Fritidshusförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra fritidshusförsäkring här!
Just nu
hjälper vi
174 kunder!
123 45

Ex. Försäkringsvägen 11

ÅÅÅÅ

ÅÅÅÅ

Ange kvm
kvm

Välj...

Välj...

Ex. Svalan 1

ÅÅMMDD NNNN

Ange mobilnummer

När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Fritidshusförsäkring på Compricer

Fritidshusförsäkring på Compricer
Letar du efter en fritidshusförsäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för just dig och ditt fritidshus.

Oavsett om du vill teckna en ny försäkring för första gången eller bara vill byta den du redan har så hjälper våra erfarna försäkringsrådgivare dig - helt utan kostnad.

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din stuga i formuläret ovan. En försäkringsrådgivare hos oss tar emot din förfrågan och analyserar den. Din personliga rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden. Om du vill så kan vi även hjälpa dig att teckna försäkringen.

Skicka in en förfrågan redan idag så hjälper vi dig hitta en bra fritidshusförsäkring. Vill du hellre prata med oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00). Om du vill så hjälper vi dig genom hela processen och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt för dig!

Om fritidshusförsäkringar

Om fritidshusförsäkringar

Vad är en fritidshusförsäkring?


En fritidshusförsäkring skyddar ditt fritidshus om byggnaden exempelvis skulle skadas av en brand, läckage, stölder eller skadegörelse. I en del försäkringar omfattas även eventuella andra byggnader på tomten medan det i vissa försäkringar krävs en tilläggsförsäkring för att även byggnader såsom förråd och attefallshus med mera ska omfattas.

Därför behöver du ha en försäkring


Sommarstuga, modernt fritidshus, enklare stuga eller fjällstuga. Det finns många varianter av fritidshus men något som de ofta har gemensamt är att de står obebodda långa perioder av året. Det i sig ökar risken för skadegörelse, naturskador eller läckage som inte upptäcks i tid.

En försäkring som täcker upp för väder och vind under hela året skänker en trygghet ifall något skulle inträffa. Den kan även hjälpa till om något skulle ske med grannens stuga om oturen är framme när du fäller ett träd på din tomt.

Vi rekommenderar att du har en försäkring för ditt fritidshus. De flesta försäkringar kan anpassas så de fungerar bra för just ditt behov.

Innehållet i en fritidshusförsäkring


Innehållet i försäkringar för fritidshus kan skilja en del åt mellan försäkringsbolagen men normalt ingår hela eller delar av:
 • Skydd för byggnad
 • Skydd för dina saker (lösöre)
 • Eventuella andra byggnader (förråd, friggebod)
 • Skydd för tomtmarken
 • Inbrott
 • Stöld
 • Skadegörelse
 • Brand
 • Explosion
 • Blixtnedslag
 • Läckage
 • Översvämning
 • Skyfall
 • Snö
 • Hagel
 • Stor
 • Trafikskador (skador på stugan orsakade av ett fordon)
 • Skadedjur
 • Hyresbortfall
 • Ansvarsskydd
 • Rättsskydd
Normalt kan du även teckna olika typer av tilläggsförsäkringar såsom:
 • Allriskförsäkring / drulleförsäkring
 • Hussvamp
 • Småbåtsförsäkring
 • Utökad byggnadsförsäkring
Alla fritidshusförsäkringar täcker skador till följd av brand, läckage och översvämning i huset. Dock kan villkoren skilja sig åt i detalj framför allt när det handlar om läckage i badrum och åldersavdrag. Även självrisker är något som skiljer sig mycket åt mellan försäkringsbolagen.

Försäkringsbolagen har många gånger olika nivåer av skydd vilka ofta kallas för “bas” respektive “stor”. Det är viktigt att fundera över vilket skydd du vill ha och välja en försäkring som erbjuder det du är i behov av.

Vill du så kan vi hjälpa dig med detta. Skicka in en kostnadsfri förfrågan så kommer du i kontakt med en rådgivare. Tillsammans går ni igenom ditt behov och väljer en försäkring som matchar det.

Villaförsäkring eller fritidshusförsäkring?


En fritidshusförsäkring innehåller inte samma delar som en hemförsäkring gör. Om du ska bo permanent i ditt fritidshus är det viktigt att du tecknar en villahemförsäkring - annars tecknar du en fritidshusförsäkring.

Jämför och byt

Jämför och byt fritidshusförsäkringar

Jämför fritidshusförsäkringar


När du ska jämföra fritidshusförsäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Att försäkra fritidshuset kan vara lite krångligare än en vanlig hemförsäkring. Det beror på att försäkringsbolagens innehåll och villkor kan variera en del mellan bolagen. Känner du att du vill ha hjälp så är det bara att skicka in en kostnadsfri förfrågan eller ringa oss på 08 - 5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt fritidshusförsäkring


Har du redan en fritidshusförsäkring? Kanske ligger det en dyr betalningsavi hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta din fritidshusförsäkring så kan vi hjälpa dig.

Normalt gäller en fritidshusförsäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan eller ring oss så hjälper vi dig.

