Elbolag - Jämför, byt & välj det bästa elbolaget

Jämför elbolag och hitta det bästa avtalet för dig. Byt elbolag eller teckna ett nytt avtal för första gången.

Elbolag på Compricer

Ska du skaffa ett nytt elbolag för första gången eller vill du se om du kan spara pengar på att byta avtal? Då har du kommit helt rätt!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta det bästa möjliga elbolaget.

Fyll i ditt postnummer ovan för att komma igång. Vill du hellre prata med en av våra rådgivare? Ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Att använda Compricer är helt kostnadsfritt och vi hjälper dig hela vägen om du vill.

Hur går det till?

 1. Fyll i dina uppgifter

 2. Jämför elbolagens erbjudanden

 3. Vi hjälper även till över telefon om du behöver rådgivning

 4. Teckna smidigt och enkelt direkt på Compricer

Hur jämför och byter jag elbolag?

Så går det till att byta elbolag via oss


1. Börja med att fylla i ditt postnummer

2. Ange uppgifter om din bostad, årsförbrukning och om du vill ha ett rörligt eller fast avtal

3. Jämför elbolagens erbjudanden och välj att gå vidare med det avtal du tycker är bäst och billigast

Så enkelt är det att byta elbolag på Compricer!

Vill du hellre prata med våra elrådgivare är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig så hjälper vi dig att hitta billigaste möjliga elbolag.

Så mycket pengar kan du spara


I snitt sparar våra kunder 1 300 kronor per år genom att jämföra elbolag på Compricer. Hur mycket du kan spara beror på vilket elavtal du har idag, din förbrukning samt var du bor.

Gör en jämförelse nu och se hur mycket du kan spara på att välja ett bra elbolag.
 • Helt
  kostnadsfritt
 • Vi hjälper dig hela vägen
 • Bytt och klart på några få minuter

Elbolagen du kan byta till

Lista över elbolag i Sverige


Här under hittar du några av de bolag du kan jämföra och byta till. Du kan även gå in på vår lista över elbolag i Sverige som du kan jämföra hos oss.

Några av bolagen vi jämför


Bixia, E.ON, Fortum, Göta Energi, GodEl, Göteborg Energi, MälarEnergi, Skellefteå Kraft, Telge Energi, Telinet Energi och Vattenfall med flera.

Elbolag – Om elnätsbolag och elhandelsbolag


Elnätsbolag är de bolag som äger elnätet där du bor. Dessa bolag ansvarar för att du får elen till din fastighet. Elnätsbolagen i Sverige har ett så kallat naturligt monopol, vilket innebär att du är tvungen att ha det elnätsbolag som äger elnätet där du bor. Det enda sättet att byta elnätsbolag är att flytta.

Det du kan jämföra och byta via Compricer är elhandelsbolag. Elhandelsbolag är de som köper in elen från elbörsen Nordpool och säljer vidare till dig.

Om du har elhandel och elnät från samma bolag idag får du säkert dessa räkningar på en och samma faktura. Fakturorna ska dock särredovisas så att du enkelt kan se vilka kostnader som är kopplade till elnät och vilka som är kopplade till elhandel. Om du byter till ett annat elhandelsbolag kommer du att få två fakturor, en från elnätsbolaget och en från elhandelsbolaget.

Behöver du hjälp?

Våra handläggare är utbildade experter på el och hjälper dig helt kostnadsfritt. Ring oss på 08-5000 2000, öppet vardagar 09:00-18:00.
100% kostnadsfri hjälp hela vägen
Vi samlar allt på en plats
Personlig rådgivning av våra experter

Hitta det bästa elbolaget

Tips och råd – Bra saker att tänka på när du jämför elbolag


När du ska jämföra elbolag finns det några bra saker att tänka på.

