Svårt att få bolån?

Har du varit i kontakt med en eller flera banker men nekats ett lån? Det finns många orsaker till varför det kan vara svårt att få ett bolån hos en bank men vi kan hjälpa dig.

Här nedan ansöker du om att omförhandla bolån, låna till en ny bostad eller ansöka om lånelöfte. Vi kan även hjälpa dig att samla alla dina lån med din bostad som säkerhet.

 • Endast en kreditupplysning
 • Inget krav på fast anställning
 • Personlig hjälp hela vägen
 • Okej med betalningsanmärkning

Så här går det till när vi fixar ditt bolån:

 1. Allt börjar med att du ansöker om ditt bolån direkt här på siten. Svårare än så är det inte - gör det bara.

 2. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån dina behov. Vi använder BankID för att bekräfta din identitet.

 3. Vi tar snacket med bankerna och presenterar det bästa erbjudandet för dig. Din handläggare hjälper dig hela vägen.

 4. Den bolåneaktör du har valt kontaktar dig sedan inom kort!

Bolån för dig som har svårt att få lån

Här ser du en översikt av aktörer som erbjuder bolån till dig som har svårt att få lån. Snitträntan avser december.

Christina Sahlberg - Compricers sparekonom
"Jag och mina kollegor brinner för att göra dig lite rikare. Våra handläggare finns här för att guida dig till ett bra bolån - från start till mål." Christina Sahlberg, Sparekonom

Vi hjälper dig som behöver ett lån för att köpa

 • Lägenhet (bostadsrätt)
 • Hus/villa (fastighet)
 • Radhus
 • Fritidshus
 • Övriga bostäder

Om Compricer Bolån

Hittills har vi hjälpt miljontals svenskar med sin privatekonomi och fler än 200 000 kunder har fått ett bra bolån med hjälp av vår kostnadsfria tjänst.

Compricer är Sveriges ledande bolåneförmedlare och ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med mera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra bolånerådgivare innehar SwedSec-licens.

Vi har mycket nöjda kunder vilket syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt, det bästa omdömet som går att få.

Fördelarna med Compricer

 • Vi kan hjälpa dig som har svårt att få bolån
 • Betalningsanmärkningar är OK
 • Inget krav på fast jobb
 • Många förfrågningar är inget hinder
 • Vi jämför flera banker
 • Personlig hjälp hela vägen

Vanliga frågor och svar – Svårt att få bolån

Hur mycket bolån kan jag få?

Hur mycket du kan låna beror på bostaden du vill låna till och din ekonomi. När du skickat in din ansökan om bolån går en handläggare igenom den och tillsammans kan ni se hur mycket du kan få i bolån.

Hur ansöker jag om bolån?

Skicka in din ansökan på Compricer eller ring våra handläggare på 08-5000 2000

Vad innebär det att ansöka om bolån via Compricer?

Vi är en låneförmedlare som samarbetar med flera olika banker och låneinstitut. Istället för att du själv ska kontakta alla banker för att jämföra bolån söker du lånet genom Compricer. Vi hjälper dig, kostnadsfritt, att hitta ett erbjudande som passar just dina förutsättningar och behov.

Vilken bank är lättast att få bolån hos?

Alla banker har olika krav för att få bolån. När du ansöker via Compricer jämför vi olika banker och låneinstitut för att se var du kan få ett bolån med bra villkor.

Vad krävs för att få bolån?

Generellt vill bankerna se att du har en betalningsförmåga. Det innebär att du ska kunna betala räntor och amorteringar på bolånet. Banker och låneinstitut har olika krav på den som ansöker om lån. När du gör din ansökan via Compricer matchar vi dig med olika långivare för att hitta de som kan ge dig ett bolån med bra villkor.

Hur svårt är det att få bolån?

Hur svårt det är att få bolån varierar beroende på din ekonomi och den bostad du vill köpa. Att ansöka om bolån via Compricer är gratis och vi gör endast en kreditupplysning trots att vi jämför flera olika banker.

Vad kostar ett bolån?

Kostnaden för ett bolån varierar beroende på lånets storlek och räntan för lånet. Om lånet är på en miljon kronor och räntan är 2 procent kostar lånet ungefär 1 700 kronor i månaden. Efter ränteavdraget på 30 procent blir månadskostnaden cirka 1 200 kronor. Tillkommer gör i förekommande fall övriga avgifter samt avbetalning (amortering) på lånet.

Senaste nyheterna om bolån

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, author

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.