Sharon Lavie

Sparekonom Lendo

Sharon Lavie
Sharon Lavie är sparekonom på Lendo. Med 19 års erfarenhet inom privatekonomi och konsumenträtt delar hon med sig av sin expertis i tv, radio och dagstidningar med mera.

Här på Compricer svarar hon på frågor om privatekonomi och ger tips och råd kring hur du kan förbättra din ekonomi.

Utbildning


Magisterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en kandidatexamen i industriell ekonomi med inriktning elektronik från Mälardalens högskola.

Karriär


Sharon startade sin privatekonomiska bana som budget- och skuldrådgivare samt konsumentvägledare i Västerås stad. Efter två år gick hon vidare till Konsumentverket där hon bland annat arbetade som utredare samt utbildningsansvarig. Under tiden satt hon även med som ledamot i Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Därefter gick hon vidare till tjänsten som familjeekonom på Ikano Bank för att fyra år senare börja som sparekonom på Lendo.

Utmärkelser


Som ansvarig för Ikano Banks blogg Rikare vardag vann hon utmärkelsen Sveriges Bästa Branschblogg inom Bank och Finans 2018 och 2020.

Tre snabba frågor


1. Varför började du arbeta med privatekonomi?
- Det började av en slump, men det blev snabbt min passion att hjälpa människor att hitta sitt ekonomiska självförtroende. Tryggheten i att ha en ekonomi i balans ger även en frihet och känsla av kontroll över ditt liv. Det är många som upplever att de inte ha koll på sin privatekonomi och det kan både skapa oro och att man överlåter till någon annan att fatta de ekonomiska besluten.

2. Vad skulle du göra med pengarna om du vann en miljon kronor?
- Investera dom på börsen, långsiktigt och diversifierat.

3. Vilket är ditt absolut bästa spartips?
- Skaffa dig en krockkudde för ekonomin i form av en buffert. Att behöva låna för att klara ett veterinärbesök, en verkstadsfaktura eller en tillfällig sjukskrivning är varken roligt eller billigt och kan ibland leda till en negativ spiral. Det kan ta en tid att bygga upp, så starta idag oavsett hur mycket eller lite pengar du kan lägga undan.

Senaste artiklarna från Sharon