Som du märkt är det svårare att låna pengar när man har en betalningsanmärkning. Det beror på att bankerna då bedömer att risken är hög för att låntagaren inte har tillräckligt med pengar att betala av lånet med.

Det finns dock aktörer på marknaden som lånar ut pengar även om du har en betalningsanmärkning. Ofta är kostnaden för dessa lån högre just på grund av att bankens risk är högre. Därför är det viktigt att du först tänker igenom om du bör ta ett nytt lån eller inte. Det kostar pengar att låna pengar och du måste vara säker på att ha pengar att betala tillbaka när det är dags.

Om du ändå bestämt dig för att låna för att lösa dina skulder, kan du klicka här https://www.compricer.se/svartattfalan/ för att se vilka aktörer som finns. Var noga med att kontrollera villkoren ordentligt så att du vet vad lånet kommer att kosta dig.

Om du annars har en mycket svår ekonomisk situation kan du vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun. Här finns en länk: https://www.konsumentverket.se/

Med vänliga hälsningar,

Jessica Svantesson, Lånexpert på Ikano Bank

Här kan du läsa mer om att låna pengar med betalningsanmärkning