Hitta rätt inkomstförsäkring till rätt pris

Behåll mer av din lön om du skulle bli arbetslös.
Skaffa en bra inkomstförsäkring till rätt pris!

Dina uppgifter

Personuppgifter och vilken A-kassa du tillhör påverkar premien.

Dina uppgifter?

Försäkringspremier är individuellt prissatta och personnummer är en förutsättning för att försäkringsbolagen ska kunna lämna en premie.

Ange telefonnumret där du kan nås dagtid på vardagar för att vi ska kunna återkomma med erbjudanden från försäkringsbolagen. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.

Försäkringsbolaget behöver veta vilken a-kassa du tillhör för att kunna lämna en försäkringspremie.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.
Skicka förfrågan

Inkomstförsäkring på Compricer

Är du orolig över hur din ekonomi skulle se ut om du blev arbetslös? Känner du en stress över vad som kan hända om pengarna på kontot helt plötsligt blev mycket lägre än du är van vid?

Då kan en inkomstförsäkring vara lösningen för dig!

Utan en inkomstförsäkring kan du få en ersättning som motsvarar 80 procent av din lön upp till 33 000 kronor under de första 100 dagarna av arbetslöshet. Det innebär som mest 26 400 kronor i månaden före skatt (cirka 18 500 kronor efter skatt).

Om det skulle bli svårt att klara dig på de pengarna rekommenderar vi att du tecknar en inkomstförsäkring. Vi på Compricer kan inkomstförsäkringar och hjälper dig gärna hitta rätt försäkring till rätt pris.

Fyll i formuläret ovan och skicka in din förfrågan. En personlig försäkringsrådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans kan ni gå igenom vilka alternativ som passar dig och ditt behov. Om du vill så hjälper vi dig även att teckna en bra försäkring åt dig. Smidigt och enkelt!

Vill du hellre ringa oss direkt går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Därför behöver du en inkomstförsäkring

Blir du arbetslös och är med i a-kassan får du en ersättning som motsvarar 80 procent av din lön upp till 25 025 kronor (just nu under pandemin fram till 31 december 2022 har taket höjts till 33 000 kronor) under de första 100 dagarna och 80 respektive 70 procent av lönen upp till 20 900 kronor dag 101 till dag 200 respektive 201 till 300.

Oavsett vad du tjänar kommer du alltså att få som mest 20 020 kronor före skatt (just nu 26 400 kronor) i månaden. Om du känner att det skulle bli ett för stort inkomstbortfall för dig finns det anledning att teckna en inkomstförsäkring.

Så hjälper vi dig att hitta en bra inkomstförsäkring

1) Fyll i uppgifterna ovan och tryck på knappen ”Skicka förfrågan”

2) En försäkringsrådgivare med expertis inom inkomstförsäkringar tar emot din förfrågan och analyserar den

3) Din personlige rådgivare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden

4) Om du vill hjälper vi dig med att teckna en bra försäkring. Klart!

Du kan också ringa oss direkt så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Kom ihåg att det är helt kostnadsfritt att använda Compricer och du kan närsomhelst avbryta processen om du skulle vilja. Vi erbjuder dig som vill ha en bra och trygg inkomstförsäkring en kostnadsfri och personlig tjänst hela vägen.

Fördelarna med en privat inkomstförsäkring

Idag kan du skaffa en inkomstförsäkring på två sätt. Antingen tecknar du en privat inkomstförsäkring hos ett försäkringsbolag eller så skaffar du en via ett fackförbund som du är medlem i. Idag erbjuder till exempel Unionen, Sveriges ingenjörer, Akademikernas, Ledarna, Akavia, Jusek, Vision och Saco med flera inkomstförsäkringar till sina medlemmar.

Dessa försäkringar kan vara ett bra alternativ för en del men ofta är de upphandlade till ett stort kollektiv och det är inte säkert att de passar för just dig och det behov du har.

Att teckna en privat inkomstförsäkring har många fördelar. Bland annat är du inte beroende av att tillhöra ett specifikt fackförbund. Skulle du vilja byta fack så riskerar du inte att förlora din inkomstförsäkring.

