Svårt att få bolån?

Har du svårt att få bolån? Det finns många orsaker till varför en bank nekar till ett lån men det kan finnas hjälp att få.

Nedan ansöker du om att omförhandla bolån, låna till en ny bostad eller ansöka om lånelöfte. Du kan även få hjälp med att samla alla dina lån med din bostad som säkerhet.

Bolån i samarbete med

Bolån för dig som har svårt att få lån

Här ser du en översikt av aktörer som erbjuder bolån till dig som har svårt att få lån. Snitträntan avser juni.

Bolag Snittränta Avgifter Krav på säkerhet Säkerhet
Villa, radhus, bostadsrätt eller fritidshus
Marginalen 6,54 % Kredithanteringsavg. 3500kr, Upplägg.avg 1000kr Ev.räntepåslag Till sidan
Räkneexempel: Ett standardlån på 1 500 000 kr med vår nominella exempelränta på 6,80 %, löptid på 50 år och månatlig amortering ger en effektiv ränta på 7,06 %, inkl. uppläggningsavgift 1 000 kr, kredithanteringsavgift 3 500 kr och aviavgift 15 kr. Antal betalningar är 600 och om räntan är oförändrad under lånets löptid så är genomsnittlig månadskostnad 6 780 kr/mån, totalt belopp att betala är 4 067 750 kr. Exemplet uppdaterat januari 2024.
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Dessa 4 bolåneaktörer är med i tjänsten

Så här får du ett bra bolån:

 1. Börja med att fylla i en kostnadsfri ansökan här på hemsidan.

 2. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån dina behov.

 3. Olika bankers erbjudanden presenteras för dig.

 4. Den bolåneaktör du har valt kontaktar dig inom kort!

Lånet kan användas för att köpa

 • Lägenhet (bostadsrätt)
 • Hus/villa (fastighet)
 • Radhus
 • Fritidshus
 • Övriga bostäder

Christina tipsar

Om tjänsten

För dig som har svårt att få bolån
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Tillsammans med Lendo som är Sveriges största tjänst för lån kan vi erbjuda dig att helt kostnadsfritt få hjälp med ditt bolån.

När du gör en ansökan skickas den och dina personuppgifter direkt till Lendo som sedan hjälper dig genom hela processen till ett bra bolån.

Båda bolagen ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi står under Finansinspektionens tillsyn och Lendos rådgivare är experter på bolån och innehar en certifiering som innebär att de har de kunskaper som krävs för att få handlägga bolån.

Compricer har mycket nöjda användare och det syns på Trustpilot där vi fått betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Prata bolån


Har du några frågor? Ring 0771 - 190 190 så kommer du i kontakt med en handläggare på Lendo. De är experter på bolån och finns redo att hjälpa dig.

Annars är du varmt välkommen att skicka in din kostnadsfria ansökan idag!

Fördelarna med tjänsten

 • Du som har svårt att få bolån kan få hjälp
 • Betalningsanmärkningar är OK
 • Inget krav på fast jobb
 • Många förfrågningar är inget hinder
 • Jämför flera olika bolåneaktörer
 • Personlig hjälp hela vägen

Vanliga frågor och svar – Svårt att få bolån

Hur mycket bolån kan jag få?

Hur mycket du kan låna beror på bostaden du vill låna till och din ekonomi. När du skickat in din ansökan om bolån går en handläggare igenom den och tillsammans kan ni se hur mycket du kan få i bolån.

Hur ansöker jag om bolån?

Skicka in din ansökan via Compricer eller ring 0771 – 190 190.

Vad innebär det att ansöka om bolån via Compricer?

När du gjort en ansökan via Compricer skickas den och dina personuppgifter till Lendo. En handläggare kontaktar dig sedan och hjälper dig med ditt lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig.

Vilken bank är lättast att få bolån hos?

Alla banker har olika krav för att få bolån. När du skickat in din ansökan via Compricer tar Lendo emot den och jämför sedan olika banker och låneinstitut för att se var du kan få ett bolån med bra villkor.

Vad krävs för att få bolån?

Generellt vill bankerna se att du har en betalningsförmåga. Det innebär att du ska kunna betala räntor och amorteringar på bolånet. Banker och låneinstitut har olika krav på den som ansöker om lån. När du skickat in din ansökan matchas den med olika långivare för att hitta de som kan ge dig ett bolån med bra villkor.

Hur svårt är det att få bolån?

Hur svårt det är att få bolån varierar beroende på din ekonomi och den bostad du vill köpa. Att ansöka om bolån är kostnadsfritt och endast en kreditupplysning görs trots att du kan få svar från flera olika banker.

Vad kostar ett bolån?

Kostnaden för ett bolån varierar beroende på lånets storlek och räntan för lånet. Om lånet är på en miljon kronor och räntan är 2 procent kostar lånet ungefär 1 700 kronor i månaden. Efter ränteavdraget på 30 procent blir månadskostnaden cirka 1 200 kronor. Tillkommer gör i förekommande fall övriga avgifter samt avbetalning (amortering) på lånet.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.