Redaktionell policy

I denna redaktionella policy hittar du information om kraven vi ställer på det innehåll vi publicerar här på Compricer och övriga plattformar där vi finns. Syftet är att du ska få en inblick i vad vi publicerar, av vem, varför vi gör det och hur det går till.

I privatekonomins tjänst sedan år 2005


Vi på Compricer brinner för att hjälpa svenska hushåll till en bättre privatekonomi. Det kan handla om att erbjuda prisjämförelser för att spara pengar men också att publicera innehåll som kan hjälpa dig fatta bra privatekonomiska beslut.

Det är ett stort åtagande att ge tips och förslag som kan påverka dig och din ekonomi. Vi är oerhört tacksamma för det förtroendet och därför är det extra kul att få utmärkelsen "en av Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster" för åttonde gången av tidningen IDG:

-"Compricer har varit med länge och det är kul att se hur de fortsätter att utvecklas och jobba med innehåll jämte jämförelsetjänsterna. Ekonomiskolan varvas med blogginlägg och tips samt analyser kring marknaden i coronapandemin. Detta kompletterar de privatekonomiska jämförelsetjänsterna som Compricer erbjuder, med lån, sparande, och försäkringar i fokus. En fortsatt stabil aktör med andra ord."

Innehåll


Innehåll på compricer.se kan handla om artiklar, videos, bilder eller svar från experter på frågor som våra besökare ställt. Vi publicerar även innehåll på andra plattformar som exempelvis vårt nyhetsbrev, i sociala medier och på YouTube med mera. Vi förekommer även regelbundet i media där vi informerar om aktuella ekonomiska händelser.

Syftet med vårt innehåll är att sprida kunskap om privatekonomiska frågor och därmed hjälpa svenska hushåll att fatta bra beslut kring sin ekonomi.

Här på Compricer hittar du innehåll i våra prisjämförelsetjänster men vi publicerar även nyhetsartiklar, guider i ekonomiskolan och till expertpanelen kan du ställa frågor och få svar direkt från privatekonomiska experter.

Vi skriver för dig


Vår redaktionella integritet är central för oss och något vi tar på största allvar. Det innebär att ingen extern part kan köpa eller påverka vårt innehåll. Du kan lita på att det vi publicerar finns där för din skull och ingen annans. Innehållet är dessutom helt kostnadsfritt för dig att ta del av och inte låst bakom betalväggar eller inloggningar. Vilka ämnen vi väljer att publicera om utgår från vad vi bedömer är viktigt för dig som läsare att känna till.

Vår redaktionella process


Allt innehåll vi publicerar här på compricer.se och övriga plattformar skrivs av personal på Compricer AB eller av experter knutna till oss. Dessa har omfattande kunskaper om privatekonomiska frågor. Innehållet granskas slutligen av vår sparekonom Christina Sahlberg som är expert inom privatekonomi, vinnare av Årets Bankprofil och författare av tre böcker inom ämnet.

Innan innehållet publiceras har det korrekturlästs och granskats. Dessutom märks innehållet med en datumstämpel och en byline där du kan läsa mer om författaren bakom innehållet. I en del fall finns det ingen författare. Det handlar då oftast om våra landningssidor där Compricer står som avsändare bakom innehållet.

Till Expertpanelen kan du ställa frågor och få svar från några av landets främsta experter inom privatekonomi. Beroende på vad din fråga handlar om skickas den vidare till den expert som är bäst lämpad att svara. Frågan och svaret kan sedan publiceras på compricer.se.

Experterna är noggrant utvalda av oss och vi ställer mycket höga krav på vem som kan ingå i panelen. Bara personer med erkänd expertis inom privatekonomi kan vara med.

Om det blivit fel


Det är lika bra att vi erkänner det direkt. Ibland blir det fel. Hur noga vi än korrekturläser och granskar fakta så händer det emellanåt att fel smyger sig in. För oss är det ett misslyckande när det sker men du kan vara säker på att vi gör allt vi kan för att rätta till det så fort som möjligt. Därför tar vi tacksamt emot synpunkter, kritik och förslag kring vårt innehåll så vi kan bli bättre. Våra kontaktuppgifter hittar du här och längst ned på denna sida.

Om oss


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi ägs sedan 2013 av Schibsted, en internationell mediekoncern som är aktiv ägare i många företag som exempelvis Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera. Läs gärna mer om oss här.

Våra sociala medier


Kontakta oss


Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

E-post: info@compricer.se
Telefon: 08 - 586 122 70 (växel)
Nyheter för din plånbok
Riksdagen sa ja: Höjt tillfälligt tak för rotavdrag
Riksdagen sa ja: Höjt tillfälligt tak för rotavdrag
Klimatsäkring av din bostad: Så kan du få 60 000 kronor i bidrag
Klimatsäkring av din bostad: Så kan du få 60 000 kronor i bidrag
Tips på hur du kan spara pengar inför semestern
Tips på hur du kan spara pengar inför semestern

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.

Jämförs just nu
El
Månadspris, bor i villa, 10000 kWh/år
  • Högst årskostnad 11 633 kr
  • Lägst årskostnad 6 601 kr
  • Att spara 5 032 kr

Jämför el

Senaste från Expertpanelen
2024-06-19

Fråga: Kan man förlora pension om man får förmånsbil?

Läs mer här