Försäkring - Jämför försäkringar och försäkringsbolag på Compricer

Jämför försäkringar - hitta rätt försäkring till rätt pris

Jämför försäkringar helt kostnadsfritt och hitta en bättre och billigare försäkring. Försäkringar för fordon, djur och hem kan du dessutom byta själv direkt hos oss. Gör det bara.

Jämför bilförsäkring

Hitta den bästa bilförsäkringen!

  • Samma pris på Compricer som hos bolagen
  • Alltid kostnadsfritt för dig som konsument
  • Kostnadsfri rådgivning via telefon

Jämför bilförsäkring

Jämför hemförsäkring

Hitta den bästa hemförsäkringen!

  • Samma pris på Compricer som hos bolagen
  • Alltid kostnadsfritt för dig som konsument
  • Kostnadsfri rådgivning via telefon

Jämför hemförsäkring

Försäkring på Compricer


Letar du efter en bra försäkring? Har du precis köpt något som du vill försäkra eller vill du se om det går att spara pengar på att hitta en billigare försäkring med bättre villkor?

Då har du kommit helt rätt!

Compricer Försäkring hjälper dig som vill hitta rätt försäkring till rätt pris.

Här kan du själv söka efter en bra försäkring med hjälp av våra jämförelser eller så kan du prata med någon av våra försäkringsexperter. Oavsett vad som passar dig bäst hjälper vi dig att hitta en bra försäkring inom fordon, djur och hem med mera.

Och du. Det är helt kostnadsfritt för dig att använda Compricer!

Här kan du jämföra:

Bilförsäkring
Hemförsäkring
Villaförsäkring
Fritidshusförsäkring
Snöskoterförsäkring
Motorcykelförsäkring
ATV-försäkring
Båtförsäkring
Barnförsäkring
Inkomstförsäkring
Hundförsäkring

Så hjälper vi dig att hitta en bra försäkring

För dig som vill jämföra själv:

1) Gå in på den typ av försäkring du vill jämföra

2) Fyll i lite uppgifter

3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser

4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online

5) Klart!

För dig som vill ha hjälp:

Ring våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så får du hjälp att hitta en bra försäkring.
Helt kostnadsfritt!

Jämför försäkringar

Vi jämför priser och villkor från stora och små försäkringsbolag.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Dina försäkringar, Evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, Lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea och Villaägarnas FörsäkringsService.

Om försäkringar

En försäkring tecknar du för att få ett ekonomiskt skydd om oturen och/eller olyckan skulle vara framme. Försäkringen ger dig en ersättning som innebär att din ekonomiska skada blir begränsad.

Några vanliga typer av försäkringar är bilförsäkringar, hemförsäkringar och villaförsäkringar men det finns mängder av olika försäkringar för varierande ändamål.

En försäkring gäller normalt i ett (1) år i taget och kan därefter förlängas eller avslutas.

Byta försäkring till ett annat försäkringsbolag

De flesta försäkringar tecknas för ett år i taget och upphör därefter om du inte väljer att förnya den för en period till. Normalt går en förlängning till som så att du betalar in försäkringsbolagets avi innan förfallodatumet löpt ut och därmed fortsätter skyddet att gälla ett år till.

Om du vill byta försäkring till ett annat försäkringsbolag går det utmärkt. I god tid innan försäkringen upphör att gälla tecknar du en annan försäkring som tar vid efter försäkringstidens utgång.

Normalt måste du vänta tills den gamla försäkringen gått ut innan den nya försäkringen börjar gälla. Undantag kan vara om du till exempel sålt din bil innan försäkringens löptid gått ut. Då avslutas försäkringen i förtid och du får ofta tillbaka det belopp som återstår av försäkringsperioden.

Hitta billiga försäkringar - Så mycket kan du spara

Nästan alla som jämför försäkringar första gången blir förvånade när de inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att se över sitt försäkringsskydd.

För samma försäkringsobjekt kan det skilja åtskilliga tusenlappar. Det beror bland annat på att försäkringsbolagen har olika inriktningar och viktar uppgifter på olika sätt.

Det är därför det är så viktigt att jämföra försäkringar. Då minimerar du risken att välja fel försäkring till fel pris.

Testa att jämföra en försäkring idag så ser du hur mycket priserna kan variera mellan olika försäkringsbolag för det du vill försäkra.

Priset på försäkringar

På försäkringsspråk kallas priset på en försäkring för premie. Du behöver inte tänka mer på det egentligen men det kan vara bra att känna till ifall du stöter på det begreppet när du jämför försäkringar.

I Sverige får försäkringsbolagen sätta vilka priser de vill och därför kan priset på en försäkring variera kraftigt mellan olika bolag, trots att det är samma sak som försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en försäkring är åldern för den/det som ska försäkras, aktuell adress, försäkringsbelopp samt försäkringens omfattning.

Rabatter

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på sina försäkringar. Dessa ser du när du jämför här på Compricer.

Vanliga rabatter kan vara om du tecknar försäkringen direkt online, installerar en viss typ utav larm eller om du har flera försäkringar hos ett försäkringsbolag med mera.

