Försäkringar – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra försäkring här. Samma priser som hos försäkringsbolagen!

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

 • Jämförelser med flera bolag
 • Kostnadsfritt
 • Personlig hjälp
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Försäkring på Compricer

Hitta en bra försäkring
Letar du efter en bra försäkring? Har du precis köpt något du vill försäkra eller vill du se om det går att spara pengar på att hitta en billig försäkring med bra villkor?

Då har du kommit helt rätt! Vi hjälper dig som vill hitta en bra försäkring till ett bra pris.

Här kan du själv söka efter olika försäkringar med hjälp av våra jämförelser, eller så kan du prata med någon av våra försäkringsexperter. Oavsett vad som passar dig bäst hjälper vi dig hitta en bra försäkring inom fordon, hem och djur med mera. Helt kostnadsfritt!

Så funkar det

Så fungerar det att jämföra försäkringar

Så hjälper vi dig hitta en bra försäkring


För dig som vill jämföra själv:
1) Gå in på den typ av försäkring du vill jämföra
2) Fyll i dina uppgifter
3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser
4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online
5) Klart!

För dig som vill ha hjälp:
Ring våra försäkringsrådgivare på 08-5000 2000 så får du kostnadsfri hjälp att hitta en bra försäkring.

Jämför försäkringar


Vi jämför priser och villkor från stora och små försäkringsbolag.

Just nu jämför vi försäkringar från:
Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Om försäkringar


En försäkring tecknar du för att få ett ekonomiskt skydd om oturen skulle vara framme. Försäkringen ger dig en ersättning som innebär att din ekonomiska skada blir begränsad.

Några vanliga typer av försäkringar är bilförsäkringar, hemförsäkringar och villaförsäkringar men det finns mängder av olika försäkringar för varierande ändamål.

En försäkring gäller normalt i ett (1) år i taget och kan därefter förlängas eller avslutas.

Byta försäkring till ett annat försäkringsbolag


De flesta försäkringar tecknas för ett år i taget och upphör därefter om du inte väljer att förnya den för en period till. Normalt går en förlängning till som så att du betalar in försäkringsbolagets avi innan förfallodatumet löpt ut och därmed fortsätter skyddet att gälla ett år till.

Om du vill byta försäkring till ett annat försäkringsbolag går det utmärkt. I god tid innan försäkringen upphör att gälla tecknar du en ny försäkring som tar vid efter försäkringstidens utgång.

Normalt måste du vänta tills den gamla försäkringen gått ut innan den nya försäkringen börjar gälla. Undantag kan vara om du till exempel sålt din bil innan försäkringens löptid gått ut. Då avslutas försäkringen i förtid och du får ofta tillbaka det belopp som återstår av försäkringsperioden.

Christina tipsar

Så kan du påverka priset

Så hittar du billiga försäkringar

Hitta billiga försäkringar


Många som jämför försäkringar blir förvånade när de inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att se över sitt försäkringsskydd.

För samma typ av försäkring kan det skilja mycket i pris. Det beror bland annat på att försäkringsbolagen har olika inriktningar och vänder sig till olika typer av kunder. Därför är det viktigt att jämföra försäkringar. Då minimerar du risken att välja fel försäkring till fel pris.

Testa att jämföra en försäkring idag så ser du hur mycket priserna kan variera mellan olika försäkringsbolag för det du vill försäkra.

Priset på försäkringar


På försäkringsspråk kallas priset på försäkringar för premie. Du behöver inte tänka mer på det egentligen men det kan vara bra att känna till ifall du stöter på begreppet när du jämför försäkringar.

I Sverige får försäkringsbolagen sätta vilka priser de vill och därför kan priset på en försäkring variera mycket mellan olika bolag, trots att det är samma sak som försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en försäkring är åldern för den/det som ska försäkras, aktuell adress, försäkringsbelopp samt försäkringens omfattning.

Rabatter


Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på sina försäkringar. Det kan handla om lägre pris om du tecknar försäkringen online, installerar en viss typ utav larm eller om du har flera försäkringar hos ett försäkringsbolag med mera.

Samla försäkringar


De flesta försäkringsbolag erbjuder någon typ av rabatt om du har fler än en försäkring hos dem. Det kan verka lockande att samla dina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag för att få rabatt på priset. Även om det kan vara förmånligt är det oftast bäst att ”plocka russinen ur kakan”, det vill säga att välja det försäkringsbolag som har den billigaste och bästa försäkringen för just det du ska försäkra.

