Låna pengar - jämför lån och hitta en bra ränta

Vill du se över ditt bolån eller låna pengar till något annat? Jämför och hitta ett lån med bra villkor och låg ränta. Ansök idag - kostnadsfritt.

Låna pengar via Compricer

Låna pengar via Compricer
Funderar du på att låna pengar och vill vara säker på att du får ett lån med bra villkor och låg ränta? Då har du kommit helt rätt.

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar med att hitta bra lån.

Vi kan hjälpa dig som vill ha ett nytt lån, samla dina lån eller helt enkelt bara vill flytta ditt lån till en långivare med bra villkor.

Välj vilket lån du vill jämföra nedan eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper någon av våra låneförmedlare dig. Helt kostnadsfritt!

Så kan vi hjälpa dig

Olika typer av lån vi kan hjälpa dig med

Olika typer av lån


I över 15 år har vi hjälpt våra kunder spara pengar genom att hitta bra lån. Vi jämför alla olika typer av lån så att du som vill låna pengar ska få bra villkor och låg ränta.

Urval av olika lån vi kan hjälpa dig med:

Bolån
Privatlån
Blancolån
Billån

Vi kan även hjälpa dig som letar efter bra bolåneräntor, kreditkort eller som har svårt att få lån som t.ex. lån med betalningsanmärkning.

Billiga lån


Det kan finnas mycket pengar att spara på att låna pengar till en låg ränta. För ett banklån på 100 000 kronor är det inte ovanligt att det kan skilja mer än 20 000 kronor om året i räntekostnad mellan det billigaste respektive dyraste lånet. För ett bolån kan skillnaden vara ännu större.

Bästa lånet


Vilket är då det bästa lånet? Det korta svaret är det lån som har den bästa räntan.

Eftersom lån är individuella och räntorna kan variera mellan olika långivare så är det bästa sättet att helt enkelt jämföra olika alternativ med varandra.

Det är här vi kommer in i bilden och kan hjälpa dig. Vi är experter på lån och har hjälpt hundratusentals svenskar med att låna pengar till bra villkor.

Vi samarbetar med flera olika banker och långivare. När du ansöker om att låna pengar via oss, eller omförhandla ett lån du redan har, ser vi över marknaden och presenterar olika erbjudanden för dig.

Du slipper ringa runt till bankerna och sitta i telefonkö – vi gör jobbet åt dig!

Så hjälper vi dig med ditt lån


Compricer är en låneförmedlare. Det innebär att vi hämtar in erbjudanden från olika långivare och presenterar dessa för dig. Om du tycker att ett lån verkar intressant kan du välja att gå vidare med det och vi hjälper dig med allt som behövs.

Vi finns här för dig under hela processen – från ansökan till utbetalt lån. Våra låneförmedlare brinner för att hjälpa svenska hushåll till bättre lånevillkor och det bästa av allt är att tjänsten är helt kostnadsfri för dig.

Välj det lån du vill jämföra eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig att låna pengar till bra ränta!

Detta kan du låna pengar till


Vi hjälper dig som vill låna pengar till att:

✓ Köpa hus eller lägenhet
✓ Köpa bil, båt, MC eller liknande
✓ Renovera
✓ Resa
✓ Samla dina lån + mycket mer

5 tips när du ska låna pengar

 • 1
  Bestäm dig för hur mycket du behöver låna
 • 2
  Välj återbetalningstid – ju kortare desto lägre räntekostnad
 • 3
  Jämför räntor och villkor på Compricer
 • 4
  Välj ett lån med låg ränta
 • 5
  Ansök direkt online eller ring 08 – 5000 2000

Hur kan du sänka din ränta?

Bra saker att känna till när du jämför lån och vill hitta en låg ränta

Samla dina lån och sänk räntan


Något vi ofta hjälper till med är att samla lån och krediter. Det går till som så att vi samlar ihop de banklån och eventuella andra skulder du har och bakar in dessa i ett enda större lån hos en långivare.

