Barnförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra barnförsäkring här!

Tjänsten är tillfälligt stängd. Titta gärna förbi vid ett senare tillfälle.

Vill du ha hjälp? Ring oss på 08 - 5000 2000 (mån-fre 08:00 - 18:00).

När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Barnförsäkring på Compricer

Hitta en bra barnförsäkring
Letar du efter en barnförsäkring? Då har du kommit helt rätt. Vi kan hjälpa dig som vill ha en bra och trygg försäkring till ditt barn. Helt kostnadsfritt!

Fyll i formuläret ovan och skicka in din förfrågan. En personlig försäkringsrådgivare kontaktar dig och tillsammans kan ni gå igenom vilka alternativ som passar dig och ditt barn. Om du vill så hjälper vi dig även att teckna en bra försäkring åt dig. Smidigt och enkelt!

Vill du hellre ringa oss direkt går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Därför behöver du en barnförsäkring


Samhällets skydd för barn som drabbas av sjukdom eller olycka är tyvärr otillräckligt. Till exempel kan barn som inte kommer ut i arbetslivet drabbas av livslång ekonomisk svårighet. I praktiken får barnet den lägsta ersättningen från Försäkringskassan vilket ligger under gränsen för vad vi i Sverige klassar som fattigdom.

En barnförsäkring tar vid där samhällets ersättningar inte räcker till.

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en barnförsäkring men vi rekommenderar verkligen att du har en. Många tror att kommunernas försäkringar, för barn i grundskoleåldern, ger ett bra skydd men tyvärr gör de inte det och för de minsta finns inget skydd alls.

Till exempel omfattar kommunernas försäkringar bara olycksfall och inte sjukdom som faktiskt är den vanligaste orsaken till allvarliga bestående problem. Många kommuners försäkringar gäller heller inte olyckor som inträffar på fritiden.

Om du vill ha en försäkring som gäller dygnets alla timmar, året runt, och för både sjukdomar och olyckor behöver du teckna en privat barnförsäkring.

Christina tipsar

Så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till ditt barn

 1. Fyll i dina uppgifter i formuläret ovan

 2. En försäkringsrådgivare med kunskap om barnförsäkringar tar emot din förfrågan och analyserar den

 3. Din personlige rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden

 4. Om du vill hjälper vi dig med att teckna en bra försäkring. Klart!

Jämför och byt barnförsäkring

Jämför barnförsäkringar

Jämför barnförsäkringar


När du jämför barnförsäkringar finns det flera olika saker som är bra att tänka på. Här under listar vi några av de viktigaste sakerna som vi tycker att det är bra att veta om.

Barnförsäkringar kan dock vara krångliga att förstå sig på. Vill du ha hjälp att hitta en bra försäkring så finns vi här för dig.

Byta barnförsäkring


Funderar du på att byta barnförsäkring? Du kanske upplever att ditt barns försäkring är alldeles för dyr eller så vill du bara ha en ny försäkring med ett annat innehåll?

Oavsett anledning till att du vill byta barnförsäkring så är det möjligt att göra det. Vi rekommenderar att du säger upp din gamla försäkring först efter att du tecknat din nya. Det beror på att ditt nya försäkringsbolag kommer kräva en hälsodeklaration (mer om det längre ned) och skulle de neka dig att teckna en barnförsäkring så riskerar du annars att stå utan ett skydd.

Spara pengar på barnförsäkring

Hitta en billig barnförsäkring och spara pengar

Så mycket kostar en barnförsäkring


Barnförsäkringar varierar mycket i pris mellan olika försäkringsbolag beroende på hur omfattande du vill att försäkringen ska vara. Räkna med att en barnförsäkring kostar mellan 1 000 - 3 000 kronor per år.

Rabatter


De flesta försäkringsbolag erbjuder rabatt på barnförsäkringen om du samlar eller köper fler försäkringar hos dem. Ibland kan det löna sig att göra detta men normalt sparar du pengar på att jämföra dina olika försäkringar en och en.

