Magnus Hjelmér

Vardagsekonom ICA Banken

Magnus Hjelmér
Magnus Hjelmér är vardagsekonom på ICA Banken och arbetar med privatekonomi i stort men brinner extra för sparande, boendeekonomi och vardagskonsumtion. Som vardagsekonom delar Magnus med sig av tips, idéer och kommentarer till aktuella händelser. Det kan handla om att kommentera artiklar i media, medverka i radioprogram, poddar eller att utbilda inom privatekonomi. Med mottot “Om man gör det man alltid har gjort, får man det man alltid har fått” vill han få fler att göra små förändringar som leder till mer pengar över i plånboken i slutet av månaden.

Här på Compricer svarar han på frågor om privatekonomi och ger tips och råd kring hur du kan förbättra din ekonomi.

Utbildning


Masterexamen i ekonomi från Örebro universitet och utbildad inom kommunikation och coaching samt journalistik från Poppius.

Karriär


Efter sina studier började Magnus jobba hos Unga Aktiesparare, ett ideellt förbund för sparintresserade ungdomar, där han utbildade skolelever inom aktie och -fondkunskap. Efter detta bytte han bransch helt och började utbilda och coacha medarbetare och chefer inom kommunikation och ledarskap. Efter det slöts cirkeln och Magnus fick jobb som vd på Unga Aktiesparare. 2015 började han på ICA Banken som deras första vardagsekonom och har sedan dess byggt och utvecklat rollen.

Tre snabba frågor


1. Varför började du arbeta med privatekonomi?
- Folkbildning inom privatekonomi har följt mig genom hela min karriär. Det är en otrolig kick att se när andra människor inser att privatekonomi är enklare än man tror och att stegen till att få mer pengar i plånboken är små.

2. Vad skulle du göra med pengarna om du vann en miljon kronor?
- Majoriteten av pengarna skulle jag placera långsiktigt på börsen. En del av pengarna skulle jag köpa vin för, eftersom jag är väldigt vinintresserad. Köper jag lagringsviner nu kan jag dricka dom och njuta när jag närmar mig pension.

3. Vilket är ditt absolut bästa spartips?
- Att man ska fatta medvetna beslut gällande sin privatekonomi. Det kan exempelvis handla om pensionen. Över lång tid påverkas dina pengar jättemycket och besluten behöver du ta nu. Insatsen för att fatta medvetna beslut är liten, men den ger enorm effekt på sikt.

Senaste artiklarna från Magnus