring kan handla om att minska stöldrisken genom att till exempel förvara en motor på rätt sätt över vintern och att använda en viss typ av lås med mera.

Aktsamhetskraven varierar mellan bolagen så det är viktigt att hålla koll på dem för att inte riskera att bli utan ersättning om något inträffar.

Så väljer du rätt båtförsäkring

Det är viktigt att du väljer en båtförsäkring som passar för just dig och din båt. Fundera igenom vilket behov du har, hur du använder din båt och välj den försäkring som ger dig rätt skydd till det lägsta priset.

Känner du dig osäker är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18). Rådgivningen är helt kostnadsfri. Du kan också skicka in en förfrågan så tar en av våra försäkringsexperter emot den och hjälper dig välja rätt båtförsäkring. Även det helt kostnadsfritt!

Att tänka på när du ska försäkra din båt

Innan du skaffar en försäkring till din båt finns det några bra saker att tänka på:

1) Skaffa rätt försäkring för ditt behov. Att överförsäkra dig blir bara onödigt dyrt men samtidigt vill du inte vara underförsäkrad

2) Vilket innehåll vill du ha i försäkringen? Är det något som är extra viktigt för dig att ha med?

3) Jämför villkor och hitta det bästa priset. När du vet vad du vill ha är det bara att jämföra och försäkra din båt till det lägsta möjliga priset. Se om du kan ta del av olika rabatter för att ytterligare pressa ned priset på försäkringen

Ett bra tips är att jämföra båtförsäkringar när du gör en förändring till exempel när du köper en ny båt, installerar ny säkerhetsutrustning, fått en skada på båten eller bytt hamn.

Olika båttyper

Oavsett om du kryssar runt i en segelbåt, glider omkring i en motorbåt eller njuter av livet på sjön i en roddbåt finns det en försäkring som gör just ditt båtliv tryggt och säkert.

Våra försäkringsexperter kan hjälpa dig med de flesta olika båttyper som finns på marknaden:

Segelbåt, motorseglare, motorbåt, daycruiser, kabinbåt, aluminiumbåt, stålbåt, hardtopbåt (HT-båt), bowrider, gummibåt, ribbåt, sportbåt, styrpulpet, snipa och jolle med flera.

Försäkringar till olika båtmärken

Vi hjälper dig hitta en bra försäkring till de flesta olika båtmärken och båtmodeller som finns på marknaden. Oavsett om du har en motorbåt, segelbåt eller jolle så kan vi hjälpa dig hitta rätt försäkring till rätt pris.

Här är ett urval av alla de båtmärken vi kan hjälpa dig med:

Albin Express, Anytec, Aquador, Arcona, Askeladden, Bavaria, Bayliner, Bella, Buster, Chaparral, Chris-Craft, Coronet, Crescent, Dehler, Flipper, Forbina, Hallberg-Rassy, Hanse, HR, Linder, Linjett, Maxi, Najad, Nimbus, Nimo, Ockelbo, Omega, Princess, Quintrex, Rinker, Ryds, Sea Ray, Silver, Smaragd, Sunseeker, Targa, TG, Uttern, Wellcraft, Windy, Winga, Xpress och Yamarin med flera.

Är inte din båt med? Sannolikheten är stor att vi kan hitta en bra båtförsäkring åt dig. Skicka in din förfrågan idag eller ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18) så hjälper vi dig!

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad

Förköpsinformation är en sammanfattning av vad båtförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en båtförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en båtförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Bilsport & MC, Dina försäkringar, evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Om Compricer båtförsäkring

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Anmäla skada

Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din båtförsäkring.

De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

3 snabba tips till rätt båtförsäkring

Bestäm dig för hur omfattande försäkringsskydd du behöver
Jämför försäkringsbolagens priser
Välj den billigaste försäkringen som ger dig det skydd du vill ha

Teckna båtförsäkring

Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra båtförsäkring. Skicka in din förfrågan idag så återkommer en av våra försäkringsrådgivare till dig. Du är också välkommen att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18) så pratar vi lite båtförsäkringar tillsammans.

Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt och du binder dig inte för någonting.

Vanliga frågor och svar om båtförsäkringar

Måste man ha en båtförsäkring?

Det finns inget lagkrav på att du måste ha en båtförsäkring men vi rekommenderar att du har en. Annars kan det stå dig mycket dyrt om oturen är framme eller du anses vållande till en olycka.

Vissa båtklubbar och marinor kan ibland kräva att man har en båtförsäkring för att få ligga hos dem.

Vad kostar en båtförsäkring??

En båtförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.

I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 3 000 – 5 500 kronor.

Vilken är den bästa båtförsäkringen?

Det finns ingen båtförsäkring som är bäst för alla situationer. Båten och du som båtägare är unika och det är ditt behov som avgör vilken försäkring som är bäst för just dig.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta bästa möjliga båtförsäkring.

Vilken är den billigaste båtförsäkringen?

Det finns ingen båtförsäkring som är billigast för alla situationer. Du som båtägare, din båt samt det behov du har styr vilken försäkring som är billigast för just dig.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan så hjälper vi dig hitta en bra och billig båtförsäkring.

Hur jämför man priser på båtförsäkringar?

Skicka in en förfrågan på Compricer.se eller ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18). Då kommer du i kontakt med en personlig försäkringsrådgivare som hjälper dig jämföra priser på olika båtförsäkringar.

Vad kostar det att jämföra båtförsäkringar på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra båtförsäkringar via Compricer.

Vilka båtar kan man försäkra via Compricer?

Vi kan hjälpa dig med de flesta olika båtmärken och modeller. Oavsett om du vill försäkra en segelbåt, motorbåt eller jolle kan vi hitta en bra försäkring till rätt pris åt dig.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Rörligt pris, bor i villa, 21800 kWh/år
  • Lägst årskostnad 25 317 kr
  • Högst årskostnad 36 120 kr
  • Att spara 10 803 kr

Jämför el

Senaste från Expertpanelen
2021-10-25

Fråga: Gäller instättningsgarantin om sparkontot tillhör ett annat institut där jag också har sparande?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Kostar ditt barn 1,2 miljoner kronor?
Kostar ditt barn 1,2 miljoner kronor?
Kvinnor väljer bil efter säkerhet och män efter pris
Kvinnor väljer bil efter säkerhet och män efter pris
Vad tycker ni om att man lånar pengar för att investera på börsen?
Vad tycker ni om att man lånar pengar för att investera på börsen?

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.