Omförhandla ditt bolån

Vi hjälper dig omförhandla ditt befintliga bolån och sänka dina lånekostnader.
Ansök nu

Så går det till när vi fixar ditt bolån:

 1. Börja med att fylla i formuläret direkt online, det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

 2. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån dina behov.

 3. Vi tar snacket med bankerna och presenterar det bästa erbjudandet för dig. Din handläggare hjälper dig hela vägen.

 4. Då var det klart! Lånehandlingar skickas till dig av banken. Så lätt kan det vara att spara pengar.

Omförhandla ditt bolån

Sveriges största bolåneförmedlare


Har du ett bolån idag men vill se om du kan få en bättre ränta än den du har? Då kan vi hjälpa dig!

Compricer är Sveriges största bolåneförmedlare och sedan starten har vi hjälpt över 200 000 kunder att hitta ett bra bolån.

Fyll i formuläret genom att klicka på knappen ovan, det är helt kostnadsfritt och tar max 5 minuter, så hjälper vi dig att få en bra ränta på lånet.

Vi hjälper dig som har bolån och bor i


• Lägenhet (bostadsrätt)
• Hus / villa (fastighet)
• Radhus
• Fritidshus
• Övriga bostäder som står som säkerhet för lånet

Spara pengar med en lägre ränta

Förhandla om bolånet


Det kan finnas mycket pengar att spara på att förhandla om räntan på bolånet.

Om vi antar att du har ett lån om 2 miljoner kronor och en ränta på 2 procent betalar du 40 000 kronor i räntekostnad per år. Skulle du istället sänka räntan till 1,5 procent blir din räntekostnad 30 000 kronor. En skillnad på hela 10 000 kronor om året!

I snitt lyckas vi sänka räntan hos våra kunder med 6 000 kronor per år men många sparar betydligt mer än så.

Pruta på bolånet du med


Att pruta på bolånet är enklare än du tror och du slipper ringa runt till bankerna själv. Efter att du skickat in din ansökan ser en handläggare över marknadens erbjudanden och kontaktar dig för att berätta om vilka alternativ som finns.

Rörlig och bunden ränta


Vi kan hjälpa dig hitta en bra ränta oavsett om du vill ha ett rörligt eller bundet lån. Har du en rörlig ränta idag är det enkelt att snabbt omförhandla ditt bolån till en bättre ränta.

Har du ett bundet bolån med lång bindningstid kan du behöva betala ränteskillnadsersättning till din nuvarande bank om du avbryter ditt nuvarande lån i förtid. Då kan det vara bättre att vänta med att omförhandla lånet. Ring oss gärna på 08-5000 2000 så kan vi titta närmare på förutsättningarna för just ditt lån.
 • 100
  En av Sveriges 100 bästa sajter (IDG)
 • 700 000
  Nöjda kunder
 • 0 kr
  Alltid kostnadsfritt för dig

Om oss

Compricer Bolån


Hittills har vi hjälpt mer än 200 000 kunder att få ett bra bolån med hjälp av vår kostnadsfria tjänst.

Compricer är Sveriges ledande bolåneförmedlare och ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra bolånerådgivare innehar SwedSec-licens.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelarna med Compricer


Det finns flera skäl för dig som vill ha ett bättre bolån att prova oss:

✓ Vi hittar en bra ränta åt dig
✓ Vi jämför flera banker
✓ Det är helt kostnadsfritt för dig
✓ Personlig hjälp hela vägen

Ansök nu


Låt oss hjälpa dig sänka räntan på ditt bolån. Skicka in din ansökan nu eller ring oss på 08-5000 2000.

Svårt att få bolån?

Har du försökt att få bolån men nekats av banken? Du är inte ensam. Flera banker säger tyvärr nej till den som inte har en fast anställning, betalningsanmärkningar och/eller många kreditupplysningar.

Som tur är kan det finnas hjälp att få. Vi samarbetar med flera banker som erbjuder bolån för de som har svårt att få bolån.

 • Bolån utan fast anställning
 • Bolån trots betalningsanmärkning
 • Bolån trots många kreditupplysningar

Vanliga frågor och svar om bolån

Hur förhandlar man ränta på bolån?

Antingen ringer du själv runt till olika banker och prutar på räntan eller så använder du en kostnadsfri bolåneförmedlare som gör det åt dig. Compricer är den största bolåneförmedlaren i Sverige och vi hjälper dig gärna med ditt bolån.

Hur mycket sparar man på att omförhandla sitt bolån?

Det beror på storleken på ditt lån och vilken ränta du har idag men i genomsnitt sänker våra kunder sin räntekostnad med 6 000 kronor om året.

Hur kan Compricer sänka räntan på mitt bolån?

Vi samarbetar med flera olika banker. Efter att du skickat in din kostnadsfria ansökan ser våra handläggare över bankernas erbjudanden och var du får den bästa räntan. Vill du gå vidare med något av förslagen så hjälper vi dig med bytet. Helt kostnadsfritt såklart.

Vad kostar en omförhandling av bolånet?

0 kr. Har du bindningstid kvar på ditt bolån kan banken vilja ha så kallad ränteskillnadsersättning för att du avslutar ditt lån i förtid. Vi hjälper dig se över vilka villkor du har och vad som är bäst för just dig.

Vilken ränta kan jag få på bolånet?

Vilken ränta du kan få beror på din bostad, lånets storlek samt din ekonomi. Efter att du skickat in din kostnadsfria ansökan via Compricer ser våra handläggare över marknaden och vilken ränta just du kan få. Vill du gå vidare och byta så hjälper vi dig även med det. Kostnadsfritt såklart!

Behöver jag flytta hela min ekonomi om jag byter bolån?

Nej.

Är ansökan bindande?

Nej. Du kan avbryta processen när du vill om du inte skulle vilja gå vidare med ett lån.

Senaste nyheterna om bolån

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, author

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.