4 tips om du behöver ta ett privatlån

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån / Privatlån /
1 minuts läsning
4 tips om du behöver ta ett privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ha någon bostad eller bil som säkerhet för lånet. Pengarna använder du till vad du vill och lånet löper vanligtvis mellan 2-15 år. Här följer 4 tips om du står inför att ta ett privatlån.

  1. Ställ dig frågan: Måste jag ta detta lån eller kan jag spara ihop pengarna först. Tänk på att det aldrig är roligare att betala för något i efterhand.
     
  2. Undersök om du kan utöka ditt bostadslån först eftersom bolån oftast har en lägre ränta än privatlån. 
     
  3. Om det inte går att utöka bolånet, se till att jämföra räntorna som bankerna erbjuder för privatlån. Kontakta flera olika aktörer själv eller jämför via oss: Hitta rätt privatlån med lägst ränta
     
  4. Har du flera olika privatlån är det bra om du kan samla dem till ett lån. Då får du ofta ner räntan rejält.

 

(0:39 min)

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Hur mycket får jag och min sambo låna?

1 minuts läsning

Hej Laura, Hur mycket ni får låna beror på värdet av bostaden, på hur mycket ni kan betala kontant och på er betalningsförmåga, det vill säga era inkomster och utgifter. Banken uppskattar er betalningsförmåga genom att titta på...

Föregående artikel