Världens mest exklusiva kreditkort

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
4 minuters läsning
Världens mest exklusiva kreditkort

Här hittar du några av världens mest exklusiva kreditkort. Vi ger dig listan med lyxiga kreditkort, deras egenskaper och vad som krävs för att få dem.

Om exklusiva kreditkort


Tillhör du en av världens rikaste har du antagligen möjligheten att få en inbjudan till något av världens lyxigaste kreditkort. Men för de flesta av oss andra är detta något vi bara kan drömma om. Dessa exklusiva kreditkort kommer med mängder av förmåner såsom personlig concierge service som löser precis allt åt dig, evenemangsbiljetter och privata jetflygningar. Men för att bli en av de få utvalda som får lägga vantarna på ett av korten måste du naturligtvis även spendera en hel del pengar.

Här kan du läsa mer om världens mest exklusiva kreditkort och vad du behöver göra för att få tag i ett.
 

Lyxiga kreditkort i världen


American Express Centurion Card


Ett av världens mest exklusiva kreditkort är Centurion Card från American Express som även går under namnet AmEx Black. Det svarta kortet är så exklusivt att du inte ens kan ansöka om det själv utan du måste få en inbjudan. Exakt hur du får en inbjudan är inte känt men det ryktas om att du måste spendera någonstans mellan 250 000 – 450 000 dollar per år. Årsavgiften för detta exklusiva kreditkort ligger på blyga 30 000 kronor.

Med detta lyxiga kreditkort kommer mängder av förmåner. Du får tillgång till concierge service dygnet runt där de kan hjälpa dig med allt från att boka restauranger och skaffa konsertbiljetter till att anordna privatflygningar. Du får även nästan alltid gratis uppgraderingar på de flesta hotell och tillgång till VIP-lounger på alla flygplatser i hela världen. Det finns ingen kreditgräns så känn dig fri att köpa precis vad du vill. Den genomsnittliga kortinnehavaren av AmEx Black har över 16 miljoner dollar i tillgångar och årliga intäkter på 1,3 miljoner dollar.
 

JP Morgan Reserve Card


Ytterligare ett exklusivt kreditkort som du behöver en inbjudan för att få är JP Morgan Reserve Card. Kortet hette tidigare Palladium och för att ens vara aktuell för en inbjudan måste du ha investerat minst 10 miljoner dollar i JP Morgan. Du ska även ha 25 miljoner dollar i likvida medel. Men naturligtvis får du ta del av en rad förmåner. Förmånsboken för kortet är 57 sidor lång och innehåller bland annat exklusiv concierge service, bonusprogram, gratis flygbiljett till medresenär och access till VIP lounger runt i världen.

Detta exklusiva kreditkort har en plätering av palladium och ett chip av 23 karats guld som gör det hela ännu mer exklusivt. De lyxiga materialvalen gör att kortet väger hela fem gånger så mycket som ett vanligt kreditkort i plast. Med andra ord får du en tung plånbok!
 

Bank of Dubai First Royale Mastercard


Bank of Dubai First Royale Mastercard är ett av världens mest exklusiva kreditkort i dubbel bemärkelse. I mitten på kortet sitter en äkta diamant och kanterna är klädda med äkta guld. Bank of Dubai är sparsamma kring vad du behöver göra för att få kortet men precis som de andra lyxiga kreditkorten behöver du få en inbjudan. Du måste även vara bosatt i Förenade Arabemiraten för att vara aktuell som kortinnehavare.

Det finns endast 200 personer som fått äran att få detta exklusiva kreditkort och alla får tillgång till förmåner såsom högsta service dygnet runt och specialbonusar. Du har inte heller någon kreditgräns att förhålla dig till utan kan köpa precis vad du vill.
 

Stratus Rewards Card


Stratus Rewards Card är Visas mest exklusiva kreditkort och kallas även för ”The White Card”. Precis som med de andra kreditkorten behöver du bli inbjuden för att kunna få kortet men när du väl har det kan du leva i lyx. Du blir inbjuden till event som du inte kan få tillträde till på något annat sätt och du får en personlig concierge service som uppfyller alla dina önskningar.

Årsavgiften för kortet ligger på 1 500 dollar men detta bör inte vara något problem för innehavaren som normalt har gott om pengar.
 

Exklusiva kreditkort i Sverige


Även i Sverige har vi en hel del lyxiga kreditkort vilka är lite lättare att ansöka om än världens mest exklusiva. Ofta kallar vi dessa för premiumkort och detta är något som de flesta av bankerna erbjuder.

Här följer några exempel:

  • American Express Platinum – årsavgift på 6 600 kronor och högsta kredit på 1 500 000 kronor
     
  • Handelsbanken Platinum – årsavgift på 2 400 kronor och högsta kredit på 100 000 kronor
     
  • Swedbank Platinum – årsavgift på 1 700 kronor och högsta kredit på 750 000 kronor
     
  • Eurocard Platinum – årsavgift på 1 500 kronor och obegränsad kredit

Vill du ha ett bra kreditkort?


Även om vi inte kan erbjuda världens mest exklusiva kreditkort kan vi hjälpa dig att hitta ett bra kort som passar för just det behov du har. Med hjälp av vår jämförelse av kreditkort kan du hitta ett bra kort för dig när du ska shoppa, resa, köpa mat och drivmedel med mera.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Dessa försäkringsbolag (för bilen) är vi nöjdast med

2 minuters läsning

Är du nöjd med försäkringsbolaget där du har din bilförsäkring? En majoritet (54 %) av de tillfrågade svarade att de är mycket nöjda med sitt försäkringsbolag och hela 97 procent uppgav att de är ganska eller mycket nöjda...

Föregående artikel
Sälja allt när börsen sjunker?
3 minuters läsning