Jämför kreditkort, betalkort & bensinkort

Här kan du jämföra kreditkort, betalkort och bensinkort. Jämför olika kort och hitta det bästa erbjudandet för dig.

Kreditkort, betalkort och bensinkort

Letar du efter ett bra kreditkort, betalkort eller bensinkort? Ska du skaffa ett nytt kort eller funderar du på att byta ut det du redan har?

Då har du kommit helt rätt!

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje vecka hittar tusentals svenskar ett bättre kort med hjälp av vår tjänst.

Här kan du jämföra avgifter, räntor, kreditgränser, uttagsavgifter, valutapåslag plus mycket mer. Hitta det rätta kortet för just dig och det behov du har redan idag.

Vad vi jämför


Vi jämför en mängd olika kortutgivare kopplade till exempelvis VISA, Mastercard och American Express. Samtliga kortutgivare har de nödvändiga tillstånd som krävs för att få bedriva verksamhet i Sverige.

Med hjälp av vår tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra årsavgifter, räntor, kreditgränser, uttagsavgifter, valutapåslag och eventuella räntefria dagar.

Förutom detta kan du även i förekommande fall hitta bonusar, förmåner, rabatter och övriga egenskaper som kan vara bra för dig att känna till.
 • 100
  En av Sveriges 100 bästa sajter (IDG)
 • 700 000
  Kunder som blivit lite rikare
 • 10 000
  Kronor i snitt sparat per kund och år

Så jämför du olika typer av kort

Hitta rätt kort för just dig


Börja med att välja vilken typ av kort du vill jämföra – kreditkort eller betalkort.

Därefter kan du välja om du vill att kortet ska vara extra bra för en speciell aktivitet. Till exempel om du vill använda kortet på resor eller för att köpa mat, drivmedel eller shoppa för.

Om du vill så kan du sortera listan ytterligare genom att filtrera på årsavgift, ränta, räntefria dagar eller högsta möjliga kreditgräns. På så vis kan du enkelt och snabbt hitta det kort som passar just dig bäst.

Kortet som matchar dina behov bäst hamnar överst i listan där du kan du läsa mer om kortets villkor och egenskaper.

Så enkelt är det att hitta ett bra kreditkort, betalkort eller bensinkort på Compricer!

Bra saker att tänka på när du jämför kort


Till att börja med är det bra att fundera på vad du ska använda kortet till. Alla kort är bra till olika saker så det är alltid smart att tänka igenom vad du tänker ha kortet till.

Vanliga användningsområden:
• Ha med på resan
• Shoppa för
• Köpa mat med
• Använda för att köpa drivmedel (bensin och diesel mm)

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad ett kort kan användas till men genom att ha en klar bild för dig vad du tänker använda kortet till så ökar chansen att du kommer hitta ett bra kort som passar för just det syftet.

Fundera också på vad som är viktigt för dig. Ska du använda kortet på resor vill du förmodligen ha inget eller lågt valutapåslag. Tänker du köpa drivmedel för kortet vill du säkert att kortet har en rabatt på just drivmedel. Vill du använda kortet för att shoppa med så är kanske rabatter, bonusar och förmåner intressant?

Ta en titt på avgifterna. Korten skiljer sig mycket åt så det lönar sig verkligen att kika på villkoren. Utifrån dina behov så kanske det är extra viktigt med låg årsavgift, lång kredittid eller låga räntor?

Välj flera kort – men tänk på årsavgiften


Många tycker det är skönt att bara ha ett enda kort. Det är enklare att hålla koll då och plånboken slipper bli överfull av alla plastkort som det så annars lätt blir.

Men även om det kan vara smidigt att bara ha ett kort så kan det vara smartare att ha flera. Till exempel ett kort för utlandsresor, ett annat för att tanka med och ett tredje för shoppingen.

