Jämför och byt MC-försäkring

Hitta en bra MC-försäkring med rätt pris och villkor.
Jämför och teckna din motorcykelförsäkring idag!

Om motorcykeln

Fyll i information om din MC.

Om motorcykeln?

Registreringsnummer: För att försäkringsbolaget ska kunna lämna en offert behöver de veta vilket objekt din förfrågan gäller.

En sporthoj brukar vara dyra att försäkra och det är inte alltid vi kan hjälpa till med dessa.

Många försäkringsbolag lämnar inte pris online om marknadsvärdet på den MC är över 250 000 kr. Kontakta då våra rådgivare.

Om försäkringen

Välj den omfattning du önskar.

Om försäkringen?

Försäkringspremien varierar beroende på omfattning, en helförsäkring innehåller ett högre försäkringsskydd och är normalt sett dyrare av den anledningen.

Om föraren

Mer om föraren eller förarna.

Om föraren?

Om någon annan ska köra motorcykeln så behöver försäkringsbolaget veta om det samt om denne person tillhör samma hushåll som dig.

Telefonnummer (frivilligt): Fyll i ditt telefonnummer om du önskar att bli uppringd, helt kostnadsfritt, av en försäkringsrådgivare för experthjälp. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

MC-försäkring på Compricer

Letar du efter en bra MC-försäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra motorcykelförsäkringar och hitta en så billig och bra försäkring som möjligt till din MC.

Vi hjälper dig hitta rätt försäkring till rätt pris oavsett om du vill byta den motorcykelförsäkring du har eller bara vill teckna en ny försäkring till bra villkor.

Jämför och teckna själv direkt online eller ring våra försäkringsrådgivare på 08-5000 2000 (vardagar 9-18) om du vill ha hjälp. Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig är det alltid helt kostnadsfritt att jämföra MC-försäkringar med Compricer.

Om motorcykelförsäkringar

En motorcykelförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på motorcykeln i händelse av en olycka, skadegörelse eller liknande.

Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till motorcykeln.

Så hjälper vi dig att hitta en bra MC-försäkring

För dig som vill jämföra själv:

1) Fyll i uppgifterna ovan och tryck på knappen

2) En lista över priser från flera försäkringsbolag dyker upp

3) Välj den försäkring du vill gå vidare med och teckna direkt online

För dig som vill ha hjälp:

Vill du hellre prata med någon av våra erfarna försäkringsrådgivare är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18).

Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig är det helt kostnadsfritt att jämföra och hitta en bra och billig MC-försäkring med hjälp av Compricer.

Jämför motorcykelförsäkringar

När du använder formuläret ovan, eller ringer till oss, får du uppge lite uppgifter om dig och din MC. Det beror på att försäkringsbolagen behöver ha dessa för att kunna ge dig ett pris på din försäkring.

I normalfallet tar det inte mer än några minuter att fylla i de uppgifter som behövs och så fort du är klar börjar vårt system hämta in offerter från de försäkringsbolag som är med i jämförelsen.

Priserna dyker upp direkt på din skärm så du enkelt kan jämföra de olika alternativen med varandra.

Priserna som visas är speglingar av försäkringsbolagens aktuella priser just nu. Det är alltså samma priser som du hade blivit erbjuden om du kontaktade försäkringsbolagen direkt med den skillnaden att du enkelt och smidigt får en bra överblick över olika alternativ med hjälp av vår tjänst.

Byta MC-försäkring

Har du redan en MC-försäkring? Kanske är det så att det ligger ett brev på ditt köksbord om att förlänga din försäkring men att du tycker den verkar lite väl dyr?

Vill du se om du kan spara pengar på att byta till ett annat försäkringsbolag? Då hjälper vi dig gärna!

Oavsett anledning till att du vill byta MC-försäkring finns vi här för dig. Snabbt går det också. Fyll i formuläret längst upp på sidan eller ring våra försäkringsrådgivare så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

En MC-försäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Du som konsument kan alltid säga upp avtalet innan huvudförfallodagen. Då gäller försäkringen fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan motorcykelförsäkring.

Så mycket kan du spara

MC-försäkringar kan variera kraftigt i pris mellan olika försäkringsbolag. Många blir förvånade när de jämför försäkringar för första gången och ser hur mycket det faktiskt kan skilja i pris för samma motorcykel. Det inte ovanligt med prisskillnader på tusentals kronor, ja till och med tiotusentals kronor ibland.