Fördelen med det är att du ofta kan sänka både din ränta och månadskostnad samtidigt som du får en bättre överblick över din ekonomi.

Ränta


När du ansöker och beviljas ett lån är det räntan och eventuella avgifter som är de kostnader du ska betala till banken.

Du ska normalt även amortera på lånet utifrån den återbetalningstid ni kommit överens om. Amortering är dock inte en kostnad egentligen eftersom lånets storlek minskar med lika mycket som du betalar av på det.

När du jämför lån är det oftast räntan som är det mest intressanta. Den avgör hur mycket lånet kostar.

Innan du ska låna pengar är det bra att jämföra den så kallade effektiva räntan. Med effektiv ränta menas den totala årsräntan inklusive alla eventuella avgifter som tillkommer. Det kan bland annat handla om uppläggningsavgifter eller aviavgifter med mera.

När du jämför olika räntor med varandra är det den effektiva räntan du ska använda om den finns tillgänglig.

Räkneexempel på månadskostnad


Låt oss utgå från att du vill låna 150 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år. Räntan antar vi är 6 % och lånet har en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det ger en effektiv ränta på 6,26 %.

Totalt att betala (ränta inklusive amorteringar) = 174 295 kronor. Utslaget per månad blir det 2 905 kronor.

Ränteavdrag


När du tar ett lån omfattas du av ränteavdraget. Det innebär att 30 procent av räntekostnaderna under ett år, upp till och med 100 000 kronor, är avdragsgilla.

I praktiken betyder det att du bara behöver betala 70 procent av räntan. Ränteavdraget sker automatiskt i din deklaration året efter.

Bra saker att hålla koll på

Allt du behöver veta om räntor och amortering

Bunden eller rörlig ränta


En ränta kan vara bunden eller rörlig. En bunden ränta är fast under en på förhand bestämd tidsperiod. Den kan inte ändras av banken under tiden. Eventuella räntejusteringar kan ske först efter bindningstiden löpt ut. En rörlig ränta kan justeras löpande både uppåt och nedåt.

Generellt brukar man säga att en rörlig ränta är billigast över tid men vad som är bäst för just dig beror på en mängd olika faktorer. Har du marginalerna för att klara av om räntan skulle höjas kan en rörlig ränta vara bäst men är det viktigt för dig att veta exakt hur hög räntan kommer vara varje månad kan det vara bra att binda den.

Annuitet vs rak amortering


När du lånar pengar stöter du ofta på begreppen annuitetslån och rak amortering. Det är olika sätt att beräkna hur återbetalningen av lånet ska gå till.

Rak amortering innebär att lånet återbetalas med en fast summa varje månad där räntan tillkommer.

Ett annuitetslån innebär att ett fast belopp bestäms på förhand där amorteringsdelen och räntedelen kan variera över tid men där beloppet som ska betalas är lika stort varje månad.

Båda uppläggen har sina fördelar och nackdelar men rak amortering har fördelen att den totala räntekostnaden blir lägre än vid ett annuitetslån eftersom amorteringarna är större vid lånets början.

Återbetalningstid


Återbetalningstiden på lånet varierar beroende på vilket lån du är intresserad av. Ett bolån, som ofta innebär stora belopp, kan läggas upp på en mycket lång återbetalningstid (50-60 år) medan ett privatlån ofta har en betydligt kortare återbetalningstid (2-15 år).

Låneskydd


När du ansöker om ett lån kan du bli erbjuden att teckna ett frivilligt låneskydd. Det är en försäkring utifall något oförutsett skulle inträffa som gör att du inte längre kan betala för lånet.

Låneskyddet kan träda in och betala hela eller delar av lånet om du skulle avlida, bli sjuk eller arbetslös.

