Elbolag - Jämför, byt & välj det bästa elbolaget

Jämför elbolag och hitta det bästa möjliga avtalet för dig. Här kan du byta elbolag eller välja nytt avtal för första gången. Gör det bara.

Elbolag på Compricer

Ska du skaffa nytt elbolag för första gången eller vill du se om du kan spara pengar på att byta elbolag? Då har du kommit helt rätt!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta det bästa möjliga elbolaget.

Fyll i ditt postnummer ovan för att komma igång. Vill du hellre prata med en av våra rådgivare? Ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Att använda Compricer är helt kostnadsfritt och vi hjälper dig hela vägen om du vill.

Hur går det till?

 1. Fyll i dina uppgifter

 2. Jämför elbolagen

 3. Vi hjälper även till över telefon om du behöver rådgivning

 4. Teckna sedan smidigt och enkelt på Compricer

Hur jämför och byter jag elbolag?

Så går det till att byta elbolag via Compricer


1. Fyll i dina uppgifter så hittar vi det billigaste elbolaget för just dig. Till exempel kan du välja om du vill ha ett rörligt eller fast avtal. När du har angett dina önskemål går du vidare till jämförelsen.

2. Jämför elbolagen och se vilka som passar dig bäst. Nu kan du välja att gå vidare med det bolag som har det bästa erbjudandet.

3. Fyll i dina uppgifter så genomför vi bytet av elleverantör åt dig. Tänk på att den som står på elnätsavtalet även måste vara den som tecknar elhandelsavtalet. Om du inte är bunden i ditt nuvarande avtal eller inte har några speciella rutiner avseende uppsägning hos ditt nuvarande bolag behöver inte göra något mer. Är du bunden måste du se till att starta ditt nya elhandelsavtal när du är fri att byta från ditt gamla bolag.

Så enkelt är det att byta elbolag på Compricer!

Vill du hellre prata med våra elrådgivare är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig så hjälper vi dig att hitta billigaste möjliga elbolag.

Så mycket pengar kan du spara på att jämföra elbolag


I snitt sparar våra kunder 1 300 kronor per år genom att jämföra elbolag på Compricer. Hur mycket du kan spara beror på vilket elavtal du har idag, din förbrukning samt var du bor.

Gör en jämförelse nu och se hur mycket du kan spara på att välja rätt elbolag.
 • Helt
  kostnadsfritt
 • Vi hjälper dig hela vägen
 • Bytt och klart på några få minuter

Elbolagen du kan byta till

Lista över elbolag i Sverige


Nedan hittar du några av de bolag du kan jämföra och byta till via Compricer:

Du kan även gå in på vår lista över elbolag i Sverige som du kan jämföra på Compricer och läsa mer om bolagen.

Några av elbolagen som vi jämför


Nedan kan du läsa mer av några av de bolag du kan jämföra och byta till via Compricer:
• Borås Elhandel
• E.ON Energilösningar AB
• Fortum
• Göteborg Energi
• Skellefteå Kraft
• Telge Energi
• Vattenfall

Här kan du se en lista över alla elhandelsbolag som jämförs via Compricer.

Elbolag – Om elnätsbolag och elhandelsbolag


Elnätsbolaget är det bolag som äger elnätet där du bor. Detta bolag ansvarar för att du får el till din fastighet. Elnätsbolagen i Sverige har ett så kallat naturligt monopol, vilket innebär att du är tvungen att ha det elnätsbolag som äger elnätet där du bor. Det enda sättet att byta elnätsbolag är att flytta.

Det du kan jämföra och byta via Compricer är elhandelsbolag. Elhandelsbolaget köper in el från elbörsen Nordpool och säljer sedan denna el till företag och konsumenter.

Om du har elhandel och elnät från samma bolag idag får du säkert dessa på en och samma faktura. Kostnaderna ska dock särredovisas så att du kan se vilka kostnader som är kopplade till elnät och vilka som är kopplade till elhandel. Om du byter till ett annat elhandelsbolag kommer du att få två fakturor, en från elnätsbolaget och en från elhandelsbolaget.

Behöver du hjälp?