I genomsnitt kostar en MC-försäkring via Compricer mellan 2 000 – 4 000 kronor.

Gör en kostnadsfri jämförelse du också och se hur mycket du kan spara!

Priset på motorcykelförsäkringar

Priset, eller premien som det också kallas, på motorcykelförsäkringar påverkas av flera olika faktorer. Det är därför en försäkring kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag trots att det är samma motorcykel som ska försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på försäkringen är värdet på motorcykeln, modell, motorstorlek, viktklass och faktorer som din ålder, boendeort och hur länge du haft körkort med behörighet att köra motorcykel med mera.

Med hjälp av vår jämförelse kan du enkelt och snabbt beräkna aktuell kostnad för olika MC-försäkringar och välja rätt försäkring till rätt pris.

Rabatter

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på din MC-försäkring. Ofta handlar det om att du i samband med att du tecknar en MC-försäkring även köper en försäkring för tex ditt hem eller en bil med mera.

En del försäkringsbolag erbjuder även rabatt om du är medlem i Sveriges MotorCyklister (SMC) eller om din MC har ABS-bromsar med mera.

Tillfälliga kampanjerbjudanden och övriga rabatter syns alltid när du gör en jämförelse på Compricer.

Så får du en billig MC-försäkring

Hur gör man då för att få en billig MC-försäkring? Vi rekommenderar att du utgår från ditt behov först och väljer den försäkring som har det mest fördelaktiga priset utifrån det.

Ta hjälp av vår jämförelse eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig försäkring till din MC.

Innehållet i olika motorcykelförsäkringar

När du jämför motorcykelförsäkringar på Compricer kan du välja mellan att få prisförslag på hel-, halv- och trafikförsäkringar. Innehållet i dessa försäkringar varierar beroende på hur omfattande skyddet är.

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring måste alla motorcyklar som är i trafik ha. Det är en grundläggande försäkring som är till för att skydda tredje man. Det vill säga för att täcka de skador som uppkommer på annan person eller annans egendom i samband med en trafikolycka.

Om du vill ha ett skydd för din MC om du själv är vållande till en eventuell skada behöver du välja en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkring

I en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen normalt även brand-, glas-, maskin-, räddnings-, rättskydds- och stöldförsäkring. De delar som ingår i en halvförsäkring exklusive trafikförsäkring kallas även för delkasko.

Helförsäkring

En helförsäkring innehåller det mest kompletta skyddet för din MC. Förutom en trafik- och halvförsäkring ingår vagnskada som täcker skador som vållats det egna fordonet i samband med trafikolycka samt annan yttre olyckshändelse eller skadegörelse. Till exempel en singelolycka eller kollision med djur eller annat fordon.

Yttre olyckshändelse kan exempelvis vara att snö eller is faller ner på din motorcykel. Exempel på skadegörelse är att någon tillfogar din MC skada när den står parkerad.

Tillägg

Förutom trafik-, halv-, eller helförsäkring kan du teckna olika tillägg till din MC-försäkring. Exempel på vanliga tilläggsförsäkringar kan vara avställningsförsäkring (säsongsförsäkring), assistans, hyrbil samt olycksfall med mera.

Självrisk

Om du vill teckna en helförsäkring till din MC får du välja vilken självrisk du vill ha. Självrisk är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din MC. En låg självrisk ligger på ungefär 3 000 kronor medan en hög självrisk ligger på cirka 8 000 kronor.

Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie (pris) på motorcykelförsäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Så väljer du rätt MC-försäkring

Det är viktigt att du väljer en MC-försäkring som passar för just dig och det behov du har. Fundera igenom vilket skydd du vill ha, hur du använder din MC och välj den försäkring som ger dig rätt skydd till det lägsta priset.

Känner du dig osäker är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18). Rådgivningen är helt kostnadsfri!

Att tänka på när du ska försäkra din MC

Innan du skaffar en försäkring till din motorcykel finns det några bra saker att tänka på.

1) Skaffa rätt försäkring för ditt behov. Fundera på om du behöver en hel-, halv-, eller kanske bara en trafikförsäkring

2) Vilket innehåll vill du ha i försäkringen? Är det något som är extra viktigt för dig att ha med?

3) Jämför villkor och hitta det bästa priset. När du vet vad du vill ha är det bara att jämföra och försäkra din MC till det lägsta möjliga priset.

Försäkring för lätt och tung MC

Vi hjälper dig att jämföra försäkringar för både lätt och tung MC. Jämför och teckna själv eller ring oss om du vill ha personlig kostnadsfri hjälp att hitta en bra försäkring till din motorcykel.