Dessutom erbjuder de privata inkomstförsäkringarna en större frihet. Bland annat har du normalt fler val av lönenivåer och ersättningstider. Mer skräddarsydda försäkringar utifrån just ditt behov helt enkelt!

Det går även att teckna en extra inkomstförsäkring. Då har du en inkomstförsäkring via ditt fack som gäller upp till en viss nivå där sedan en privat försäkring tar vid och ger ersättning under exempelvis fler dagar.

Priset på inkomstförsäkringar

Priset på en inkomstförsäkring bestäms främst utifrån hur stor lön du vill försäkra samt hur lång tid du vill kunna få ersättning under.

En inkomstförsäkring som tecknas via Compricer kostar normalt mellan 3 000 – 4 000 kronor per år. En billig försäkring om du skulle bli arbetslös med andra ord.

Jämför inkomstförsäkringar

När du jämför inkomstförsäkringar finns det några saker som är bra att tänka på. Dels hur hög lön som försäkringen ska gälla för, hur lång tid den ska kunna ge ersättning under samt eventuell kvalifikations- och karenstid.

Inkomstförsäkringar kan vara en snårig djungel att navigera i. Skicka in din förfrågan idag så återkommer vi med tips på bra alternativ för dig. Du når oss även på 08-5000 2000 (vardagar 9-18). Vi hjälper dig helt utan kostnad oavsett vilket sätt som är smidigast för dig!

Så väljer du den bästa inkomstförsäkringen

Bestäm lönenivå
Fundera över hur lång tid du vill kunna få ersättning under
Välj den försäkring som matchar ditt behov och har lägst pris

Innehållet i en inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring ger dig ersättning om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Normalt ingår en bas där en given lönenivå och tid specificeras. Vill du ha en mer skräddarsydd försäkring erbjuder de flesta försäkringsbolag olika typer av tillägg.

Tillägg

Vanliga tillägg i en inkomstförsäkring är högre lön samt längre ersättningstid. Till exempel har ofta inkomstförsäkringar som ingår i ett fackförbunds medlemsavgift relativt få ersättningsdagar. Med ett tillägg eller en privat inkomstförsäkring kan du utöka antalet ersättningsdagar ifall du vill ha trygghet under en längre period av arbetslöshet.

Andra tillägg som kan erbjudas i samband med en inkomstförsäkring är så kallade låneskydd eller betalskydd. Dessa kan hjälpa dig att klara av eventuella lån och krediter om du skulle bli arbetslös.

Krav och undantag

För att teckna en inkomstförsäkring krävs det att du uppfyller vissa krav. Dessa teckningskrav varierar mellan olika försäkringsbolag men generellt gäller att:

Du är tillsvidareanställd och omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS)
Du är stadigvarande bosatt i Sverige
Du är medlem i en Arbetslöshetskassa (A-kassa)
Du inte känner till att det finns risk för varsel eller uppsägning
Inte fyllt 65 år

För dig som är provanställd, har ett vikariat, är egen företagare eller VD finns det ofta speciellt utformade inkomstförsäkringar. Skicka in din förfrågan idag eller kontakta oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18) så berättar vi mer om vilka alternativ som finns.

Bra tips och råd att tänka på

Var noga med att anmäla rätt inkomst till försäkringsbolaget. Har du uppgett en lägre lön än den du faktiskt har kan eventuell ersättning påverkas negativt. Ta för vana att med jämna mellanrum uppdatera din inkomst hos försäkringsbolaget.

Var beredd på att försäkringen har en kvalifikationstid. Ett visst antal månader som måste gå innan försäkringen kan ge ersättning om du skulle bli arbetslös.

Kom ihåg att en inkomstförsäkring inte gäller om du kände till att det fanns en risk att du skulle bli arbetslös när du tecknade den.

Fundera igenom hur lång tid du vill att försäkringen ska kunna ge ersättning under. Ju lägre tid desto billigare blir inkomstförsäkringen men det är viktigt att du väljer den tid som skänker dig den trygghet du vill ha.

Om du tidigare tecknat en inkomstförsäkring där du inte var medveten om att du inte uppfyllt teckningskraven kan du begära att få premien återbetald enligt ett utlåtande från Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Ordlista

A-kassa
Arbetslöshetskassa. Har som främsta uppgift att administrera och betala ut arbetslöshetsersättning till personer som är arbetslösa. Medlemskapet är frivilligt men normalt en förutsättning för att kunna teckna en inkomstförsäkring.

