Jämför sparkonton för företag

Hitta en bra ränta till ditt bolag!
Uppdaterat 18 juli!
Privat
Företag
Om du binder pengar på ett sparkonto, till exempel i två år, kan du i vissa fall inte ta ut dem under den perioden och i andra fall förlora all ränta om du tar ut pengarna i förtid. När perioden är över flyttas pengarna vanligtvis till ett konto med fria uttag eller så kan bindningstiden förlängas om du inte väljer ett annat alternativ.

Genom att ange ett sparbelopp kan du se hur mycket pengar du kan tjäna per sparkonto och bindningstid.
Sparbelopp
kr

Fria uttag på ett sparkonto innebär att du kan ta ut pengar från kontot när du vill utan att behöva betala några extra avgifter eller förlora ränta.
Alla banker och inlåningsföretag, i vår jämförelse, omfattas av insättningsgarantiInsättningsgarantin innebär att du får ersättning av staten om den bank eller institut där du har dina pengar går i konkurs. Skyddet gäller upp till 1 050 000 kronor per person och institut.

Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti.
Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land. Läs mer genom att trycka på informationsknappen, eller läs mer på aktörens hemsida.
.
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Collector är ett varumärke inom Norion Bank AB. Riksgälden har vid s.k. förhandsprövning 2011-11-30 beslutat att Norion Bank ABs sparkonton: Collector Sparkonto, Collector 3-mån sparkonto, Collector 6-mån sparkonto, Collector 1-årigt sparkonto, Collector 2-årigt sparkonto samt Collector Sparkonto Extra omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att insättningar på respektive kontoslag omfattas av insättningsgaranti.
3,00 - 4,20 %
Sparränta

Collector

Genom att spara företagets överskott i något av våra sparkonton får ni förmånlig ränta och trygg placering med statlig insättningsgaranti.
Bindningstid
Sparränta
Rörlig
3,85 %
3 mån
4,20 %
6 mån
4,05 %
1 år
3,90 %
2 år
3,00 %
3 år
-
4 år
-
5 år
-
2,61 - 4,00 %
Sparränta

SBAB

Buffert, framtida investeringar eller expansion. Det finns flera bra anledningar att placera företagets överskott med låg risk och schysst ränta. Öppna ett SBAB-konto och börja bygg för framtiden.
SBAB-kontot är ett tryggt och klokt sätt att placera företagets pengar. Både på kort och lång sikt. Här kan ni placera upp till 200 miljoner med fria uttag - utan avgifter eller bindningstid.
Bindningstid
Sparränta
Rörlig
3,30 - 3,60 %
3 mån
4,00 %
6 mån
3,85 %
1 år
3,26 %
2 år
2,85 %
3 år
2,68 %
4 år
2,63 %
5 år
2,61 %
3,40 - 4,10 %
Sparränta

Marginalen Bank

Vilket sparande passar dig och ditt företag?
Hos oss kan företag spara på lång och kort sikt, med låg risk och bra ränta. Ett Sparkonto passar dig som vill ha flexibilitet för att göra extra uttag eller insättningar och som vill ha ränta från din första sparade krona. För dig som vill spara långsiktigt till en högre sparränta finns Fasträntekontot. Du väljer själv bindningstid som är mellan tre månader och sju år. Alla våra sparkonton omfattas självklart av insättningsgarantin.
Bindningstid
Sparränta
Rörlig
3,60 %
3 mån
4,10 %
6 mån
4,05 %
1 år
3,95 %
2 år
3,75 %
3 år
3,60 %
4 år
-
5 år
3,40 %
Era pengar omfattas av den danska insättningsgarantin upp till 100 000 EUR, motsvarande ca 1 000 000 SEK.
Lunar
2,50 %
Sparränta
Mangold
3,95 %
Sparränta
Resurs Bank
4,00 %
Sparränta
Handelsbanken
2,15 - 3,65 %
Sparränta
Inga sökresultat,
prova att ändra filtreringen
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Sparkonto för företag

Sparkonto för företag
Vill du ha ett bra sparkonto för ditt företag? Här kan du jämföra räntor och hitta ett bra företagskonto som passar för just dig och ditt bolag. Det tar mindre än en minut och tjänsten är helt kostnadsfri!

Så hittar du en bra ränta


Börja med att fylla i lite uppgifter om sparbelopp och vilken typ av konto du är intresserad av. Du kan välja mellan både rörliga konton med fria uttag eller bundna konton. En lista presenteras för dig utifrån de val du gjort med den bästa räntan högst upp. Jämför alternativen och se vilket sparkonto som passar ditt företag bäst.

Jämför och hitta ett företagskonto med hög ränta


Det kan löna sig att jämföra innan du skaffar ett företagskonto. Räntan hos bankerna varierar mycket så det kan finnas pengar att tjäna på att välja ett sparkonto med så bra ränta och villkor som möjligt.

Fördelarna med att jämföra sparkonton på Compricer


✅ Enkelt att snabbt hitta bästa sparräntan
✅ Jämför både rörliga och bundna konton
✅ Kostnadsfri tjänst

Så skaffar du ett bra sparkonto för ditt företag

Så skaffar du ett bra sparkonto för ditt företag
Ett sparkonto är både ett tryggt och bra sätt att få avkastning på ditt företags likviditet. Med hjälp av ett bra sparkonto kan ditt företag få en säker och stabil ränta samtidigt som du kan ta vara på de möjligheter som uppstår på marknaden och hjälpa ditt bolag att växa.

