Ansök om lånelöfte

Få kostnadsfri hjälp med att ansöka om ett lånelöfte.
Bolåneansökan i samarbete med
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Dessa 9 bolåneaktörer är med i tjänsten

Så går det till när du får hjälp med ditt lånelöfte

  1. Börja med att fylla i en kostnadsfri ansökan här på hemsidan.

  2. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån dina behov.

  3. Olika bankers erbjudanden presenteras för dig.

  4. Då var det klart! Lånelöftet skickas till dig av banken.

Ansök om lånelöfte

Ansök om lånelöfte
Funderar du på att skaffa en ny bostad? Ett lånelöfte gör att du vet hur mycket du får låna av banken och visar att du är seriös när du går på visningar och är med i budgivningar. Det skapar också en trygghet för dig att veta hur mycket du kan få i bolån innan du ska köpa en bostad.

Denna tjänst presenteras i samarbete med Lendo som är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. När du gör din ansökan här på Compricer skickas dina personuppgifter till Lendo som sedan tar kontakt med dig.

Klicka på knappen ovan och fyll i formuläret, det är helt kostnadsfritt.

Lånelöftet kan användas för att köpa:


• Lägenhet (bostadsrätt)
• Hus / villa (fastighet)
• Radhus
• Fritidshus
• Övriga bostäder som står som säkerhet för lånet

Christina tipsar

Allt du behöver veta om lånelöftet

Allt du behöver veta om lånelöfte

Hur mycket du kan få i bolån


Ett lånelöfte är ett bevis på hur mycket du kan få i bolån hos en bank. Innan du fått lånelöftet har banken gjort en bedömning över din ekonomi och hur mycket du har att röra dig med.

I lånelöftet framgår ett maxbelopp på hur mycket du kan få i lån. Det gör att du enkelt och tryggt kan delta i budgivningar eller teckna dig för nyproduktion med mera.

Bra saker att tänka på


Ett lånelöfte innebär att du vet hur mycket du kan få i lån men du måste inte låna för hela beloppet om du inte skulle vilja eller behöva det.

Det kan även vara bra att ha lite extra utrymme i ditt lånelöfte då det ofta blir budgivning på ett objekt.

Lånelöftet är inte bundet till en viss bostad. Det innebär att du inte behöver ansöka om nytt lånelöfte inför en ny visning i händelse av att du inte skulle vinna en budgivning.

Lånelöftet är inte bindande för din del. Banken däremot måste hålla sitt löfte om lån även om de har rätt att ändra lånebeloppet ifall någon förutsättning skulle ändras, exempelvis arbetssituation, inkomst eller om bolåneräntorna skulle stiga.

Med ett lånelöfte i handen kan du gå på visningar och buda på din drömbostad. När du vunnit budgivningen, eller tecknat dig för nyproduktion, hör du av dig så får du hjälp med att omvandla lånelöftet till ett bolån med bra ränta.

Få hjälp hela vägen från lånelöfte till färdigt bolån!

Om tjänsten

Få hjälp med ditt lånelöfte

Få hjälp med ditt lånelöfte


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Tillsammans med Lendo som är Sveriges största tjänst för lån kan vi erbjuda dig att helt kostnadsfritt få hjälp med ditt lånelöfte.

När du gör en ansökan skickas den och dina personuppgifter direkt till Lendo som sedan hjälper dig med ditt lånelöfte.

Båda bolagen ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi står under Finansinspektionens tillsyn och Lendos rådgivare är experter på bolån och innehar en certifiering som innebär att de har de kunskaper som krävs för att få handlägga lånelöften och bolån.

Compricer har mycket nöjda användare och det syns på Trustpilot där vi fått betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Ansök om lånelöfte


Skicka in din ansökan online eller ring 0771 - 190 190 så får du hjälp av en handläggare. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig.
För dig som har svårt att få bolån

Svårt att få bolån?

Har du försökt att få bolån men nekats av banken? Du är inte ensam. Flera banker säger tyvärr nej till den som har betalningsanmärkningar, för många kreditupplysningar eller saknar en fast anställning.

Som tur är kan det finnas hjälp att få. Läs mer om alternativen som finns för dig som har svårt att få bolån.

  • Bolån utan fast anställning
  • Bolån trots betalningsanmärkning
  • Bolån trots många kreditupplysningar

Vanliga frågor och svar om bolån

Vad är lånelöfte?

Ett lånelöfte är ett bevis på hur mycket du kan få i lån hos en bank.

Vad kollar banken vid lånelöfte?

När du ansöker om ett lånelöfte gör banken en kreditupplysning (UC) för att se om du har några betalningsanmärkningar. Banken värderar din inkomst, eventuella omkostnader, din anställningsform och övriga skulder som t.ex. studie- eller kreditkortsskulder. Banken gör även en boendekalkyl för att se vad din slutgiltiga månadskostnad skulle ligga på.

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Normalt gäller ett lånelöfte i tre månader.

Hur lång tid tar det att få ett lånelöfte?

Efter att du skickat in din ansökan hör Lendos handläggare av sig inom 24 timmar och oftast får du då svar direkt. Skulle de behöva komplettera med någon uppgift kan det ta upp till någon dag innan lånelöftet är klart.

Vad kan jag få i lånelöfte?

När du ansöker om ett lånelöfte gör banken en bedömning kring din ekonomi. Bland annat gör de en kalkyl för att se hur mycket du har att röra dig med varje månad. Resultatet av den avgör hur mycket du kan få i lånelöfte.

Hur snabbt får man svar på ansökan?

Inom 24 timmar.

Vad kostar ett lånelöfte via Compricer?

Den är helt kostnadsfri. När du gör en ansökan via Compricer skickas den och dina uppgifter till Lendo. En handläggare tar emot din ansökan och kontaktar dig.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.