Karenstid
Tiden innan en ersättning börjar betalas ut efter du har blivit arbetslös. Exempelvis ska ersättning från a-kassan ha betalats ut i 6 dagar innan ersättning från inkomstförsäkringen börjar betalas ut (gäller om du blir arbetslös efter 3 januari 2021).

Kvalifikationstid
Normalt krävs det att du har haft inkomstförsäkringen en viss tid, så kallad kvalifikationstid, innan du har rätt att nyttja den om du skulle bli arbetslös. Kvalifikationstiden varierar oftast mellan 9 och 18 månader.

Teckningskrav
De krav som måste vara uppfyllda för att du ska kunna teckna en inkomstförsäkring. Ett vanligt krav är exempelvis att du är medlem i en a-kassa.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad

Förköpsinformation är en sammanfattning av vad inkomstförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en inkomstförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en inkomstförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.
Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har även mycket nöjda kunder vilket syns hos den oberoende omdömessajten Trustpilot. Där har vi betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Bilsport & MC, Dina försäkringar, evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Ansök om ersättning

Om du blir arbetslös och vill begära ut ersättning kontaktar du försäkringsbolaget där du har din inkomstförsäkring. Ofta skickas en ansökan direkt till dig efter du registrerat dig på arbetsförmedlingen eller anmält din arbetslöshet till en a-kassa.

Ersättning från en inkomstförsäkring är inte skattepliktig.

Teckna en inkomstförsäkring idag

Slipp oron och ångesten över vad som kan hända om du blir arbetslös. Teckna en inkomstförsäkring idag och känn tryggheten som det innebär.

Skicka in din kostnadsfria förfrågan nu så hjälper vi dig hitta en bra försäkring!

Frågor? - Ring och prata inkomstförsäkring med oss
Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare är experter på inkomstförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt utan kostnad!

Vanliga frågor och svar om inkomstförsäkringar

Vad är en inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring är en försäkring som kan ge dig en högre ersättning än du annars skulle fått i händelse av att du blir arbetslös.

Behöver man en inkomstförsäkring?

Om du har en inkomst som överstiger 33 000 kronor i månaden rekommenderar vi att du tecknar en inkomstförsäkring.

Vad kostar en inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring som tecknas via Compricer kostar normalt mellan 3 000 – 4 000 kronor per år.

Hur länge gäller en inkomstförsäkring?

En privat inkomstförsäkring gäller normalt mellan 3 -12 månader. Fackliga försäkringar något kortare tid.

Hur hög lön kan man försäkra?

Normalt kan du försäkra din lön upp till och med 100 000 kronor men taket varierar hos försäkringsbolagen och ofta finns det tilläggsförsäkringar som gör att det går att försäkra högre inkomster.

Vad är skillnaden mellan en privat och facklig inkomstförsäkring?

En facklig inkomstförsäkring är ofta mer standardiserad, ersätter lägre inkomster och har en kortare ersättningstid. En privat inkomstförsäkring är ofta mer anpassningsbar och går lättare att skräddarsy utifrån ditt behov.

Vilken inkomstförsäkring är billigast och bäst?

Du som försäkringstagare är unik och det finns inte en försäkring som passar alla lika bra. Den bästa och billigaste inkomstförsäkringen är den som ger dig tryggheten du vill ha till det lägsta möjliga priset.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Fast pris, bor i villa, 27000 kWh/år
  • Lägst årskostnad 17 254 kr
  • Högst årskostnad 42 071 kr
  • Att spara 24 817 kr

Jämför el

Senaste från Expertpanelen
2021-09-22

Fråga: Hur kan jag kontrollera om tidigare arbetsgivare har betalat in till min tjänstepension?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Riksbankens besked: 0-ränta till slutet på 2024
Riksbankens besked: 0-ränta till slutet på 2024
Höstbudgeten: Så påverkas din ekonomi
Höstbudgeten: Så påverkas din ekonomi
Så undviker du fällorna vid bostadsköp
Så undviker du fällorna vid bostadsköp

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.