Ett företagskonto kan tecknas av dig som har ett aktiebolag (AB), enskild firma, handelsbolag eller ett kommanditbolag. Både större företag och småföretag kan hitta en bra sparränta med hjälp av vår jämförelse. Även föreningar, bostadsrättsföreningar, stiftelser och andra organisationer hittar en bra ränta här.

Öppna ett sparkonto


Efter att du hittat ett bra sparkonto kontaktar du banken och begär att du vill öppna ett konto. Hur processen går till varierar något mellan sparbolagen men normalt behöver du bekräfta att du är en firmatecknare på ditt bolag. Du fyller i en ansökan digitalt via BankID eller fysiskt och när kontot är godkänt kan du börja använda det!

Konton för små och stora belopp


Olika banker kan olika begränsningar i hur mycket kapital du kan spara hos dem. Vilka eventuella begränsningar som kan finnas på ett konto kan du se i tjänsten eller på respektive bolags webbplats.

Detta kan ett företagskonto användas till


Vanliga syften med att öppna ett företagskonto är att få en trygg och stabil plats för bolagets överskottslikviditet. Istället för att kapitalet ligger på ett konto utan någon ränta får du avkastning på ditt kapital som kan användas för att utveckla din verksamhet. Oavsett vad du vill använda kontot till hittar du en bra ränta här hos oss.

Ränta på sparkonton för företag


Den inlåningsränta som presenteras i jämförelsen avser den nominella årsräntan om inget annat framgår. Avkastningen får du normalt vid årsskiftet. Hos en del bolag kan räntan kapitaliseras månatligen. Det innebär att din ränta hamnar på kontot varje månad istället för en gång per år. Hur respektive bolag gör hittar du i informationen kring sparkontona i tjänsten eller på deras webbsida.

Ränteexempel


Låt oss utgå från att du sparar 100 000 kronor under ett kalenderår. Om årsräntan är 4 procent innebär det att du får en ränta på 4 000 kronor som betalas in på ditt konto efter årsskiftet.

Skatt på sparkonton för företag


Normalt ska inte skatt dras på avkastning för företagsformer såsom aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Dessa juridiska personer ansvarar själva för att deklarera ränteintäkten. Kontakta en jurist om du är osäker på vad som gäller för just din organisation.

Insättningsgarantin

Insättningsgarantin
Samtliga sparkonton i tjänsten omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Om bolaget du sparar hos helt plötsligt går i konkurs eller av andra anledningar får svårt att betala ut pengarna till ditt företag så träder insättningsgarantin in och ersätter dig.

Insättningsgarantin sköts av Riksgälden och finansieras av de bolag som är med i den.

Garantin täcker upp till 1 050 000 kronor per kund och institut. Har du mer pengar än så på ett sparkonto kan pengarna gå förlorade om oturen är framme. I dessa fall kan det vara bra att sprida ut ditt sparande på fler bolag som omfattas av garantin.

För en del sparkonton kan ett annat lands insättningsgaranti gälla. I de fallen ser du detta i jämförelsen i anslutning till sparkontot och på bolagets egna webbplats.

Här kan du läsa mer om insättningsgarantin.

Om oss

Om oss
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar och företagare att fatta bra ekonomiska beslut.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Vi jämför sparkonton från både små och stora banker. Vill du hitta en bra ränta för dig som privatperson kan du gå in och jämföra sparräntor här.

Vanliga frågor och svar om sparkonton för företag

Vilken bank har den bästa sparräntan för företag?

Vilken bank som har den bästa räntan varierar från månad till månad. Gör en jämförelse idag för att se vilken ränta som är bäst för just ditt företag.

Vad är insättningsgarantin för företag?

Insättningsgarantin för juridiska personer täcker upp till 1 050 000 kronor per kund och institut

Hur öppnar man ett sparkonto för företag?

Normalt öppnar du ett sparkonto digitalt eller så gör du en ansökan på en fysisk blankett. När din ansökan är godkänd kan du börja använda kontot.

Hur mycket kan man spara på ett företagskonto?

Olika banker kan olika begränsningar i hur mycket kapital du kan spara hos dem. Vilka eventuella begränsningar som kan finnas på ett konto kan du se i tjänsten eller på respektive bolags webbplats.

Ska man ha ett fast eller rörligt företagskonto?

Ett rörligt konto är bäst för dig som snabbt vill kunna ha tillgång till pengarna. Ett bundet konto kan många gånger ge en högre ränta men begränsningar kan finnas i hur ofta du kan ta ut pengar och till vilken eventuell kostnad som förtida uttag medges. Välj den kontotyp som bäst passar för det syfte du har med företagskontot.

Vad kostar ett företagskonto?

Normalt kostar ett företagskonto inget men undantag kan finnas och då framgår det i tjänsten eller på bolagets webbplats.

Vad är ett företagskonto?

Ett företagskonto är ett konto där ett företag kan placera kapital och få avkastning i form av ränta.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.