Snöskoterförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra skoterförsäkring här!
Just nu
hjälper vi
134 kunder!
ABC123

Försäkringens omfattning
Trafikförsäkring täcker skador på andra personer och egendom.
Halvförsäkring ger ytterligare skydd för skoter, bl.a. motor-, växellåda-, stöld-, brand-, glasskador och bärgningshjälp.
Helförsäkring erbjuder störst skydd och inkluderar även självorsakade olycksskador på din egen skoter.
Välj...

Hur du bor påverkar hur du använder och förvarar din snöskoter. Hos vissa försäkringsbolag påverkar det din premie.
ÅÅMMDD-NNNN

Alla erbjudanden du får är personliga.
Ange mobilnummer

Ange det telefonnummer där du kan nås dagtid på vardagar för att vi ska kunna återkomma med erbjudanden från försäkringsbolagen. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
Förare under 25 år?
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Snöskoterförsäkring på Compricer

Snöskoterförsäkring på Compricer
Vill du skaffa en ny snöskoterförsäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för just dig och din snöskoter.

Oavsett om du vill teckna en försäkring för första gången eller bara vill byta den försäkring du redan har så kan du göra det här på Compricer - helt utan kostnad!

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din skoter i formuläret ovan. En försäkringsrådgivare hos oss tar emot din förfrågan och analyserar den. Din personliga rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden. Om du vill så kan vi även hjälpa dig att teckna försäkringen. Klart!

Skicka in en förfrågan redan idag så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till din snöskoter. Vill du hellre prata med oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om du vill så hjälper vi dig genom hela processen och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt för dig!

Om snöskoterförsäkringar

Om snöskoterförsäkringar

Vad är en snöskoterförsäkring?


En skoterförsäkring kan ersätta skador på både dig och ditt fordon om olyckan är framme. Försäkringen kan även ersätta dig om du skulle drabbas av stöld eller skadegörelse.

Därför behöver du ha en försäkring till din snöskoter


Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring. Den ersätter dig som kör och den eller det som du krockar med. Vill du ha ett mer omfattande skydd bör du teckna en hel- eller halvförsäkring för ditt fordon. Även om du bara kör din snöskoter i skog, mark, på is eller liknande så måste du ha en försäkring.

Innehållet i en skoterförsäkring


Trafikförsäkring
Enligt svensk lag måste varje skoter som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annan egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din skoter om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring
En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador och rättsskydd.

Helförsäkring
Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din skoter i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Vill du ha det mest omfattande skyddet är det en helförsäkring du ska välja. Normalt omfattas även en eventuell pulka eller släde om du som lägst väljer en halvförsäkring.

Tillägg
Förutom hel- och halvförsäkringar kan försäkringsbolagen erbjuda olika typer av tillägg du kan välja till din skoterförsäkring, till exempel olycksfall.

Om du vet med dig att du inte kommer använda ditt fordon under en viss tidsperiod kan du teckna en garageförsäkring / avställningsförsäkring. Då är din skoter normalt försäkrad mot brand, stöld och skadegörelse med mera.

Försäkring för olika snöskotrar


Syftet med en snöskoter varierar kraftigt. Kanske använder du den för nöje, tävling, eller så använder du den för att arbeta med.

Generellt delar man in snöskotrar i dessa kategorier:
 • Arbetsskoter
 • Mountainskoter
 • Sportskoter
 • Touringskoter
 • Crossover-skoter
Oavsett vad syftet är med din snöskoter kan du hitta en bra försäkring till den med hjälp av vår tjänst.

Försäkringar för olika märken
Vanliga märken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Arctic Cat, Lynx, Polaris, Ski-Doo, Stels och Yamaha med flera. Vi jämför försäkringar till de flesta vanliga och ovanliga modeller.

Vi kan hjälpa dig att försäkra din snöskoter och se till att du får en bra försäkring som passar för just dina behov.