Andra typer av rabatter som förekommer på marknaden är lägre pris det första året om du tecknar en försäkring upp till en viss ålder. Om du haft en gravidförsäkring tidigare och tecknar en barnförsäkring hos samma försäkringsbolag kan även det ge dig en rabatt på premien.

Så får du en bra och billig barnförsäkring


Det viktigaste när du tecknar en barnförsäkring är att du får det skydd du vill ha. Därefter rekommenderar vi att du tittar på priset, eller premien som det också kallas.

Skicka in din kostnadsfria förfrågan idag eller ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig hitta en bra och billig barnförsäkring.

Bra att veta om barnförsäkringar

Bra saker att känna till innan du väljer en försäkring till ditt barn

Innehållet i en barnförsäkring


Exakt vad som ingår i en barnförsäkring varierar mellan olika försäkringsbolag men det du kan få ersättning för är exempelvis:

Medicinsk invaliditet – vid bestående fysisk eller psykisk funktionsnedsättning

Ekonomisk invaliditet – vid bestående arbetsoförmåga

Ersättning vid vårdbidrag

Engångsersättning vid vissa allvarliga diagnoser

Ersättning till äldre barn vid sjukskrivning

Ersättning vid sjukhusvistelse och vårdkostnader

Livförsäkring – engångsbelopp vid dödsfall

Ärr och tandskador med mera

Kom ihåg att jämföra vad som ingår i olika barnförsäkringar. Extra viktigt är det att du undersöker eventuella undantag och begränsningar.

Undantag


Medfödda sjukdomar och skador som exempelvis ADHD, CP-skador eller epilepsi är ofta undantagna eller begränsade i försäkringsvillkoren. Även många psykiska sjukdomar täcks inte av en barnförsäkring.

Det kan vara bra att fundera över eventuella ärftliga sjukdomar som finns i släkten. Då kan det vara värt att syna försäkringsvillkoren så att de diagnoserna omfattas i din försäkring.

Hälsodeklaration


Innan du tecknar en barnförsäkring behöver du göra en hälsoförklaring eller hälsodeklaration som det också kallas. Det är i praktiken ett formulär där du får svara på frågor om barnets hälsa. Det är mycket viktigt att du är fullständigt ärlig när du fyller i denna deklaration. Skulle du utelämna någon information som har betydelse kan det innebära att eventuell ersättning sänks eller uteblir helt. I värsta fall kan till och med försäkringen sägas upp.

Hälsoförklaringen ligger till grund för den riskbedömning försäkringsbolaget gör och avgör om du får teckna en försäkring till ditt barn eller inte.

Om du blivit nekad en försäkring


Skulle försäkringsbolaget neka dig att teckna en barnförsäkring är det bra att känna till att andra försäkringsbolag kan göra en annan bedömning. Om du även där blir nekad kan du åtminstone teckna en olycksfallsförsäkring för ditt barn. Även om den inte skyddar vid sjukdom så är det i alla fall ett bra skydd om en olycka skulle vara framme.

Försäkringsavtalslagen (FAL) ger dig rätt att få en individuell motivering till varför försäkringsbolaget nekat dig en barnförsäkring. Du kan även få din sak prövad i Personförsäkringsnämnden och i allmän domstol.

Så länge gäller en barnförsäkring


Alla barnförsäkringar gäller ett år i taget förutsatt att du betalat försäkringen. Eventuella ändringar sker vid den årliga huvudförfallodagen. Normalt kan du ha en barnförsäkring upp till 25 års ålder.

Så väljer du en bra barnförsäkring


Bestäm dig för hur omfattande skydd du vill ha. Har du speciella krav eller omständigheter som du vill att försäkringen täcker? Se till att försöka hitta en barnförsäkring som omfattar det.

Skaffa barnförsäkringen så tidigt som möjligt. Helst redan på BB om möjligt. Ju tidigare du tecknar försäkringen desto lägre är risken att eventuella symtom och sjukdomar ger sig tillkänna som inte kommer täckas av en försäkring när de är kända.