Våra handläggare är utbildade experter på el och hjälper dig helt kostnadsfritt. Ring oss på 08-5000 2000, öppet vardagar 09:00-18:00.
100% kostnadsfri hjälp hela vägen
Vi samlar allt på en plats
Personlig rådgivning av våra experter

Hitta det bästa elbolaget

Tips och råd – Bra saker att tänka på när du jämför elbolag


När du ska jämföra elbolag finns det några bra saker att tänka på.
• Bara den som står på elnätsavtalet kan teckna ett elhandelsavtal
• Kontrollera ifall du har en bindningstid kvar på ditt elavtal och när du är fri att byta
• Välj en avtalsform som passar dig – rörligt eller bundet

Här kan du läsa mer om att teckna elavtal.

Jämför och hitta det bästa elbolaget där du bor


Låt oss hitta bästa möjliga elbolag åt dig. Gör din jämförelse nu och hitta ett bra och billigt elbolag direkt.

Vill du hellre prata med någon så finns vi här för dig. Våra elrådgivare är experter på el och vilka elbolag som har bra erbjudanden där du bor. Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite el tillsammans!

Och kom ihåg: Compricer är helt kostnadsfritt för dig att använda.

Billigaste elbolaget


Vilket elbolag som är billigast beror på var du bor, hur mycket el du förbrukar och vilken elleverantör du har idag.

Här kan du hitta billig el och få hjälp att välja rätt elbolag för just dig. Elbolagens priser varierar normalt dagligen och hos oss hittar du alltid aktuella priser.

En fördel med Compricer är att vi ofta kan erbjuda rabatter, kampanjer och erbjudanden från bolagen som kan göra en betydande skillnad för dig och din plånbok.

Bra saker att tänka på när du jämför elbolag

 • Bara den som står på elnätsavtalet kan teckna ett elhandelsavtal
 • Kontrollera ifall du har en bindningstid kvar på ditt elavtal och när du är fri att byta
 • Välj en avtalsform som passar dig – rörligt eller bundet

Om oss

Om Compricer


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta ett bra elbolag.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på el och har kunskapen som krävs för att hjälpa dig.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelar med att jämföra elbolag på Compricer


✓ Vi hjälper dig hela vägen
✓ Det går snabbt och enkelt
✓ Det är helt kostnadsfritt

Vanliga frågor och svar om elbolag

Vilket elbolag är bäst?

Elbolagens priser varierar nästan dagligen. Med hjälp av Compricers jämförelse hittar du det bästa möjliga elbolaget där just du bor.

Hur jämför man elbolag?

Gå in på Compricer och fyll i lite uppgifter om dig och din bostad. En lista presenteras för dig med det billigaste elbolaget överst. Gå vidare och teckna direkt online – enkelt och lätt!

Vill du hellre prata med någon finns våra elrådgivare här för dig. Ring oss på 08-5000 2000.

Vad kostar det att jämföra elbolag på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra elbolag hos oss. Oavsett om du väljer att jämföra online helt själv eller vill ha hjälp över telefon av någon av våra rådgivare.

Vilket är det billigaste elbolaget?

Elbolagens priser varierar nästan dagligen. Därför går det inte att säga vilket elbolag som är billigast på förhand. Gör därför en jämförelse på Compricer så ser du vilket elbolag som är det billigaste just nu där du bor.

Hur byter man elbolag?

Det är enkelt. Teckna direkt online på Compricer eller ring oss så hjälper vi dig. Det elbolag du väljer ordnar sedan med allt som behövs för att du ska bli kund hos dem. En bra sak att tänka på är att ta reda om du har bindningstid kvar på ditt elavtal. Det kan du se i dina papper från ditt nuvarande elbolag eller genom att kontakta dem

Vilket elbolag har jag?

Om du inte vet vilket elbolag du har idag kan du prova att kontakta nätägaren där du bor eller se om du kan finna en ledtråd via din nätbank. Kanske har du papper liggandes i en pärm någonstans?

Vad är skillnaden mellan elnätsbolag och elhandelsbolag?

Elnätsbolaget är det bolag som äger elnätet där du bor och ansvarar för att elen kommer fram till din bostad. Elhandelsbolag är de bolag som köper in el och säljer den vidare till dig. När du jämför elbolag på Compricer är det elhandelsbolag som du kan jämföra och byta till

Exempel på bolag vi jämför