Det kan innebära att du i slutändan kommer ha flera olika försäkringsbolag. En del tycker det är skönt att ha allt samlat på ett ställe men det kan alltså vara bra att komma ihåg att det ofta lönar sig att ha flera olika försäkringsbolag där varje försäkring har ett så lågt pris som möjligt i förhållande till de villkor du vill ha.

Så hittar du en bra försäkring

 • 1
  Bestäm dig för vilken omfattning du vill att försäkringen ska ha.
 • 2
  Jämför försäkringar på marknaden utifrån dina behov.
 • 3
  Välj den billigaste försäkringen som uppfyller dina krav. Klart!

Att välja försäkring

Välj en försäkring som har det innehåll du behöver

Innehållet i olika försäkringar


Beroende på vilken försäkring du jämför kan innehållet i dem variera. För de flesta försäkringar finns det olika nivåer eller steg där priset på försäkringen ökar ju mer omfattande skyddet blir.

Det är alltid smart att tänka igenom vilket behov du har. Du vill inte vara underförsäkrad men samtidigt finns det ingen anledning att betala för något som inte är aktuellt för dig.

Viktigt att veta

Viktiga saker att veta om försäkringar

Självrisk


När du jämför försäkringar kan du stöta på begreppet självrisk. Det är helt enkelt det belopp du själv måste betala om du utnyttjar en försäkring.

Många gånger kan du själv välja vilken självrisk som ska gälla. Då kan det vara bra att känna till att en lägre självrisk ger en högre försäkringspremie och tvärtom.

Välj den självrisk du känner dig bekväm med.

Anmäla skada


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din försäkring.

De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad en försäkring omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Fördelarna med att jämföra försäkringar på Compricer

 • Jämför flera olika typer av försäkringar
 • Jämför många olika försäkringsbolag
 • Jämför priser och villkor direkt online
 • Personlig hjälp hela vägen (om du önskar)
 • Kostnadsfritt hela vägen

Om oss

Jämför och hitta en bra försäkring

Compricer Försäkring


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Jämför och teckna en bra försäkring


Nu är det dags att hitta en bra försäkring åt dig.

Välj försäkring:

Bilförsäkring
Hemförsäkring
Villaförsäkring
Fritidshusförsäkring
Snöskoterförsäkring
Motorcykelförsäkring
Mopedförsäkring
ATV-försäkring
Båtförsäkring
Barnförsäkring
Inkomstförsäkring
Hundförsäkring
Olycksfallsförsäkring
Husbilsförsäkring
Företagsbilförsäkring

Prata försäkring med oss


Vill du hellre prata med någon så finns våra försäkringsrådgivare här för dig. Ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar om försäkringar

Vad är en försäkring?

En försäkring tecknas hos ett försäkringsbolag och kan ge ekonomisk ersättning om oturen är framme.

Vad kostar en försäkring?

En försäkring varierar i pris beroende på vad som ska försäkras och vem som tecknar försäkringen. Även försäkringens omfattning påverkar priset. För att se vad det du vill försäkra kostar kan du göra en gratis jämförelse på Compricer.

Hur jämför man försäkringar?

Börja med att fundera över vilket skydd du vill ha i din försäkring. Därefter jämför du försäkringsbolagens priser på Compricer. Välj den försäkring du tycker är billigast och bäst för dig. Klart!

Vilka försäkringar behöver man?

Som grund bör du ha en hemförsäkring. Har du en bil måste du som lägst ha en trafikförsäkring. För dig som omfattas av det kan det även vara bra att ha en barnförsäkring och hundförsäkring. Fundera igenom din situation och läs mer om respektive försäkring på Compricer.

Vilket är det bästa försäkringsbolaget?

Försäkringar är individuella. Det innebär att det inte finns ett försäkringsbolag som är bäst för alla. Jämför olika försäkringar och välj det försäkringsbolag som du tycker passar just dig bäst.

Hur hittar man billiga försäkringar?

Börja med att bestämma dig för vilket behov du har. När du gjort det kan du jämföra olika försäkringar och välja det försäkringsbolag som du tycker har en billig och bra försäkring.

Vad kostar det att jämföra försäkringar på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra försäkringar på Compricer.

Exempel på bolag vi jämför
Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.