Ansök om lånelöfte

Vi hjälper dig att få ett lånelöfte.
Ansök nu

Så går det till när vi fixar ditt lånelöfte:

 1. Börja med att fylla i formuläret direkt online, det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

 2. Din personliga handläggare hjälper dig genom hela processen.

 3. Vi jämför lånelöften från våra partners och presenterar dem för dig.

 4. Då var det klart! Lånelöftet skickas till dig av banken.

Ansök om lånelöfte via oss

Funderar du på att skaffa en ny bostad? Ett lånelöfte gör att du vet hur mycket du får låna av banken och visar att du är seriös när du går på visningar och är med i budgivningar. Det skapar också en trygghet för dig att veta hur mycket du kan få i bolån innan du ska köpa en bostad.

Compricer är Sveriges största bolåneförmedlare och vi kan hjälpa dig att skaffa ett lånelöfte. Hittills har vi hjälpt över 200 000 svenskar med sina bolån. Skicka in din ansökan idag eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

Vi hjälper dig som vill köpa:


• Lägenhet (bostadsrätt)
• Hus / villa (fastighet)
• Radhus
• Fritidshus
• Övriga bostäder som står som säkerhet för lånet

Allt du behöver veta om lånelöftet

Hur mycket du kan få i lån


Ett lånelöfte är ett bevis på hur mycket du kan få i bolån hos en bank. Innan du fått lånelöftet har banken gjort en bedömning över din ekonomi och hur mycket du har att röra dig med.

I lånelöftet framgår ett maxbelopp på hur mycket du kan få i lån. Det gör att du enkelt och tryggt kan delta i budgivningar eller teckna dig för nyproduktion med mera.

Bra saker att tänka på


Ett lånelöfte innebär att du vet hur mycket du kan få i lån men du måste inte låna för hela beloppet om du inte skulle vilja eller behöva det.

Det kan även vara bra att ha lite extra utrymme i ditt lånelöfte då det ofta blir budgivning på ett objekt.

Lånelöftet är inte bundet till en viss bostad. Det innebär att du inte behöver ansöka om nytt lånelöfte inför en ny visning i händelse av att du inte skulle vinna en budgivning.

Lånelöftet är inte bindande för din del. Banken däremot måste hålla sitt löfte om lån även om de har rätt att ändra lånebeloppet ifall någon förutsättning skulle ändras, exempelvis arbetssituation, inkomst eller om bolåneräntorna skulle stiga.

Med ett lånelöfte i handen kan du gå på visningar och buda på din drömbostad. När du vunnit budgivningen, eller tecknat dig för nyproduktion, hör du av dig till oss så hjälper vi dig att omvandla lånelöftet till ett bolån med bra ränta.

Våra handläggare finns här för dig - hela vägen från lånelöfte till färdigt bolån!
 • 100
  En av Sveriges 100 bästa sajter (IDG)
 • 700 000
  Nöjda kunder
 • 0 kr
  Alltid kostnadsfritt för dig

Om oss

Compricer Bolån


Hittills har vi hjälpt mer än 200 000 kunder med att få ett bra bolån med hjälp av vår kostnadsfria tjänst.

Compricer är Sveriges ledande bolåneförmedlare och ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra bolånerådgivare innehar SwedSec-licens.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Fördelarna med Compricer


Det finns flera skäl för dig som vill ha ett lånelöfte att prova oss:

✓ Vi hittar en bra ränta åt dig
✓ Vi jämför flera banker
✓ Det är helt kostnadsfritt för dig
✓ Personlig hjälp hela vägen

Ansök om lånelöfte


Låt oss hjälpa dig med ditt lånelöfte. Skicka in din ansökan nu eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt.

Svårt att få bolån?

Har du försökt att få bolån men nekats av banken? Du är inte ensam. Flera banker säger tyvärr nej till den som inte har en fast anställning, betalningsanmärkningar och/eller många kreditupplysningar.

Som tur är kan det finnas hjälp att få. Vi samarbetar med flera banker som erbjuder bolån för de som har svårt att få bolån.

 • Bolån utan fast anställning
 • Bolån trots betalningsanmärkning
 • Bolån trots många kreditupplysningar

Vanliga frågor och svar om bolån

Vad är lånelöfte?

Ett lånelöfte är ett bevis på hur mycket du kan få i lån hos en bank.

Vad kollar banken vid lånelöfte?

När du ansöker om ett lånelöfte gör banken en kreditupplysning (UC) för att se om du har några betalningsanmärkningar. Banken värderar din inkomst, eventuella omkostnader, din anställningsform och övriga skulder som t.ex. studie- eller kreditkortsskulder. Banken gör även en boendekalkyl för att se vad din slutgiltiga månadskostnad skulle ligga på.

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Normalt gäller ett lånelöfte i tre månader.

Hur lång tid tar det att få ett lånelöfte?

Efter att du skickat in din ansökan hör vi av oss inom 24 timmar och oftast får du då svar direkt. Skulle vi behöva komplettera med någon uppgift kan det ta upp till någon dag innan lånelöftet är klart.

Vad kan jag få i lånelöfte?

När du ansöker om ett lånelöfte gör banken en bedömning kring din ekonomi. Bland annat gör de en kalkyl för att se hur mycket du har att röra dig med varje månad. Resultatet av den avgör hur mycket du kan få i lånelöfte.

Hur snabbt får man svar på ansökan?

Inom 24 timmar.

Vad kostar ett lånelöfte via Compricer?

0 kr.

Senaste nyheterna om bolån

Visa alla nyheter
Christina Sahlberg, author

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.