Elbolag

Jämför elpriser
och byt avtal

Här kan du läsa mer om att byta elhandelsbolag och vad du ska tänka på.
Du kan också se en lista över alla Sveriges elbolag som jämförs på Compricer!

Starta här

Jämför Elpriser smidigt och enkelt!

Fyll i ditt postnummer och börja jämföra

Om att byta elbolag

Värt att tänka på när du byter elleverantör:

  • Den som tecknar elhandelsavtal måste stå på elnätsavtal
  • Kontrollera när du är fri att byta
  • Välj rätt avtalsform

Fortfarande osäker? Läs mer om att teckna elavtal

Är ditt elbolag med?

Se vilka elbolag som jämförs på Compricer

Förutom att se vilka elbolag som jämförs på Compricer kan du också läsa mer om vissa av elleverantörerna och se om de passar dina önskemål.

Till listan med elbolag >>

Billigaste elbolagen

Vilka elbolag är billigast?

För att veta vilket elbolag som är billigast är det bäst att jämföra och se vilket bolag som blir billigast för just dig. Här kan du dock se exempel på de billigaste elbolagen just nu.

Läs mer >>

Mer om att byta elbolag

Om att byta elbolag via Compricer

Det är enkelt att byta elhandelsbolag via Compricer, såhär gör du:

1. Ange dina uppgifter samt vilken typ av avtal du önskar
Du fyller i uppgifter så att vi kan hitta det billigaste elavtalet för just dig. Du väljer exempelvis om du vill ha ett rörligt eller fast avtal. Du anger också en ungefärlig årsförbrukning. När du har anpassat efter dina önskemål går du vidare till jämförelsen.

2. Jämför och hitta det bästa för dig
Du jämför bolagen och ser vilket bolag som passar dig bäst. När du har valt det bolag du önskar går du vidare med detta bolag.

3. Fyll i dina uppgifter och byt
Du fyller i dina uppgifter så att vi sedan kan hjälpa dig genomföra bytet av elhandelsbolag. Tänk på att den som står på elnätsavtalet även måste vara den som tecknar elhandelsavtalet. Om du inte är bunden i ditt nuvarande avtal eller inte har några speciella rutiner avseende uppsägning hos ditt nuvarande bolag behöver inte göra något mer. Är du bunden måste du se till att starta ditt nya elhandelsavtal när du är fri att byta från ditt gamla bolag.

Vad är elnätsbolag och vad är elhandelsbolag?

Elnätsbolaget är det bolag som äger elnätet där du bor. Detta bolag ansvarar för att du får el till din fastighet. Elnätsbolagen i Sverige åtnjuter ett så kallar naturligt monopol, vilket innebär att du är tvungen att ha det elnätsbolag som äger elnätet där du bor. Det enda sättet att byta elnätsbolag är att flytta.

Det du kan jämföra och byta via Compricer är elhandelsbolag. Elhandelsbolaget köper in el från elbörsen Nordpool och säljer sedan denna el till företag och konsumenter. Om du inte går något aktivt val kommer du att få elhandel via ditt elnätsbolag och de kommer då med största säkerhet att lägga dig på ett så kallar tillsvidareavtal vilket oftast är mycket dyrare än alla andra avtalsformer.

Om du idag har elhandel och elnät från samma bolag får du säkerligen dessa på en och samma faktura. Kostnaderna ska dock särredovisas så att du kan se vilka kostnader som är kopplade till elnät och vilka som är kopplade till elhandel. Om du byter till ett annat elhandelsbolag kommer du att få två fakturor, en från elnätsbolaget och en från elhandelsbolaget. Läs mer om olika elkostnader.

Läs mer

Några av elbolagen som jämförs på Compricer

Nedan kan du läsa mer av några av de bolag du kan jämföra och byta till via Compricer:

Vattenfall
Skellefteå Kraft
E.ON Energilösningar AB
Telge Energi
Borås Elhandel
Fortum
Göteborg Energi

Här kan du se en lista över alla elhandelsbolag som jämförs via Compricer.