Om du jämför olika kreditkort, betalkort och bensinkort så är det lätt att hitta bra kort för vardera tillfällen. Se bara till så du inte har en dyr årsavgift på varje kort. Då kan det kosta mer än det smakar.

Ansök om kreditkort och betalkort

Hur du gör för att ansöka


Har du hittat ett kort som du tycker verkar intressant kan du trycka på knappen ”Till ansökan” för att komma till kortutgivarens webbplats. Där hittar du fullständiga villkor och information om hur du går till väga för att göra en ansökan.

I de fall du inte hittar en knapp till kortutgivaren beror det på att de inte är en samarbetspartner till oss.

Ansökningskrav


Vad som krävs för att kunna få ett kort varierar mellan kortutgivarna men generellt finns det ett inkomstkrav och krav på att du inte har någon betalningsanmärkning. Mer information om vilka kriterier som måste vara uppfyllda finner du på respektive kortutgivares webbplats.

I samband med ansökan gör kortutgivaren en kreditbedömning.

Behöver du hjälp?

Våra handläggare är utbildade experter på lån och hjälper dig helt kostnadsfritt. Ring oss på 08-5000 2000, öppet vardagar 09:00-18:00.
100% kostnadsfri hjälp hela vägen
Vi samlar allt på en plats
Personlig rådgivning av våra experter

Om kreditkort

Jämför och hitta bästa kreditkortet


Med hjälp av vår jämförelse kan du enkelt och snabbt hitta de bästa kreditkorten för just dig och de behov du har. Hitta ett bra kreditkort att ha med på resan, i shoppinggallerian eller på nätet med hjälp av Compricer.

Fyll i vilka egenskaper du vill att kortet ska ha så filtreras listan med det bästa kortet överst.

Kreditkort med bonus och förmåner


En orsak till att kreditkort är så populära idag är de många förmåner som ofta finns kopplade till korten. Exempel på sådana kan vara reseförsäkringar, cashback eller möjligheten att samla poäng och bonusar. Andra förmåner kan vara erbjudanden på upplevelser och underhållning av olika slag samt rabatter.

I jämförelsen kan du hitta det bästa kreditkortet med bonus för just dig.

Kreditkort utan valutapåslag


Ett annat populärt användningsområde för kreditkort är vid resor. Ett kort utan valutapåslag innebär att det blir betydligt billigare att använda kortet utomlands på restauranger, hotell eller när du ska shoppa något. Ett kort utan valutapåslag och avgifter är därför det givna valet på resan och kan du samtidigt tjäna poäng och bonusar när du använder kortet blir det ännu mer förmånligt för dig.

Bästa kreditkortet på resan


För dig som ska ut och resa är ett kreditkort utan valutapåslag bra men det finns även andra faktorer som avgör vilket som är det bästa kreditkortet på resan.

Viktigt är att du kontrollerar så att ditt kort fungerar på det resmål dit du ska. VISA, Mastercard och American Express är välkända betalningsmedel men på många resmål kan det finnas speciella omständigheter som avgör om ett kreditkort är gångbart där eller inte. Kontrollera först innan du reser om ditt kreditkort fungerar på resmålet.

Det kan även vara bra om du har ett kreditkort som inte har några uttagsavgifter. På så vis skulle du kunna ta ut kontanter om kortet inte skulle accepteras där du befinner dig.

Billiga kreditkort

Vilket är det billigaste kreditkortet?


Finns det några billiga kreditkort? Allt beror såklart på vem man frågar men oavsett så finns det kreditkort som är billigare än andra. Det absolut billigaste kreditkortet är det kort som ger dig mest värde tillbaka.

Ett till synes dyrt kort kan vara billigare än ett annat om det totala värdet överstiger kostnaden. Det är alltid bra att först fundera igenom vilka behov du har och sedan välja det kreditkort som ger dig mest värde tillbaka efter eventuella kostnader och avgifter.