Försäkringar till olika motorcykelmärken

Här på Compricer kan du jämföra försäkringar till en rad olika motorcykelmärken såsom Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, Kawasaki, Triumph, KTM, Harley-Davidson (HD), Ducati, Aprilia, MV Agusta, Moto Guzzi, Husqvarna samt Royal Enfield med flera.

En del försäkringsbolag erbjuder så kallade märkesförsäkringar anpassade för olika modeller.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad

Förköpsinformation är en sammanfattning av vad motorcykelförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en MC-försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en motorcykelförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.
Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Bilsport & MC, Dina försäkringar, evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Anmäla skada

Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din motorcykelförsäkring.

De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

3 snabba tips till rätt MC-försäkring

Bestäm dig för om du vill ha en hel-, halv- eller trafikförsäkring
Jämför försäkringsbolagens priser
Välj den billigaste försäkringen som ger dig det skydd du vill ha

Teckna motorcykelförsäkring

Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra motorcykelförsäkring. Gör en jämförelse och gå själv vidare med det bästa alternativet eller ring oss så hjälper vi dig.

Kom ihåg att det alltid är personen som äger motorcykeln som ska stå som försäkringstagare.

Prata MC-försäkring med oss

Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 9-18) så pratar vi lite MC-försäkringar tillsammans. Våra rådgivare är experter på motorcykelförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar om MC-försäkring

Vad kostar en MC-försäkring?

En MC-försäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.

I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 2 000 – 4 000 kronor.

Hur hittar man en billig MC-försäkring?

Ta hjälp av vår jämförelse på Compricer. Fyll i lite uppgifter om dig och din MC och få förslag direkt på skärmen med priser från olika försäkringsbolag.

Hur jämför man motorcykelförsäkringar på Compricer?

För dig som vill jämföra motorcykelförsäkringar kan vi erbjuda två sätt. Antingen fyller du i lite uppgifter om dig och din MC och får förslag direkt i vår jämförelsetjänst eller så ringer du våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så hjälper de dig hitta en bra försäkring till rätt pris. Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt att jämföra motorcykelförsäkringar med Compricer.

Måste man ha en MC-försäkring?

Om din MC är i trafik måste den vara trafikförsäkrad enligt trafikskadelagen (1975:1410). Det åstadkommer du genom att som registrerad ägare till motorcykeln teckna en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring hos ett försäkringsbolag.

Vilken motorcykelförsäkring är bäst?

Motorcykelförsäkringar är individuella vilket innebär att det inte finns en försäkring som är bäst för alla. Genom att jämföra försäkringar på Compricer kan du snabbt och enkelt hitta en bra försäkring till rätt pris utifrån just dig och dina behov.

Hur gör man för att beräkna pris på MC-försäkringar?

Det enklaste sättet är att fylla i lite uppgifter om dig och din MC i Compricers jämförelsetjänst. Då får du svar direkt på skärmen med aktuella priser från flera olika försäkringsbolag.

Hur köper man en motorcykelförsäkring?

En motorcykelförsäkring tecknar du hos ett försäkringsbolag och gäller normalt i ett år. Med hjälp av vår jämförelse kan du hitta rätt försäkring till din MC och teckna direkt online.

Vill du hellre prata med en försäkringsrådgivare kan du ringa oss på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig med att skaffa en bra MC-försäkring.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Rörligt pris, bor i villa, 22000 kWh/år
  • Lägst årskostnad 25 216 kr
  • Högst årskostnad 36 448 kr
  • Att spara 11 232 kr

Jämför el

Senaste från Expertpanelen
2021-10-20

Fråga: Hur räknar man ut historiskt eller framtida penningvärde?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Kostar ditt barn 1,2 miljoner kronor?
Kostar ditt barn 1,2 miljoner kronor?
Kvinnor väljer bil efter säkerhet och män efter pris
Kvinnor väljer bil efter säkerhet och män efter pris
Vad tycker ni om att man lånar pengar för att investera på börsen?
Vad tycker ni om att man lånar pengar för att investera på börsen?

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.

Ja tack
Vill du istället ha hjälp via telefon?

Ring Compricer kundsupport: 08-5000 2000

* Anledningen till att vi inte kan hjälpa dig att kostnadsfritt byta till ditt valda bolag är att vi ännu inte samarbetar med detta bolag eller möjligen p.g.a. tekniska problem.