Fördelarna med att låna pengar via Compricer

 • Ansök snabbt och enkelt direkt online, eller prata med våra erfarna låneförmedlare
 • Endast en kreditupplysning trots att du kan få svar från många olika banker
 • Jämför bankernas räntor och villkor
 • Tryggt och säkert
 • Kostnadsfritt hela vägen

Så funkar det

Så går det till när du vill låna pengar

Så går det till att låna pengar


Vid bolån:

Börja med att skicka in din ansökan om bolån direkt här på siten. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån just ditt behov.

Efter en kreditupplysning tar vi snacket med bankerna och presenterar olika bra erbjudanden för dig. Väljer du att gå vidare skickas lånehandlingar till dig av den bank du valt. Färdigt!

Vid privatlån:

När du skickat in en ansökan om lån via Compricer tas en kreditupplysning (UC). Om upplysningen ser bra ut går ansökan vidare till de banker och långivare som är med i tjänsten.

Ett konto skapas åt dig där du kan logga in och inom kort, oftast bara några minuter, börjar de första bankerna att lämna sina erbjudanden till dig.

Välj den bank som du tycker erbjuder den bästa räntan så hjälper vi dig med allt som behövs för att lånet ska bli utbetalt.

Vill du hellre prata med en låneförmedlare så når du oss på 08-5000 2000 och kom ihåg, vi hjälper dig med hela processen från ansökan till färdigt lån – helt kostnadsfritt!

Svårt att få lån?


Har du ansökt om ett banklån men fått nej? Du är inte ensam. Det finns många situationer där en del banker väljer att neka den som ansöker om ett lån.

Det kan till exempel handla om betalningsanmärkningar, vissa anställningsformer eller för många registrerade förfrågningar och liknande.

Om du har svårt att få lån så tveka inte att prova vår tjänst. Vi hjälper till med både bolån och privatlån och vi känner till vilka banker som kan erbjuda ett lån när andra säger nej.

Om oss

Compricer hjälper dig med ditt lån

Compricer Lån


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tiotusentals svenskar med att spara pengar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra bolånehandläggare innehar en SwedSec-licens för förmedling av bolån.

Vi har mycket nöjda kunder vilket syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt som är det bästa omdömet som går att få.

Låt oss hjälpa dig med ditt lån!

Jämför lån och ansök nu


Skicka in din ansökan nu eller ring oss på 08-5000 2000 så ska vi göra vårt yttersta för att hitta ett bra lån åt dig – oavsett om du vill låna pengar, samla dina lån eller omförhandla ett gammalt lån du redan har.

Vanliga frågor och svar om lån

Hur mycket får jag låna?

När du skickar in din ansökan gör bankerna en kreditbedömning där de tittar på din inkomst och ekonomi i övrigt. Utifrån resultatet av den bedömningen återkommer bankerna med hur mycket du kan låna.

Vad kan man låna pengar till?

Du kan använda pengarna till vad du önskar. Exempelvis för att finansiera köpet av en bostad, bil eller för att renovera eller samla dina lån och liknande.

Hur ansöker man om ett lån?

Gör en ansökan direkt online eller ring oss på 08 – 5000 2000. Det är helt kostnadsfritt och inte bindande.

När får jag svar?

Efter att ansökan skickats vidare till bankerna kommer de första svaren direkt. De flesta banker har svarat inom 24 timmar.

När får jag pengarna?

Efter att ansökan är beviljad och du valt att gå vidare med ett lån skickar banken ut lånehandlingar till dig. Efter att du skrivit på och skickat tillbaka kan banken betala ut lånet till dig.

Vilken ränta kan jag få när jag lånar pengar?

Efter att du skickat in din ansökan återkommer bankerna med sina respektive offerter till dig. Då kan du i lugn och ro gå igenom och jämföra de olika alternativ du har. Eftersom räntor är individuella och bestäms först efter en kreditbedömning går det inte att på förhand veta vilken ränta du kan få.

Vad kostar det att jämföra lån på Compricer?

Ingenting. Det är helt kostnadsfritt för dig!

Exempel på bolag vi jämför
Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.