Spara pengar

Spara pengar

Så mycket kan du spara


Fritidshusförsäkringar kan variera mycket i pris för samma objekt. Det är inte ovanligt att det kan skilja tusentals kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

När du jämför fritidshusförsäkringar via oss kan du se hur mycket det kostar att försäkra ditt fritidshus hos de bolag som är med i vår tjänst. Många blir förvånade när de för första gången inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att jämföra. Pengar du kan lägga på betydligt roligare saker än att betala för mycket i onödan till försäkringsbolagen.

Priset på fritidshusförsäkringar


Priset på fritidshusförsäkringar påverkas framförallt av var fritidshuset ligger, hur stort det är, åldern samt hur omfattande försäkring du önskar. I snitt kostar en fritidshusförsäkring som tecknats via Compricer mellan 3 000 - 5 000 kronor.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel vara om du samtidigt som du tecknar en fritidshusförsäkring även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera). Även förekomsten av larm och tillfälliga kampanjerbjudanden kan ge rabatt på priset.

Billigaste och bästa fritidshusförsäkringen


Vilken fritidshusförsäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla fritidshus är unika och behoven likaså. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna fritidshusförsäkring

Välja och teckna fritidshusförsäkring

Så väljer du en bra försäkring till ditt fritidshus


När du ska välja och sen teckna en fritidshusförsäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet av erfarenhet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att förstå och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en djungel att ta sig igenom.

Känner du dig osäker är det bara att skicka in en kostnadsfri förfrågan eller ringa oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Bra saker att tänka på


Ditt behov - hur omfattande skydd vill du ha? Räcker basutbudet eller behöver du teckna en tilläggsförsäkring?

Fler byggnader på tomten? - se till att även de omfattas av försäkringen om du vill det

Försäkringen gäller den fastighet som anges i försäkringsbrevet

Priset - välj den försäkring som ger dig det innehåll du vill ha till det lägsta priset

Hyra ut ditt fritidshus? - kolla hur försäkringen gäller vid uthyrning

Förebygg risker och skador - det sparar dig pengar och kan leda till lägre premie (pris)

Lösöre - välj rätt försäkringsbelopp


I många av försäkringarna på marknaden kan du ha ett skydd för saker i ditt fritidshus (möbler, kläder, utrustning med mera). Om inte detta ingår får du själv välja till ett skydd för lösöre och vilket försäkringsbelopp du vill ha.

Försök värdera dina saker så noggrant som möjligt. Det är viktigt att du inte har ett för lågt försäkringsbelopp då du annars riskerar att få ut lägre ersättning om något skulle inträffa. Motsvarande är ett för högt försäkringsbelopp inte heller bra då priset på försäkringen stiger samtidigt som du inte kan få ut mer än vad lösöret faktiskt är värt.

Självrisk


Självrisk är den del av skadekostnaden som du betalar själv om något skulle inträffa. Generellt gäller att en högre självrisk ger en lägre premie på försäkringen och tvärtom. Självriskens storlek varierar normalt beroende på vilken händelse som avses.

Teckna en försäkring till ditt fritidshus


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till ditt fritidshus. Fyll i formuläret högst upp på sidan och skicka in din kostnadsfria förfrågan. Inom kort återkommer din personliga försäkringsrådgivare och tillsammans kan ni hitta en bra försäkring som passar för just dig.

Vill du hellre prata med oss direkt går det alldeles utmärkt. Ring på 08 -5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om oss
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra fritidshusförsäkringar på Compricer


✅ Vi hjälper dig hela vägen
✅ Det går snabbt och enkelt
✅ Det är helt kostnadsfritt

Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad fritidshusförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en fritidshusförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en fritidshusförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Anmäla skada eller annan händelse


Om ditt fritidshus råkat ut för en skada, olycka eller annan händelse och vill begära ersättning vänder du dig direkt till försäkringsbolaget där du har din fritidshusförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om fritidshusförsäkringar

Vad är en fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring skyddar ditt fritidshus om byggnaden exempelvis skulle skadas av en brand, läckage, stölder eller skadegörelse.

Vad kostar en fritidshusförsäkring?

I snitt kostar en fritidshusförsäkring som tecknats via Compricer mellan 3 000 - 5 000 kronor.

Vad ingår i en fritidshusförsäkring?

I en fritidshusförsäkring ingår normalt skydd vid brand, läckage, stöld eller skadegörelse. Dessutom finns olika tilläggsförsäkringar för specifika händelser.

Vilken fritidshusförsäkring är billigast?

Vilken fritidshusförsäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla fritidshus är unika och behoven likaså. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det billigaste priset.

Vilken fritidshusförsäkring är bäst?

Vilken fritidshusförsäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla fritidshus är unika och behoven likaså. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det bästa priset.

Ska man välja villaförsäkring eller fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring innehåller inte samma delar som en hemförsäkring gör. Om du ska bo permanent i ditt fritidshus är det viktigt att du tecknar en villahemförsäkring - annars tecknar du en fritidshusförsäkring.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.