Låna pengar med betalningsanmärkning

Om att låna med betalningsanmärkningar
Tillhör du den grupp människor som befinner sig i en ekonomisk situation som i sin tur gör det svårt att få lån? Den gruppen är större än du tror och du ska absolut inte känna dig ensam. Tyvärr är det betydligt enklare att hamna i en sådan situation än att ta sig ur den.

Ett antal banker och låneinstitut har sett ett växande behov av icke-standardiserade processer vid kreditbedömningar och har därefter anpassat sina villkor för att kunna hjälpa människor som har svårt att få lån hos de traditionella bankerna. Dessa banker skiljer sig åt, i viss mån, både i sättet hur de jobbar och mot vilka kunder de riktar sig.

För att du ska få en enkel överblick över vilka de är och vad de har att erbjuda har Compricer skapat en egen jämförelse anpassad just för denna typ av banker och ärenden. Notera att detta är speciella lån för speciella tillfällen. Räntorna och uppläggningsavgifterna är högre än traditionella lån. Tänk efter innan du bestämmer dig!

Har du betalningsanmärkningar och svårigheter att få chansen att ta ett lån hos din bank? Nedan finns ett antal aktörer som har specialiserat sig på att erbjuda lån till dig som har betalningsanmärkning eller har svårt att få lån av andra skäl. Kom ihåg att detta är speciella lån för speciella tillfällen. Räntor och uppläggningsavgifter är högre för dessa lån än för traditionella lån. Tänk efter innan du bestämmer dig!

En betalningsanmärkning kan göra att det är svårare att exempelvis ta ett lån, hyra en bostad eller handla på kredit. En betalningsanmärkning finns kvar i registret i tre år. Du får en betalningsanmärkning om Kronofogden meddelat beslut om betalningsföreläggande även om du betalar skulden.

Hur undviker du att få en betalningsanmärkning? Läs vidare.

Ha koll på din ekonomi!
Se till att du försöker ha kontroll på din ekonomi och betala dina räkningar i tid. Försök att kontinuerligt göra en sammanställning över var dina pengar går och om du ligger på gränsen skär ned på de kostnader du kan. Du bör också satsa på att göra en budget så att du har koll på dina utgifter framåt.

Var proaktiv
Om du inser att du kommer att ha svårt att betala en räkning i tid hör av dig så tidigt som möjligt till bolaget och hör om du kan betala räkningen lite senare eller sätta upp en avbetalningsplan. Om du betalar en skuld direkt till fordringsägaren efter att du fått ett inkassokrav se till att meddela detta till inkassoföretaget.

Överklaga vid felaktigheter
Om du får ett inkassokrav som du inte anser dig vara betalningsskyldig för – kontakta Kronofogden eller inkassoföretaget. Skicka ett brev där du anger vad du tycker är felaktigt. Notera att skälet till att du inte har betalat måste ha att göra med att du inte har fått den beställda varan eller tjänsten och inte att du inte hade råd att betala.

Opponera dig
Om du har fått ett betalningsföreläggande kan du fortfarande motsätta sig detta om du inte anser att du är skyldig att betala det. Om du inte motsätter dig det tolkas det som att du erkänner dig betalningsskyldig och då fastställer Kronofogden skulden.

Bank
Lånebelopp
Krav på säkerhet
Övriga avgifter
Från: 150 000 kr
Till: *
Villa, radhus, bostadsrätt eller fritidshus Upplägg.avg. 1850kr, Värderingsavg. 1995kr
MittBolån.se tar snacket med banken åt dig, helt kostnadsfritt. Vi är en bolåneförmedlare på nätet och en del av Schibstedkoncernen där bland annat SvD, Aftonbladet och Blocket ingår. MittBolån.se ger dig personlig hjälp till rätt bolån, oavsett vilka förutsättningar eller önskemål du har.

Snittränta: 4.30 %

➔ Mer info

hos MittBolån.se
Från: 10 000 kr
Till: 200 000 kr
Inget krav på säkerhet Upplägg.avg. 795kr
✓ Ett enkelt och smidigt alternativ till banken<br/>✓ Vi ser till din nuvarande betalningsförmåga - inte din tidigare<br/>✓ Våra lån är inte bundna, du kan enkelt lösa dem när du vill utan extra kostnad

Ränta: 15.15%-18.85%
Effektiv ränta:
20.87% - 23.28%

➔ Mer info

hos Svea Ekonomi 
Från: 150 000 kr
Till: 10 000 000 kr
Villa, radhus, bostadsrätt eller fritidshus Upplägg.avg. 1850kr, Värderingsavg. 1995kr, Ev. räntepåslag
Oavsett om du vill låna till en ny bostad, eller låna mer på din nuvarande bostad, vill vi gärna ompröva storbankens beslut. Vi försöker anpassa bostadslånet efter din situation och dina behov till konkurrenskraftig ränta.

Snittränta: 5.61 %

➔ Mer info

hos Nordax Bank
Från: 10 000 kr
Till: 150 000 kr
Inget krav på säkerhet Upplägg.avg. 300kr
Har du några få betalningsanmärkningar men en god betalningsförmåga kan du bli beviljad kredit även om andra långivare sagt nej, din betalningsförmåga är det viktigaste! Räntesatsen beror på belåningsgraden och ligger på 12-19 %.

Ränta: 12 - 19 %
Effektiv ränta:
13.19-29.5

➔ Mer info

hos Avida Finans
Från: 50 000 kr
Till: 7 500 000 kr
Villa, bostadsrätt, fritidshus Upplägg.avg. 5000kr
För dig som kan ha villa, lägenhet eller fritidshus som säkerhet<br/>✓ Ett enkelt och smidigt alternativ till banken<br/>✓ Vi ser till din nuvarande betalningsförmåga - inte din tidigare<br/>✓ Våra lån är inte bundna, du kan enkelt lösa dem när du vill utan extra kostnad

Snittränta: 4.67 %

➔ Mer info

hos Svea Ekonomi
Från: 150 000 kr
Till: *
Villa, radhus, fritidshus eller bostadsrätt Kredithanteringsavg. 3500kr, Upplägg.avg 1000k Ev.räntepåslag
Marginalen Bank kan hjälpa dig som har svårt att få lån hos andra banker.<br/><br/>- Hos oss finns möjlighet att behålla dina befintliga bolån<br/>- Fast bindningstid på endast 12 månader<br/>- Inga dolda avgifter<br/>

Snittränta: 5.21 %

➔ Mer info

hos Marginalen
Från: 150 000 kr
Till: 15 000 000 kr
Villa, radhus, bostadsrätt eller fritidshus Upplägg.avg. 1850kr, Värderingsavg. 1995kr Ev. räntepåslag
Välkommen till en bank som förstår din situation, även om du inte har fast anställning eller en fläckfri kredithistorik. <br/><br/> - Lös dyra lån och krediter och sänk din månadsbetalning<br/> - Ansök om lånelöfte för att köpa bostad<br/> - Hos oss får du en personlig lånehandläggare

Snittränta: 5.32%

➔ Mer info

hos BlueStep Bank AB (publ).

Övrig information

Räntorna som anges i vår jämförelse tar inte hänsyn till individuellt förhandlade rabatter. Eftersom det är så olika produkter är bolagen inte sorterade i någon speciell ordning.

Du som vill läsa mer om snabblån kan läsa mer här.

Jämförs just nu Compricer

Rörligt pris, bor i villa, 2500 kWh/år

Lägst årskostnad 1 273 kr
Högst årskostnad 2 898 kr
Att spara 1 625 kr

Jämför här