MC-försäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra MC‑försäkring här!
Just nu
hjälper vi
177 kunder!
ABC123

För att försäkringsbolaget ska kunna lämna en offert behöver de veta vilket objekt din förfrågan gäller.
Är fordonets marknadsvärde över 250 000kr?
Många försäkringsbolag lämnar inte pris online om marknadsvärdet på din MC är över 250 000 kr. Kontakta då våra rådgivare.
Är motorcykeln en sporthoj?
En sporthoj brukar vara dyra att försäkra och det är inte alltid vi kan hjälpa till med dessa.
Omfattning
Försäkringspremien varierar beroende på omfattning, en helförsäkring innehåller ett högre försäkringsskydd och är normalt sett dyrare av den anledningen.
Välj...

Parkering nattetid
Välj...

Är övriga förare folkbokförda på din adress?
Välj...

Är du medlem i Sveriges MotorCyklister?
ÅÅMMDD-NNNN

Ange mobilnummer

Fyll i ditt telefonnummer om du önskar att bli uppringd, helt kostnadsfritt, av en försäkringsrådgivare för experthjälp. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

MC-försäkring på Compricer

Hitta en bra MC-försäkring
Letar du efter en bra MC-försäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra motorcykelförsäkringar och hitta en billig och bra försäkring till din MC.

Vi hjälper dig hitta en bra försäkring oavsett om du vill byta den motorcykelförsäkring du har eller bara vill teckna en ny till bra villkor.

Jämför och teckna själv direkt online eller ring våra försäkringsrådgivare på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) om du vill ha hjälp. Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig är det alltid helt kostnadsfritt att jämföra MC-försäkringar med Compricer.

Om motorcykelförsäkringar


En motorcykelförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på motorcykeln i händelse av en olycka, skadegörelse eller liknande.

Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till motorcykeln.

Så hjälper vi dig hitta en bra MC-försäkring

 1. Tryck på knappen ovan och fyll i dina uppgifter i formuläret

 2. En lista över priser från flera försäkringsbolag dyker upp

 3. Vi hjälper även till över telefon om du behöver rådgivning

 4. Välj den försäkring du vill gå vidare med och teckna direkt online

Christina tipsar

Hitta en bra motorcykelförsäkring

Jämför motorcykelförsäkringar

Jämför motorcykelförsäkringar


När du använder formuläret ovan, eller ringer till oss, får du ange lite uppgifter om dig och din MC. Det beror på att försäkringsbolagen behöver ha dessa för att kunna ge dig ett pris på din försäkring.

I normalfallet tar det inte mer än någon minut att fylla i de uppgifter som behövs och så fort du är klar börjar vårt system hämta in offerter från de försäkringsbolag som är med i jämförelsen.

Priserna dyker upp direkt på din skärm så du enkelt kan jämföra de olika alternativen med varandra.

Priserna som visas är speglingar av försäkringsbolagens aktuella priser just nu. Det är alltså samma priser som du hade blivit erbjuden om du kontaktade försäkringsbolagen direkt. Skillnaden är att du enkelt och smidigt får en bra överblick över flera olika alternativ med hjälp av vår tjänst.

Byta försäkring


Har du redan en MC-försäkring? Kanske är det så att det ligger ett brev på ditt köksbord om att förlänga din försäkring men att du tycker den verkar lite väl dyr?

Vill du se om du kan spara pengar på att byta till ett annat försäkringsbolag? Då hjälper vi dig gärna!

Oavsett anledning till att du vill byta MC-försäkring finns vi här för dig. Snabbt går det också. Fyll i formuläret längst upp på sidan eller ring våra försäkringsrådgivare så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt.

En MC-försäkring gäller normalt ett (1) år i taget. Du som konsument kan alltid säga upp avtalet innan huvudförfallodagen. Då gäller försäkringen fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan motorcykelförsäkring.