Försäkringsbelopp


I samband med att du tecknar en försäkring till ditt barn får du uppge vilket försäkringsbelopp du vill ha. Det är det belopp som ersättningarna baseras på vid en olycka eller sjukdom. Generellt varierar försäkringsbeloppet mellan cirka 500 000 – 2 500 000 kronor.

Ju högre försäkringsbelopp du väljer desto större kan eventuell ersättning bli men priset på försäkringen blir också högre. Välj ett försäkringsbelopp som passar både din plånbok och det behov du har.

5 snabba tips till en bra barnförsäkring

 • 1
  Jämför försäkringsbolagens villkor och premier
 • 2
  Se till att försäkringen gäller för både sjukdom och olycka
 • 3
  Välj ett försäkringsbelopp som passar dig
 • 4
  Var ärlig när du fyller i hälsodeklarationen
 • 5
  Teckna försäkringen så fort som möjligt

Om olyckan är framme

Om olyckan är framme och du behöver utnyttja din barnförsäkring

Självrisk


En del försäkringsbolag har en självrisk i samband med specifika händelser men normalt ingår självrisken i den premie du betalar för barnförsäkringen

Anmäla sjukdom eller olycka


Vill du begära ut ersättning för sjukdom eller olycka vänder du dig till det försäkringsbolag du tecknat barnförsäkringen hos. De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Det kan också vara bra att känna till att ditt barn kan omfattas av flera olika försäkringar. Om exempelvis en olycka skett när barnet befunnit sig i skolan kan både kommunens försäkring och din individuella försäkring ge rätt till ersättning. Du kanske också har en gruppförsäkring via en organisation, förening eller arbetsgivare som omfattar ditt barn.

Om oss

Teckna en barnförsäkring

Compricer Barnförsäkring


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra försäkringsrådgivare kan barnförsäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad barnförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en barnförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en barnförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Frågor? Ring och prata barnförsäkringar med oss


Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare kan barnförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt kostnadsfritt.

Teckna en barnförsäkring idag


Skicka in din kostnadsfria förfrågan nu så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till dig och ditt barn.

Vanliga frågor och svar om barnförsäkringar

Vad är en barnförsäkring?

En barnförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning vid både sjukdom och olycksfall. Ersättning kan utbetalas om den händelse som drabbat barnet omfattas av försäkringens villkor.

Varför ska man ha en barnförsäkring?

En barnförsäkring kan ge ersättning vid både sjukdom och olycka. Skulle barnet drabbas av en händelse kan ersättningen från försäkringen vara oumbärlig för att slippa allvarliga ekonomiska konsekvenser.

De kommunala försäkringar som finns inom barnomsorg och grundskola omfattar inte sjukdomar och gäller normalt inte heller på fritiden.

Vilken är den bästa barnförsäkringen?

Barn och föräldrars behov är individuella varpå det inte går att utnämna en specifik försäkring som den bästa på området. Vi rekommenderar att du funderar över ditt barns behov för att hitta den barnförsäkring som passar bäst för just er.

Vad kostar en barnförsäkring?

Barnförsäkringar kan variera mycket i pris mellan olika försäkringsbolag beroende på hur omfattande du vill att försäkringen ska vara. Räkna med att en barnförsäkring kostar mellan 1 000 - 3 000 kronor per år.

Hur länge bör man ha en barnförsäkring?

Compricer rekommenderar att du tecknar en barnförsäkring så tidigt som möjligt och har kvar den så länge som du anser att behovet finns. En barnförsäkring kan normalt tecknas upp till 25 års ålder och gäller för ett år i taget.

När ska man teckna en barnförsäkring?

En barnförsäkring bör tecknas så fort som möjligt. Detta eftersom eventuella sjukdomar eller skador som uppkommer innan du köpt försäkringen riskerar att undantas eller innebära att du nekas helt från att teckna försäkringen.

Hur jämför man barnförsäkringar?

Skicka in din kostnadsfria förfrågan på Compricer.se eller ring oss på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig hitta en bra försäkring till ditt barn.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.