Hundförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra hundförsäkring här!

Tjänsten är tillfälligt stängd. Titta gärna förbi vid ett senare tillfälle.

Vill du ha hjälp? Ring oss på 08 - 5000 2000 (mån-fre 08:00 - 18:00).

När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Hundförsäkring på Compricer

Hundförsäkring på Compricer
Letar du efter en hundförsäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för dig och din hund.

Oavsett om du vill teckna en försäkring till din lilla valp eller bara vill byta den försäkring du redan har så kan du göra det här på Compricer - helt utan kostnad.

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din hund i formuläret ovan. Tryck på knappen “Jämför nu” så ser du olika försäkringsbolags priser direkt på din skärm. Vill du så kan du teckna en försäkring direkt i tjänsten eller låta våra försäkringsrådgivare hjälpa dig.

Vill du hellre prata med oss går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om hundförsäkringar

Om hundförsäkringar

Vad är en hundförsäkring?


En hundförsäkring skänker dig trygghet om en oväntad olycka eller sjukdom inträffar. Den ger dig som ägare ett ekonomiskt stöd som gör att din hund kan tas om hand på bästa sätt.

Därför behöver du ha en försäkring till din hund


Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundförsäkring men vi rekommenderar verkligen att du har en.

Om något inträffar som innebär att din hund behöver veterinärvård kan kostnaderna bli mycket höga. Även mindre komplicerade vårdbehov kan kosta mycket pengar. För att inte tvingas neka din hund vård av ekonomiska skäl är en bra försäkring ett viktigt stöd för att kunna ta de beslut som krävs för att din fyrbenta vän ska må bra.

Innehållet i en hundförsäkring


En hundförsäkring delas normalt sett in i två delar; veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkringen är ofta ett obligatoriskt moment i hundförsäkringen. Den innebär att du får ersättning för kostnader vid undersökning, utredning och behandling av din hund. Exakt vilka skador och sjukdomar som täcks av försäkringen varierar mellan olika försäkringsbolag. Om din hund redan har en skada eller sjukdom kommer detta inte att täckas av den nya hundförsäkringen.

I veterinärvårdsdelen ska du välja ett önskat veterinärvårdsbelopp. Detta är det maximala belopp som du kan få ersättning för under ett år.

Den andra delen i hundförsäkringen är en livförsäkring. Den kan ge dig en ersättning om din hund skulle gå bort i förtid.

Om du vill ha en livförsäkring ska du välja ett livförsäkringsbelopp. Normalt är att välja ett belopp som motsvarar inköpskostnaden för hunden. Livförsäkringsbeloppet sänks årligen hos många bolag från att hunden uppnått en viss ålder (~ 5-9 år beroende på bolag). Livförsäkringen upphör också helt efter att hunden uppnått en given ålder (~ 8-12 år beroende på bolag). Om hunden är över en viss ålder (~ 5-7 år beroende på bolag) går det inte att teckna en livförsäkring.

Livförsäkringsdelen är normalt frivillig och går att välja bort om du önskar.

Innehållet i hundförsäkringar kan skilja en del åt mellan försäkringsbolagen. Många bolag erbjuder olika nivåer av försäkringar ofta kallat Bas, Mellan och Stor eller motsvarande. Förutom dessa finns ofta även olika typer av tilläggsförsäkringar som du kan teckna om du vill.

Normalt ingår hela eller delar av nedan i en hundförsäkring:
 • Veterinärvård - om din hund skadas eller blir sjuk
 • Livförsäkring - om din hund går bort i förtid
 • Rehabilitering och medicin
 • Stöd av veterinär via mobilen - videosamtal, rådgivning och sjukvårdsupplysning med mera
 • Magnetresonans (MR), datortomografi (CT) eller scintigrafi (Scint) - om en undersökning kräver det
 • Strålning- och cellgiftsbehandling - om din hund drabbas av en sjukdom som kräver dessa behandlingar
 • Dolda fel - om du försäkrat din hund före 12 veckors ålder och vårdbehov uppstår på grund av ett dolt fel
 • Akupunktur - om behandlingen utförs eller remitteras av veterinär
 • Tandvård - viss tandvård som behövs i medicinskt syfte
 • Höftprotes - behandling för införande av höftprotes
 • Ledsjukdomar
 • Plastikoperation - om din hund behöver kirurgisk korrigering
 • Kastrering - om det behövs av medicinska orsaker
 • Kejsarsnitt - om din hund råkar ut för komplikationer under förlossning
 • Avlivning - om din hund behöver avlivas till följd av en skada eller sjukdom
 • Hundpensionat - om du som ägare blir så sjuk att du inte kan ta hand om din hund

Ålder
En del försäkringsbolag kan neka att erbjuda en försäkring om din hund är över en viss ålder. Andra kan vilja ha ett veterinärintyg på att hunden är frisk. Hunden måste också normalt sett vara 6 veckor innan du kan teckna en försäkring.

Vi rekommenderar att du tecknar en hundförsäkring så fort som möjligt om du inte redan har en. Det beror på att försäkringsbolagen inte ersätter skador eller sjukdomar som uppstått innan försäkringen tecknades. Har du köpt en valp är det bra att så fort som möjligt teckna en hundförsäkring.

Karenstid
De flesta hundförsäkringar har en karenstid. Det innebär att försäkringen inte ersätter sjukdomar som påbörjats inom karenstiden från det att försäkringen har trätt i kraft. För vissa sjukdomar kan karenstiden vara längre än den generella karenstiden.

Försäkring för olika hundraser


Hundraser kostar olika mycket att försäkra då vissa raser löper större risk att drabbas av åkommor än andra. Stora hundar är ofta dyrare att försäkra eftersom de tenderar att leva kortare tid. Vi har skrivit lite om de tjugo vanligaste hundraserna i Sverige som exempelvis Jämthund, Golden retriever, Schäfer, Labrador, Mops och Cocker spaniel.

