Christina Sahlberg

Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Här på Compricer.se skriver hon om aktuella ämnen och ger tips och råd kring hur du kan förbättra din ekonomi.

Utbildning


Christina är utbildad civilekonom med en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University of Technology, Melbourne, Australien.

Karriär


Efter avlagd masterexamen i Stockholm började Christina som trainee på Telia och arbetade i några år med försäljningsansvar på bolagets storbolagsdel. Därefter gick hon över till Ericsson där hon arbetade med marknadsföring och marknadskommunikation innan hon flyttade till Australien för att ta en bachelorexamen i psykologi. Där hann hon även med att grunda Nordic Avenue som importerade svenska produkter som såldes vidare till företag och konsumenter i Melbourne. Sedan år 2012 är Christina sparekonom på Compricer. Läs mer på Wikipedia.

Författare


Förutom att vara sparekonom på Compricer och anlitad expert i media har Christina även skrivit fyra böcker inom privatekonomi på Bokförlaget Polaris Fakta:

Spara pengar: Experternas 323 bästa tips (2023-06-12)

Ekonomikalendern: Planera din ekonomi och få mer pengar över (2021-12-20)

Egen ekonomi: smarta ekonomitips för dig som flyttat hemifrån (2021-01-20)

Fixa din privatekonomi: smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv (2020-01-04)

Utmärkelser


År 2018 blev Christina Sahlberg utnämnd till Årets Bankprofil av tidningen Privata Affärer med motiveringen:

”Hon gör så att svåra ekonomifrågor blir lätta att förstå”.

Juryn anser att Christina utbildar spararna samtidigt som hon frikostigt delar med sig av sina kunskaper om privatekonomi.

År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Medverkan i media


Christina förekommer ofta i media där hon kommenterar olika privatekonomiska frågor.

För mer information besök Compricers pressrum.

Kontaktuppgifter


Telefon: 070-652 28 83
E-post: christina.sahlberg@compricer.se

Tre snabba frågor


1. Varför började du arbeta med privatekonomi?
- Jag har alltid varit intresserad av ekonomi. Och efter min psykologutbildning i Australien, när jag förstod hur mycket vår hjärna påverkar oss irrationellt när vi tar ekonomiska beslut, så kände jag att det är det här jag vill jobba med. Hjälpa människor ta bättre ekonomiska beslut.

2. Vad skulle du göra med pengarna om du vann en miljon kronor?
- En mindre del av pengarna skulle jag spendera, på mig och mina kära, på nåt vi alla uppskattar, vilket troligtvis involverar en härlig resa. Resten skulle jag investera långsiktigt på börsen i Globala indexfonder.

3. Vilket är ditt absolut bästa spartips?
- Börja idag! För att få dina pengar att växa så är tiden din allra bästa vän. Och det är inte svårt. Öppna ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti för din buffert och ett investeringssparkonto för ditt långsiktiga sparande där du investerar i en eller två globala indexfonder. Gör en överföring från ditt lönekonto varje månad och du är klar!

Om Compricer


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi där du bland annat kan jämföra bolån, bilförsäkring, hemförsäkring och elpriser med mera.

Läs mer om Compricer här och på Wikipedia.

Senaste artiklarna från Christina