3 snabba tips till en bra MC-försäkring

 • 1
  Bestäm dig för om du vill ha en hel-, halv- eller trafikförsäkring
 • 2
  Jämför försäkringsbolagens priser
 • 3
  Välj en billig försäkring som ger dig det skydd du vill ha

Spara pengar på din MC-försäkring

Hitta en billig försäkring till din motorcykel och spara pengar

Så mycket kan du spara


MC-försäkringar kan variera kraftigt i pris mellan olika försäkringsbolag. Många blir förvånade när de jämför försäkringar för första gången och ser hur mycket det faktiskt kan skilja i pris för samma motorcykel. Det är inte ovanligt att det går att spara tusentals kronor, ja till och med tiotusentals kronor ibland.

I genomsnitt kostar en MC-försäkring via Compricer mellan 2 000 – 4 000 kronor per år.

Gör en kostnadsfri jämförelse du också och se hur mycket du kan spara!

Priset på motorcykelförsäkringar


Priset, eller premien som det också kallas, påverkas av flera faktorer. Det är därför en försäkring kan variera så mycket i pris mellan olika försäkringsbolag trots att det är samma motorcykel som ska försäkras.

Vanliga faktorer som påverkar priset på försäkringen är värdet på motorcykeln, modell, motorstorlek, viktklass och faktorer som din ålder, boendeort och hur länge du haft körkort med behörighet att köra MC med mera.

Med hjälp av vår jämförelse kan du enkelt och snabbt beräkna aktuell kostnad för olika MC-försäkringar och välja en försäkring med bra pris.

Rabatter


Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på sina MC-försäkringar. Ofta handlar det om att du i samband med att du tecknar en MC-försäkring även köper en försäkring för exempelvis ditt hem eller en bil med mera.

En del försäkringsbolag erbjuder även rabatt om du är medlem i Sveriges MotorCyklister (SMC) eller om din MC har ABS-bromsar med mera.

Så får du en billig MC-försäkring


Hur gör man då för att få en billig MC-försäkring? Vi rekommenderar att du utgår från ditt behov först och väljer den försäkring som har det mest fördelaktiga priset utifrån det.

Ta hjälp av vår jämförelse eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig försäkring till din MC.

Att tänka på när du ska försäkra din MC

 • 1
  Skaffa rätt försäkring för ditt behov. Fundera på om du behöver en hel-, halv-, eller kanske bara en trafikförsäkring
 • 2
  Vilket innehåll vill du ha i försäkringen? Är det något som är extra viktigt för dig att ha med?
 • 3
  När du vet vad du vill ha är det bara att jämföra och försäkra din MC till ett bra pris.

Innehållet i motorcykelförsäkringar

Innehållet i motorcykelförsäkringar

Typer av försäkringar


När du jämför motorcykelförsäkringar på Compricer kan du välja mellan att få prisförslag på hel-, halv- och trafikförsäkringar. Innehållet i dessa försäkringar varierar beroende på hur omfattande skyddet är.

Trafikförsäkring


En trafikförsäkring måste alla motorcyklar som är i trafik ha. Det är en grundläggande försäkring som är till för att skydda tredje man. Det vill säga för att täcka de skador som uppkommer på annan person eller annans egendom i samband med en trafikolycka.

Om du vill ha ett skydd för din MC om du själv är vållande till en eventuell skada behöver du välja en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkring


I en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen normalt även brand-, glas-, maskin-, räddnings-, rättskydds- och stöldförsäkring. De delar som ingår i en halvförsäkring exklusive trafikförsäkring kallas även för delkasko.

Helförsäkring


En helförsäkring innehåller det mest kompletta skyddet för din MC. Förutom en trafik- och halvförsäkring ingår vagnskada som täcker skador som vållats det egna fordonet i samband med trafikolycka samt annan yttre olyckshändelse eller skadegörelse. Till exempel en singelolycka eller kollision med djur eller annat fordon.

Yttre olyckshändelse kan exempelvis vara att snö eller is faller ner på din motorcykel. Exempel på skadegörelse är att någon tillfogar din MC skada när den står parkerad.

Tillägg


Förutom trafik-, halv-, eller helförsäkring kan du teckna olika tillägg till din MC-försäkring. Exempel på vanliga tilläggsförsäkringar kan vara avställningsförsäkring (säsongsförsäkring), assistans, hyrbil samt olycksfall med mera.