Kreditkort med låg ränta


Om du har tänkt att kunna delbetala dina köp är det viktigt att kreditkortet har en så låg ränta som möjligt. Ett kreditkort passar bra för enstaka delbetalningar där du återbetalar skulden så fort som möjligt men passar inte för att skjuta upp betalningar under en lång tid. Då är ett traditionellt vanligt lån bättre.

När du jämför kreditkort ovan kan du snabbt och enkelt se vilka räntor olika kort har. Välj ett kreditkort med låg ränta som passar för just dina behov.

Gratis kreditkort utan avgift


Vanliga avgifter på ett kreditkort är årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag.

Årsavgiften är som det låter en årlig avgift du betalar för att ha kortet. Den tas normalt ut precis i början när kortet ska förlängas ytterligare ett år eller när du skaffar det för första gången.

Uttagsavgift är den avgift som tas ut av kortutgivaren om du använder kortet för att ta ut pengar ur en automat.

Valutapåslag är den avgift som kortutgivaren tar ut när du köper något i en annan valuta än det som kortet är utställt i. Till exempel om du köper något i euro eller dollar men där kortet är i svenskar kronor.

Avgifterna varierar mycket mellan olika kortföretag så jämför villkoren och de egenskaper du vill att kortet ska ha som passar dig och det syfte kortet är till för.

Tänk på att fundera igenom ditt köpmönster. Det kan mycket väl vara så att till exempel en hög årsavgift inte alls är en nackdel för dig om kortet i stället har andra förmåner som ger dig mer värde tillbaka.

Vice versa kan ett gratis kreditkort vara bättre om det är vad som bäst passar dig och ditt behov. Kom ihåg att alla kreditkort har en ränta om du väljer att delbetala din faktura.
 • Samma pris på Compricer som hos bolagen
 • Alltid kostnadsfritt för dig som konsument
 • Kostnadsfri rådgivning via telefon

Om betalkort och bensinkort

Jämför och hitta ett bra betalkort


Har du inte behov av att delbetala dina inköp är ett betalkort bra. Med hjälp av Compricer kan du snabbt och smidigt hitta det bästa betalkortet för just det behov du har. Kanske vill du ha ett bra betalkort på resan eller så kanske du vill köpa produkter och tjänster på ett säkert sätt och samtidigt få bonus och poäng på dina inköp?

Gratis betalkort


Finns det gratis betalkort? Ja det gör det faktiskt. I vår jämförelse hittar du flera kostnadsfria betalkort utan årsavgift med en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

Jämför bensinkort


Är du på jakt efter ett bra bensinkort? På Compricer hittar du bensinkort, eller tankkort som det också kallas, för dig som vill ha ett bra kort med rabatt på dina inköp av drivmedel (bensin, diesel med mera).

Jämför årsavgifter, räntor, kreditgränser, uttagsavgifter och hitta ett bra bensinkort för just dig redan idag.

Skillnaden mellan kreditkort och betalkort

Det kan vara lite förvirrande med alla olika begrepp som finns på kortmarknaden. Här förklarar vi skillnaden mellan kreditkort och betalkort.

Med kreditkort och betalkort får du som kortinnehavare en räkning en gång i månaden på det belopp du handlat för med kortet. Du betalar alltså fakturan i efterhand.

Med ett kreditkort kan du, om du vill, välja att dela upp betalningen istället för att betala allt på en gång. Denna uppdelning kostar dig en på förhand bestämd ränta. Du måste inte dela upp betalningen om du inte vill.

Med ett betalkort kan du inte dela upp betalningen. Du betalar hela räkningen med en gång på förfallodagen och maxbeloppet du kan handla för bestäms via den personliga kreditgräns du har på kortet.

Fördelar och nackdelar med kreditkort


Fördelarna med ett kreditkort är att du kan välja att dela upp betalningen om du skulle vilja. Se det som ett typ av kortsiktigt lån med ränta.

Ett kreditkort har normalt även fördelar som bonus/poäng på inköp, förmåner, rabatter och reseförsäkring med mera. Det är även smidigt att få alla inköp samlade på en faktura.

