Villahemförsäkring. Vilket skydd behöver du och vad kostar det?

Villahemförsäkring. Vilket skydd behöver du och vad kostar det?

Bor du i villa behöver du en villahemförsäkring som består av en villaförsäkring, som försäkrar dig för skador på din villa och din tomt, i kombination med en hemförsäkring. Vi har jämfört priset att försäkra tre villor i tre områden i Stockholm.

Villaförsäkringsdelen innehåller skydd för ditt hus och tomt, ansvarsskydd och rättsskydd.
Hemförsäkringsdelen är ett försäkringspaket som kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadas i brand- eller vattenskada. Alla hemförsäkringar innehåller:

  • Egendomsskydd - kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadas i brand- eller vattenskada. Skyddet gäller för alla saker som du äger, hyr eller lånar för ditt privata bruk.
     
  • Ansvarsskydd - kan täcka skadestånd som du krävs på.
     
  • Reseskydd (45-60 dagar) - kan ersätta bland annat kostnader för sjukvård utomlands - vilket kan bli mycket kostsamt utan försäkring.
     
  • Överfallsskydd - kan ge ersättning om du till exempel blir misshandlad.

Vår jämförelse visar priset för en villahemförsäkring (utan tilläggsförsäkringar) med den lägsta självrisken.

Villa i Botkyrka
Enplan
Kvadratmeter: 154 
Byggår: 1992

>> Premiespann: 6 737 - 9 200 kronor

Villa i Bromma
Med källare
Kvadratmeter: 168 + 89
Byggår: 1947

>> Premiespann: 7 482 - 10 133 kronor

Villa i Täby
Enplan
Kvadratmeter: 168
Byggår: 2015

>> Premiespann: 5 348 - 8167 kronor


Försäkringsbolagen baserar priserna på typ av bostad, vilket adress bostaden finns på, lösöre, självrisk och säkerhetsutrustning. Prisskillnaden mellan bolagen beror på att försäkringsbolagen har olika fokus och skadestatistik. Fundera först över vilket skydd du vill ha och jämför sen priser mellan bolagen.

Har du rätt skydd till rätt pris på din villa? Jämför villaförsäkring >>

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Så viktig är fondavgiften (psst…den är viktigare än du tror)

3 minuters läsning

Enligt en färsk SIFO-undersökning, på uppdrag av tjänstepensionsföretaget Collectum, uppger tre av tio svenskar att avgiften har liten betydelse när de väljer fonder för sitt pensionssparande. Det betyder att många sparare, sju av tio, faktiskt bry...

Föregående artikel
Prognos: Rörlig bolåneränta januari 2023 = 2,7 %
1 minuts läsning