Jämför och byt

Jämför och byt hundförsäkringar

Jämför hundförsäkringar


När du ska jämföra hundförsäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Att försäkra din hund kan vara lite krångligare än många andra försäkringar. Det beror på att försäkringsbolagens innehåll och villkor kan variera en hel del mellan bolagen. Känner du att du vill ha hjälp så är det bara att ringa oss på 08-5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt hundförsäkring


Har du redan en hundförsäkring? Kanske ligger det en dyr betalningsavi hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta din hundförsäkring kan vi hjälpa dig.

Om du vill byta försäkring är det viktigt att du först tecknar en ny försäkring innan du säger upp den gamla. Skulle du inte kunna teckna en ny försäkring är det bra om du har kvar din gamla så du inte står utan en försäkring till din hund.

Normalt gäller en hundförsäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Bytet kan du göra själv online direkt på sajten eller så ringer du till oss så hjälper vi dig. Oavsett vilket sätt som passar bäst är det helt kostnadsfritt för dig.

Spara pengar

Spara pengar på hundförsäkringar

Så mycket kan du spara


Hundförsäkringar kan kosta mycket pengar och framför allt skiljer det mycket i pris mellan olika försäkringsbolag. Det är inte ovanligt att premierna varierar med flera tusenlappar för samma hund.

Priset på hundförsäkringar


Priset på hundförsäkringar påverkas framförallt av ras, kön och ålder på hunden. I snitt kostar en hundförsäkring som tecknas via Compricer mellan 3 000 - 5 000 kronor.

Du kan påverka din premie genom att välja nivån på självrisken, veterinärvårdsbeloppet och livförsäkringsbeloppet (eller inte välja någon livförsäkring alls).

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en hundförsäkring även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

För hundförsäkringar är det även vanligt att få en lägre premie om hunden är kastrerad. Många försäkringsbolag erbjuder även valprabatt och lägre premier om du har flera hundar du vill försäkra.

Billigaste och bästa hundförsäkringen


Vilken hundförsäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla hundar och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna hundförsäkring

Välja och teckna hundförsäkring

Så väljer du en bra försäkring till din hund


När du ska välja och sen teckna en hundförsäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att förstå och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en djungel att gå igenom.

Känner du dig osäker är det bara att ringa oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Bra tips på saker att tänka på

 1. Försäkra din hund så tidigt som möjligt
 2. Vill du byta försäkring? - teckna en ny först innan du säger upp den gamla
 3. Fundera över ditt och din hunds behov - vad vill du att försäkringen täcker?

Självrisk


De flesta hundförsäkringar har två typer av självrisker, en fast och en rörlig.

Självrisken är kopplad till veterinärvårdsdelen och är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar själv. Den rörliga självrisken betalar du vid varje besök, medan du bara betalar den fasta en gång under självriskperioden.

Normalt gäller att en låg självrisk ger en högre premie medan en hög självrisk ger en lägre premie på försäkringen.

Självriskperiod
Självriskperioden är en bestämd tidsperiod då du endast behöver betala den fasta självrisken en gång. Hur lång självriskperioden är varierar mellan olika försäkringsbolag. Den rörliga självrisken betalar du vid varje veterinärbesök.

Exempel på hur självrisken kan beräknas:

Din hund får en skada i trampdynan när ni är ute på promenad. Kostnaden för veterinärbesöket är 10 000 kr. Den fasta självrisken är 1 500 kr och den rörliga 25 %. Den totala självrisken blir i detta fall 3 625 kr (1 500 + 0,25x(10 000 - 1 500) och du får således 6 375 kr i ersättning från försäkringen.

Din hund får sedan tyvärr komplikationer i efterhand som innebär att ni behöver göra ett veterinärbesök till. Detta besök är inom självriskperioden och det kostar också 10 000 kr. Du betalar då enbart den rörliga självrisken på 25 %, dvs 2 500 kr.

Teckna en försäkring till din hund


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din hund. Fyll i formuläret högst upp på sidan, tryck på knappen “Jämför nu” och se aktuella priser från olika försäkringsbolag. Välj den försäkring du tycker är bäst och billigast för dig.

Vill du hellre prata med en av våra erfarna försäkringsrådgivare går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08-5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om Compricer
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra hundförsäkringar på Compricer


✅ Se priserna direkt online
✅ Jämför snabbt och enkelt
✅ Det är helt kostnadsfritt

Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad hundförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en hundförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en hundförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Anmäla skada eller annan händelse


Om din hund råkat ut för en skada eller sjukdom och du vill begära ersättning vänder du dig direkt till försäkringsbolaget där du har din hundförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om hundförsäkringar

Vad kostar en hundförsäkring?

I snitt kostar en hundförsäkring som tecknas via Compricer mellan 3 000 - 5 000 kronor. kronor. Priset på hundförsäkringar påverkas framförallt av ras, kön och ålder på hunden.

Vad innehåller en hundförsäkring?

En hundförsäkring delas normalt sett in i två delar; veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring.

Vilken hundförsäkring är bäst?

Vilken hundförsäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla hundar och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken hundförsäkring är billigast?

Vilken hundförsäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla hundar och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Måste man ha en hundförsäkring?

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundförsäkring men vi rekommenderar verkligen att du har en. Om något inträffar som innebär att din hund behöver veterinärvård kan kostnaderna annars bli mycket stora.

Vilken hundförsäkring ska man välja?

Vi rekommenderar att du jämför innehåll och priser hos olika försäkringsbolag. Välj sedan den försäkring som ger dig det skydd du vill ha till det lägsta priset.

Vad kostar det att jämföra hundförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra hundförsäkringar på Compricer.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.