Jämför och byt

Jämför och byt skoterförsäkring

Jämför skoterförsäkringar


När du ska jämföra skoterförsäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Det första du behöver ta ställning till är om du ska ha en trafik-, halv-, eller helförsäkring.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan idag så återkommer en försäkringsrådgivare med förslag och tillsammans kan ni komma fram till vad som passar dig bra.

Du kan även ringa oss direkt på 08-5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt snöskoterförsäkring


Har du redan en snöskoterförsäkring? Kanske ligger det en dyr räkning hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta din försäkring kan vi hjälpa dig.

Normalt gäller en snöskoterförsäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Spara pengar

Spara pengar

Så mycket kan du spara


Skoterförsäkringar kan variera mycket i pris för samma fordon. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

Priset på snöskoterförsäkringar


Priset, eller premien som det också kallas, påverkas framför allt av modell, viktklass, din ålder, var du bor och eventuell självrisk du väljer. I snitt kostar en snöskoterförsäkring som tecknas via Compricer mellan 1 500 - 3 000 kronor.

Premien kan du normalt välja att betala med en gång eller dela upp i mindre delar under året.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en försäkring till din skoter även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

För snöskoterförsäkringar erbjuder även en del bolag lägre premie om du är medlem i en skoterklubb eller kör med CE-märkt ryggskydd/överkroppsskydd.

Billigaste och bästa skoterförsäkringen


Vilken skoterförsäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna snöskoterförsäkring

Välja och teckna snöskoterförsäkring

Så väljer du en bra försäkring till din skoter


När du ska välja och teckna en snöskoterförsäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet av erfarenhet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att få koll på och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en omöjlighet att förstå.

Tänk på att försäkra din snöskoter från och med samma dag du köper den. Den tidigare ägarens försäkring gäller inte för dig.

Känner du dig osäker är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Bra tips på saker att tänka på

 1. Den som är ägare av fordonet och använder den till största del ska stå på försäkringen
 2. Du måste som lägst ha en trafikförsäkring
 3. Fundera över ditt behov - vad vill du att försäkringen täcker?
För att få köra en snöskoter i Sverige krävs det att du har ett förarbevis för snöskoter. Du som har ett körkort före den 1 januari 2000 behöver inte ett förarbevis.

För att ta ett förarbevis krävs det att du:
 • Fyllt 16 år
 • Gått en utbildning hos en godkänd utbildare
 • Gjort ett godkänt kunskapsprov
För den som är under 18 år och inte skaffat förarbevis måste en vårdnadshavare stå som ägare till fordonet och är den som ansvarar för att skotern är trafikförsäkrad.

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring till din snöskoter får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din skoter.

Hos en del försäkringsbolag kan en godkänd spårsändare göra att du slipper betala någon självrisk om skotern skulle bli stulen.

Teckna en försäkring till din snöskoter


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din snöskoter. Fyll i formuläret högst upp på sidan och tryck på knappen “Skicka förfrågan”. Inom kort återkommer en av våra försäkringsrådgivare och tillsammans kan ni hitta en bra försäkring till dig.

Vill du hellre ringa oss direkt går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om oss
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra snöskoterförsäkringar på Compricer


✅ Bra och prisvärda försäkringar
✅ Erfarna försäkringsrådgivare
✅ Det är helt kostnadsfritt

Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad skoterförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en snöskoterförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Anmäla skada eller annan händelse


Om du råkat ut för exempelvis en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din snöskoterförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om snöskoterförsäkringar

Måste man ha en snöskoterförsäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vad kostar en skoterförsäkring?

I snitt kostar en skoterförsäkring som tecknas via Compricer mellan 1 500 - 3 000 kronor.

Vad ingår i en snöskoterförsäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vilken skoterförsäkring är bäst?

Vilken skoterförsäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken snöskoterförsäkring är billigast?

Vilken snöskoterförsäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken försäkring ska man välja till en skoter?

Enligt lag måste du ha en trafikförsäkring. Vi rekommenderar dock att du väljer en halv- eller helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd för dig och ditt fordon.

Vad kostar det att jämföra snöskoterförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra snöskoterförsäkringar på Compricer.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.