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring till din MC får du välja vilken självrisk du vill ha. Självrisk är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din MC. En låg självrisk ligger på ungefär 3 000 kronor medan en hög självrisk ligger på cirka 8 000 kronor.

Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie (pris) på motorcykelförsäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Så väljer du en bra MC-försäkring

Bra saker att tänka på när du ska välja en MC-försäkring

Bra att tänka på


Det är viktigt att du väljer en MC-försäkring som passar för just dig och det behov du har. Fundera igenom vilket skydd du vill ha, hur du använder din MC och välj en försäkring som ger dig ett bra skydd till ett bra pris.

Känner du dig osäker är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00). Rådgivningen är helt kostnadsfri.

Försäkring för lätt och tung MC


Vi hjälper dig att jämföra försäkringar för både lätt och tung MC. Jämför och teckna själv eller ring oss om du vill ha personlig hjälp att hitta en bra försäkring till din motorcykel.

Försäkringar för olika motorcykelmärken


Här på Compricer kan du jämföra försäkringar till en rad olika motorcykelmärken såsom Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, Kawasaki, Triumph, KTM, Harley-Davidson (HD), Ducati, Aprilia, MV Agusta, Moto Guzzi, Husqvarna samt Royal Enfield med flera.

En del försäkringsbolag erbjuder så kallade märkesförsäkringar anpassade för olika modeller.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad motorcykelförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en MC-försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en motorcykelförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution. Vi är registrerade hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Anmäla skada


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din motorcykelförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Mer om MC-försäkringar

Teckna en motorcykelförsäkring

Teckna idag


Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra motorcykelförsäkring. Gör en jämförelse och gå själv vidare med det alternativ du tycker är bäst eller ring oss så hjälper vi dig.

Kom ihåg att det alltid är personen som äger motorcykeln som ska stå som försäkringstagare.

Prata försäkring med oss


Har du några frågor? Ring oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så pratar vi lite MC-försäkringar tillsammans. Våra rådgivare är experter på försäkringar till motorcyklar och finns här för att hjälpa dig. Helt kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar om MC-försäkring

Vad kostar en MC-försäkring?

En MC-försäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera.
I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 2 000 – 4 000 kronor.

Hur hittar man en billig MC-försäkring?

Ta hjälp av vår jämförelse på Compricer. Fyll i lite uppgifter om dig och din MC och få förslag direkt på skärmen med priser från olika försäkringsbolag.

Hur jämför man motorcykelförsäkringar på Compricer?

För dig som vill jämföra motorcykelförsäkringar kan vi erbjuda två sätt. Antingen fyller du i lite uppgifter om dig och din MC och får förslag direkt i vår jämförelsetjänst eller så ringer du våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så hjälper de dig hitta en bra försäkring. Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt att jämföra motorcykelförsäkringar med Compricer.

Måste man ha en MC-försäkring?

Om din MC är i trafik måste den vara trafikförsäkrad enligt trafikskadelagen (1975:1410). Det åstadkommer du genom att som registrerad ägare till motorcykeln teckna en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring hos ett försäkringsbolag.

Vilken motorcykelförsäkring är bäst?

Motorcykelförsäkringar är individuella vilket innebär att det inte finns en försäkring som är bäst för alla. Genom att jämföra försäkringar på Compricer kan du snabbt och enkelt hitta en bra försäkring utifrån just dig och dina behov.

Hur gör man för att beräkna pris på MC-försäkringar?

Det enklaste sättet är att fylla i lite uppgifter om dig och din MC i Compricers jämförelsetjänst. Då får du svar direkt på skärmen med aktuella priser från flera olika försäkringsbolag.

Hur köper man en motorcykelförsäkring?

En motorcykelförsäkring tecknar du hos ett försäkringsbolag och gäller normalt i ett år. Med hjälp av vår jämförelse kan du hitta en bra försäkring till din MC och teckna direkt online.
Vill du hellre prata med en försäkringsrådgivare kan du ringa oss på 08 – 5000 2000 så hjälper vi dig med att skaffa en bra MC-försäkring.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.