Nackdelarna med ett kreditkort är att det ofta är dyrt att dela upp betalningarna. Räntan är normalt högre än ett traditionellt lån och väljer du att delbetala små summor under lång tid blir slutsumman högre än det ursprungliga köpet.

Fördelar och nackdelar med betalkort


På samma sätt som för ett kreditkort får du en faktura med alla köp samlade. Du kan inte dela upp betalningen vilket kan vara en nackdel men också en fördel beroende på hur du vill använda kortet. Betalar du inte fakturan i tid tillkommer straffavgifter vilka kan bli mycket dyra.

Du får normalt bonus, rabatter och förmåner genom att använda kortet och din personliga kreditgräns på kortet gör det svårare att ”förköpa” dig.

Om oss

Compricer Kreditkort


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Varje vecka hittar tusentals svenskar ett bra kreditkort, betalkort eller bensinkort via vår tjänst.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har mycket nöjda användare och det syns på Trustpilot där våra besökare gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelar med att jämföra kort på Compricer✓ Du hittar rätt kort för just ditt behov
✓ Vi listar så många olika kort som möjligt
✓ Tjänsten är helt kostnadsfri för dig

Läs mer om kreditkort


Kortsäkerhet
Compricer tipsar om hur du enklast skyddar dig från kortbedrägerier.

Helt galna kreditkort
Korten för dem som inte skyr några medel.

Compricer har som mål att alla större kortutgivare och kort ska finnas representerade i jämförelsen.

Vi tar tacksamt emot tips på nya aktörer till vår jämförelse. Kontakta oss på: info@compricer.se

Vanliga frågor och svar om kreditkort, betalkort och bensinkort

Vilket kreditkort är bäst?

Eftersom det finns mängder av olika kreditkort går det inte att säga vilket kort som är bäst. Det beror på vad du tänker använda kortet till och vad som är viktigt för dig. Med hjälp av Compricers kostnadsfria jämförelse hittar du enkelt det bästa kreditkortet för just dig.

Vad är kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort där dina inköp hamnar på en faktura som du betalar i efterhand. Om du vill kan du välja att delbetala din faktura mot att du betalar en räntekostnad för det. Normalt innehåller ett kreditkort flera olika förmåner såsom rabatter, bonus och poäng med mera.

Hur fungerar kreditkort?

När du betalar med ett kreditkort får du en skuld på motsvarande belopp. Denna skuld samlas under månaden och faktureras sedan i efterhand. Senast på förfallodagen ska fakturan vara betald. Om du vill så kan du dela upp betalningen i mindre delar som du då får betala ränta för. Väljer du att betala hela beloppet på förfallodagen behöver du inte betala någon ränta.

Vad är betalkort?

När du använder ett betalkort samlas dina köp under månaden och faktureras sedan i efterhand av kortföretaget. Du betalar hela beloppet senast på förfallodagen och kan inte dela upp betalningen.

Vilket bensinkort är bäst?

Det finns inget bensinkort som är bäst för alla. Beroende på vilka behov och krav du har på ett tankkort kan vilket kort som är bäst variera. Jämför bensinkort på Compricer och hitta det bästa bensinkortet för just dig.

Vad är skillnaden mellan kreditkort och betalkort?

Skillnaden är att du inte kan dela upp en betalning med ett betalkort. Med ett kreditkort kan du, om du vill, dela upp en betalning i mindre delar. För detta får du betala en räntekostnad.

Kan man få kreditkort med betalningsanmärkningar?

Normalt är det svårt att få ett kreditkort om du har en betalningsanmärkning. I samband med att du ansöker om ett kreditkort gör kortutgivaren en kreditbedömning. Vanliga kriterier för att beviljas ett kreditkort är att du är över 18 år, har en inkomst och inga anmärkningar.

Senaste nyheterna om kreditkort

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, author

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.