ATV-försäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra försäkring till din terränghjuling!
Just nu
hjälper vi
209 kunder!
ABC123

Försäkringens omfattning
Trafikförsäkring täcker skador på andra personer och egendom.
Halvförsäkring ger ytterligare skydd för ATV, bl.a. motor-, växellåda-, stöld-, brand-, glasskador och bärgningshjälp.
Helförsäkring erbjuder störst skydd och inkluderar även självorsakade olycksskador på din egen ATV.
Välj...

Hur du bor påverkar hur du använder och förvarar din ATV. Hos vissa försäkringsbolag påverkar det din premie.
ÅÅMMDD NNNN

Alla erbjudanden du får är personliga.
Ange mobilnummer

Ange det nummer där du kan nås dagtid på vardagar för att vi ska kunna återkomma med erbjudanden från försäkringsbolagen. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
Förare under 25 år?
Förare under 25 år påverkar premien hos vissa försäkringsbolag.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

ATV-försäkring på Compricer

ATV-försäkring på Compricer
Vill du skaffa en ny ATV-försäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för just dig och din terränghjuling.

Oavsett om du vill teckna en försäkring för första gången eller bara vill byta den försäkring du redan har så kan du göra det här på Compricer - helt utan kostnad!

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din ATV i formuläret ovan. En försäkringsrådgivare hos oss tar emot din förfrågan och analyserar den. Din personliga rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden. Om du vill så kan vi även hjälpa dig att teckna försäkringen. Klart!

Skicka in en förfrågan redan idag så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till din terränghjuling. Vill du hellre prata med oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om du vill så hjälper vi dig genom hela processen och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt för dig!

Om ATV-försäkringar

Om ATV-försäkringar

Vad är en ATV-försäkring?


En ATV-försäkring kan ersätta skador på både dig och ditt fordon om olyckan är framme. Försäkringen kan även ersätta dig om du drabbats av stöld eller skadegörelse.

Därför behöver du ha en försäkring till din ATV


Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring. Den ersätter dig som kör och den eller det som du krockar med. Vill du ha ett mer omfattande skydd bör du teckna en hel- eller halvförsäkring för ditt fordon. Även om du bara kör din terränghjuling i skog, mark, på is eller liknande så måste du ha en försäkring.

Innehållet i en ATV-försäkring


Trafikförsäkring
Enligt svensk lag måste varje ATV som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din terränghjuling om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring
En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador och rättsskydd.

Helförsäkring
Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din ATV i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Vill du ha det mest omfattande skyddet är det en helförsäkring du ska välja.

Tillägg
Förutom hel- och halvförsäkringar kan försäkringsbolag erbjuda olika typer av tillägg du kan välja till din ATV-försäkring. Vanliga tillägg är olycksfall och ersättning vid extra dyr utrustning.

Om du vet med dig att du inte kommer använda ditt fordon under en viss tidsperiod kan du teckna en garageförsäkring / avställningsförsäkring. Då är din ATV normalt försäkrad mot brand, stöld och skadegörelse med mera.

Försäkring för olika terrängfordon


ATV (All Terrain Vehicle), Quad, fyrhjuling, sexhjuling, terränghjuling eller terrängfordon. Många namn för ungefär samma sak: ett fordon som är anpassat för att föras fram i terrängen.

En ATV kan vara av olika fordonstyp beroende på hur den registrerats. De vanligaste är terränghjuling, motorcykel, moped och traktor. Beroende på registreringsform så kan det vara så att vissa försäkringsbolag inte erbjuder en försäkring till din fyrhjuling. Är din ATV oregistrerad kan vissa försäkringsbolag bara erbjuda en trafikförsäkring.

Försäkringar för olika märken
Vanliga märken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Access, Adly, American, Arctic Cat, Bashan, Can Am, Cectek, CF Moto, Club Car, Dinli, Frisian, Goes, Hisun, Honda, Hyosung, JLG, John Deere, Kawasaki, Kayo, Kubota, Kymco, Ladog, Linhai, Loncin, Polaris, Segway, SMC, Stels, Suzuki, TGB, Yamaha, Yanmar och Worker med flera. Vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga modeller.

Vi kan hjälpa dig att försäkra ditt fordon och se till att du får en bra försäkring som passar för just dina behov.

Jämför och byt

Jämför och byt ATV-försäkring

Jämför ATV-försäkringar


När du ska jämföra ATV-försäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Det första du behöver ta ställning till är om du ska ha en trafik-, halv-, eller helförsäkring.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan idag så återkommer en försäkringsrådgivare med förslag och tillsammans kan ni komma fram till vad som passar dig bra.

Du kan även ringa oss direkt på 08-5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt ATV-försäkring


Har du redan en ATV-försäkring? Kanske ligger det en dyr räkning hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta din försäkring kan vi hjälpa dig.

Normalt gäller en ATV-försäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Spara pengar

Spara pengar på din ATV-försäkring

Så mycket kan du spara


ATV-försäkringar kan variera mycket i pris för samma fordon. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

Priset på ATV-försäkringar


Priset, eller premien som det också kallas, påverkas framför allt av modell, viktklass, din ålder och var du bor. I snitt kostar en ATV-försäkring som tecknas via Compricer mellan 1 500 - 3 000 kronor.

Premien kan du normalt välja att betala med en gång eller dela upp i mindre delar under året.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en försäkring till din ATV även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

För ATV-försäkringar är det även vanligt att du får en lägre premie om ditt fordon har ett godkänt lås, stöldskyddsmärkning och/eller spårsändare.

Billigaste och bästa ATV-försäkringen


Vilken ATV-försäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna ATV-försäkring

Välja och teckna ATV-försäkring

Så väljer du en bra försäkring till din terränghjuling


När du ska välja och teckna en ATV-försäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet av erfarenhet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att förstå och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en omöjlighet att förstå.

Tänk på att försäkra din ATV från och med samma dag du köper den. Den tidigare ägarens försäkring gäller inte för dig.

Känner du dig osäker är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Bra tips på saker att tänka på


  1. Den som är ägare av fordonet och använder den till största del ska stå på försäkringen
  2. Du måste som lägst ha en trafikförsäkring
  3. Fundera över ditt behov - vad vill du att försäkringen täcker?

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring till din ATV får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din ATV.

Teckna en försäkring till din ATV


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din terränghjuling. Fyll i formuläret högst upp på sidan och tryck på knappen “Skicka förfrågan”. Inom kort återkommer en av våra försäkringsrådgivare och tillsammans kan ni hitta en bra försäkring till dig.

Vill du hellre ringa oss direkt går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om oss
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra ATV-försäkringar på Compricer


✅ Bra och prisvärda försäkringar
✅ Erfarna försäkringsrådgivare
✅ Det är helt kostnadsfritt


Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad ATV-försäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en ATV-försäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Anmäla skada eller annan händelse


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din ATV-försäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om ATV-försäkringar

Måste man ha en ATV-försäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vad kostar en ATV-försäkring?

I snitt kostar en ATV-försäkring som tecknas via Compricer mellan 1 500 - 3 000 kronor.

Vad ingår i en ATV-försäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vilken ATV-försäkring är bäst?

Vilken ATV-försäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken ATV-försäkring är billigast?

Vilken ATV-försäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken försäkring ska man välja till en ATV?

Enligt lag måste du ha en trafikförsäkring. Vi rekommenderar dock att du väljer en halv- eller helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd för dig och ditt fordon.

Vad kostar det att jämföra ATV-försäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra ATV-försäkringar på Compricer.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.