• Bara den som står på elnätsavtalet kan teckna ett elhandelsavtal
• Kontrollera ifall du har en bindningstid kvar på ditt elavtal och när du är fri att byta
• Välj en avtalsform som passar dig – rörligt eller bundet

Här kan du läsa mer om att teckna elavtal.

Jämför och hitta det bästa elbolaget


Låt oss hitta det bästa elbolaget åt dig. Gör din jämförelse nu och hitta ett bra och billigt elbolag direkt.

Vill du hellre prata med någon så finns vi här för dig. Våra elrådgivare är experter på el och känner till vilka erbjudanden som finns där du bor. Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite el tillsammans.

Oavsett vilket sätt du föredrar är det helt kostnadsfritt att hitta ett bra elbolag via Compricer.

Billigaste elbolaget


Vilket elbolag som är billigast beror på var du bor, hur mycket el du förbrukar och vilken elleverantör du har idag.

Här kan du hitta billig el och få hjälp att välja rätt elbolag för just dig. Elbolagens priser varierar dagligen och hos oss hittar du alltid aktuella priser.

En fördel med oss är att vi ofta kan erbjuda dig rabatter, kampanjer och specialerbjudanden från elbolagen vilket kan göra en betydande skillnad för dig och din plånbok.

Bra saker att tänka på när du jämför elbolag

 • Bara den som står på elnätsavtalet kan teckna ett elhandelsavtal
 • Kontrollera ifall du har en bindningstid kvar på ditt elavtal och när du är fri att byta
 • Välj en avtalsform som passar dig – rörligt eller bundet

Om oss

Compricer El


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta ett bra elbolag.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på el och har kunskapen som krävs för att hjälpa dig.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelar med att jämföra elbolag hos oss


✓ Vi hjälper dig hela vägen
✓ Det går snabbt och enkelt
✓ Det är helt kostnadsfritt

Vanliga frågor och svar om elbolag

Vilket elbolag är bäst?

Elbolagens priser varierar nästan dagligen. Med hjälp av Compricers jämförelse hittar du det bästa möjliga elbolaget där just du bor.

Hur jämför man elbolag?

Gå in på Compricer och fyll i lite uppgifter om dig och din bostad. En lista presenteras för dig med det billigaste elbolaget överst. Gå vidare och teckna direkt online – enkelt och lätt!

Vill du hellre prata med någon finns våra elrådgivare här för dig. Ring oss på 08-5000 2000.

Vad kostar det att jämföra elbolag på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt att jämföra elbolag hos oss. Oavsett om du väljer att jämföra online helt själv eller vill ha hjälp över telefon av någon av våra rådgivare.

Vilket är det billigaste elbolaget?

Elbolagens priser varierar nästan dagligen. Därför går det inte att säga vilket elbolag som är billigast på förhand. Gör därför en jämförelse på Compricer så ser du vilket elbolag som är det billigaste just nu där du bor.

Hur byter man elbolag?

Det är enkelt. Teckna direkt online på Compricer eller ring oss så hjälper vi dig. Det elbolag du väljer ordnar sedan med allt som behövs för att du ska bli kund hos dem. En bra sak att tänka på är att ta reda om du har bindningstid kvar på ditt elavtal. Det kan du se i dina papper från ditt nuvarande elbolag eller genom att kontakta dem

Vilket elbolag har jag?

Om du inte vet vilket elbolag du har idag kan du prova att kontakta nätägaren där du bor eller se om du kan finna en ledtråd via din nätbank. Kanske har du papper liggandes i en pärm någonstans?

Vad är skillnaden mellan elnätsbolag och elhandelsbolag?

Elnätsbolaget är det bolag som äger elnätet där du bor och ansvarar för att elen kommer fram till din bostad. Elhandelsbolag är de bolag som köper in el och säljer den vidare till dig. När du jämför elbolag på Compricer är det elhandelsbolag som du kan jämföra och byta till

Exempel på bolag vi jämför

Senaste nyheterna om elbolag

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, author

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)