Samla försäkringar

De flesta försäkringsbolag erbjuder någon typ av rabatt om du har fler än en försäkring hos dem. Det kan verka lockande att samla dina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag för att få rabatt på priset. Även om det kan vara förmånligt är det oftast bäst att ”plocka russinen ur kakan”, det vill säga att välja det försäkringsbolag som har den billigaste och bästa försäkringen för just det du ska försäkra.

Det kan innebära att du i slutändan kommer ha flera olika försäkringsbolag. En del tycker det är skönt att ha allt samlat på ett ställe men det kan alltså vara bra att komma ihåg att det ofta lönar sig att ha flera olika försäkringsbolag där varje försäkring har ett så lågt pris som möjligt i förhållande till de villkor du vill ha.

Innehållet i olika försäkringar

Beroende på vilken försäkring du jämför kan innehållet i dem variera. För de flesta försäkringar finns det olika nivåer eller steg där priset på försäkringen ökar ju mer omfattande skyddet blir.

Det är alltid smart att tänka igenom vilket behov du har. Du vill inte vara underförsäkrad men samtidigt finns det ingen anledning att betala för något som inte är aktuellt för dig.

Så väljer du rätt försäkring – Hitta bästa försäkringen

1) Bestäm dig för vilken omfattning du vill att försäkringen ska ha

2) Jämför försäkringar via nätet utifrån dina behov

3) Välj den billigaste försäkringen som ger dig detta. Klart!

Självrisk

När du jämför försäkringar kan du stöta på begreppet självrisk. Det är helt enkelt det belopp du själv måste betala om du utnyttjar en försäkring.

Många gånger kan du själv välja vilken självrisk som ska gälla. Då kan det vara bra att känna till att en lägre självrisk ger en högre försäkringspremie och tvärtom.

Välj den självrisk du känner dig bekväm med.

Anmäla skada

Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din försäkring.

De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad

Förköpsinformation är en sammanfattning av vad en försäkring omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Om Compricer

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelarna med att jämföra försäkringar på Compricer

Jämför flera olika typer av försäkringar
Jämför många olika försäkringsbolag
Jämför priser och villkor direkt online
Personlig hjälp hela vägen (om du önskar)
Helt kostnadsfritt

Jämför och teckna en bra försäkring nu

Nu är det dags att hitta en bra försäkring åt dig. Välj den typ av försäkring du vill jämföra och teckna direkt online.

Bilförsäkring
Hemförsäkring
Villaförsäkring
Fritidshusförsäkring
Snöskoterförsäkring
Motorcykelförsäkring
ATV-försäkring
Båtförsäkring
Barnförsäkring
Inkomstförsäkring
Hundförsäkring

Prata försäkring med oss

Vill du hellre prata med någon så finns våra försäkringsrådgivare här för dig. Ring oss på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!Vanliga frågor och svar om försäkringar


Vad är en försäkring?

En försäkring tecknas hos ett försäkringsbolag och kan ge ekonomisk ersättning om oturen är framme.

Vad kostar en försäkring?

En försäkring varierar i pris beroende på vad som ska försäkras och vem som tecknar försäkringen. Även försäkringens omfattning påverkar priset. För att se vad det du vill försäkra kostar kan du göra en gratis jämförelse på Compricer.

Hur jämför man försäkringar?

Börja med att fundera över vilket skydd du vill ha i din försäkring. Därefter jämför du försäkringsbolagens priser på Compricer. Välj den försäkring som är billigast och bäst för just dig. Klart!

Vilka försäkringar behöver man?

Som grund bör du ha en hemförsäkring. Har du en bil måste du som lägst ha en trafikförsäkring. För dig som omfattas av det kan det även vara bra att ha en barnförsäkring och hundförsäkring. Fundera igenom din situation och läs mer om respektive försäkring på Compricer.

Vilket är det bästa försäkringsbolaget?

Försäkringar är individuella. Det innebär att det inte finns ett försäkringsbolag som är bäst för alla. Jämför olika försäkringar och välj det försäkringsbolag som passar just dig bäst.

Hur hittar man billiga försäkringar?

Börja med att bestämma dig för vilket behov du har. När du gjort det kan du jämföra olika försäkringar och välja det försäkringsbolag som är billigast för just dig.

Vad kostar det att jämföra försäkringar på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra försäkringar på Compricer.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
Bilförsäkring
Helförsäkring, Kia ceed 1,6 crdi eco sw ed
  • Lägst årskostnad 18 606 kr
  • Högst årskostnad 18 606 kr
  • Att spara 0 kr

Jämför här

Senaste från Expertpanelen
2020-09-17

Fråga: Vad gör man när ens resa har blivit inställd?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Varningen: Minusränta på våra sparkonton.
Varningen: Minusränta på våra sparkonton.
Ditt bolån. Ekonomiskolan del 8.
Ditt bolån. Ekonomiskolan del 8.
Nästan en halv miljon hushåll betalar tusenlappar i onödan för sin el
Nästan en halv miljon hushåll betalar tusenlappar i onödan för sin el

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.

Exempel på bolag vi jämför