Nätmäklare passar den självständigeNätmäklare
För bara tio år sedan fanns det knappt några nätmäklare. Den som ville göra aktieaffärer var tvungen att vända sig till en bank eller fondkommissionär och betala dryga courtage. Sedan etablerades en hel rad nätmäklare, som alla lockade kunder med låga courtage. Så småningom köpte de olika nätmäklarna varandra, och i dag finns bara en handfull kvar. Men courtaget, alltså priset för att göra en aktieaffär, är fortfarande lågt hos dem.


Du gör valen, de gör jobbet.
Nätmäklarens affärsidé liknar Ikeas: du gör en del av jobbet själv, mot att priset är lågt. Som kund hos nätmäklaren måste du själv ha idéer om vilka aktier eller fonder du ska köpa och sälja. Du får numera även viss hjälp av informationsmaterial på mäklarens hemsida.

Det är skälet till att många aktiekunder ändå väljer att vara kvar som kund hos någon av de stora bankerna eller fondkommissionärerna. Där är courtaget högre, men i gengäld får du personlig kontakt med en rådgivare som kommer med idéer om lämpliga aktieaffärer. Du får ett bollplank och kvalificerade råd.


Viktigt att tänka på
Det är alltid du själv som har ansvaret för aktieaffären. I ingetdera fallen kan du skylla på mäklaren om det går snett.
Compricer

Senaste från Expertpanelen

2019-04-23
Fråga: Vilka skillnader blir det för våra pensioner nästa år med den nya M Kd budgeten?

Läs mer här

Jämförs just nu Compricer

Fast pris, bor i villa, 20000 kWh/år

Lägst årskostnad 10 540 kr
Högst årskostnad 14 525 kr
Att spara 3 985 kr

Jämför här

Vi stödjer MinStoraDag! Compricer

Min Stora dag

Tack alla ni som jämför och låter oss hjälpa er att spara pengar.
I gengäld stödjer vi MinStoraDag!

Bilförsäkring Compricer

Bilförsäkring Hitta lägsta priset på din bilförsäkring! Du kan spara tusentals kronor på rätt val!

Jämför här