Enkla grundregler för dig som handlar med aktier!

Ett antagande som är ganska vanligt är att de flesta som handlar med aktier gör det för att tjäna en slant. Dock är det inte alla som är framgångsrika. Att handla med aktier är riskfyllt och några garantier finns aldrig att få. Vad bör man då tänka på för att öka sina chanser till framgång?

Sätt upp mål
Aktiehandel är i grund och botten en långsiktig sparform. Visst går det att göra snabba affärer men vårt bästa tips är att sikta på en tidpunkt som för tillfället ligger en bra bit fram i tiden.

Sprid riskerna
Fördela dina investeringar i ett flertal olika branscher och i sin tur i ett flertal olika företag. Risken att flera branscher och dess företag skulle krascha samtidigt är i stort sett obefintlig.

Läxläsning
Att vara väl insatt i den bransch eller det företag du investerar i ökar dina chanser till god avkastning. Förlita dig aldrig på att andra ska göra jobbet åt dig. Vidga dina vyer och leta efter information på de mest otänkbara ställen. Läs allt du kan komma över innan du ger dig in i en affär.

Analysera mera
Expertanalyser i all ära, du har ändå inga garantier. Lär dig göra egna analyser och använd endast experternas analyser som stöd. Tro inte på allt du läser!

Följ dina egna lagar
Lägg upp en plan för ditt aktiehandlande. Bestäm när du ska sälja, varför du ska köpa, hur omplaceringar ska motiveras och inte minst, hur du planerar att göra med skatten på eventuella vinster.

Kort & gott
Lycka till med dina aktieaffärer!

Mvh Compricer


Senaste från Expertpanelen
2023-02-03

Fråga: Bör man välja rörlig eller bunden boränta nu?

Läs mer här

Jämförs just nu
El
Rörligt pris, bor i lägenhet, 6000 kWh/år
  • Lägst årskostnad 7 501 kr
  • Högst årskostnad 23 611 kr
  • Att spara 16 110 kr

Jämför el

Min Stora Dag!
Vi stödjer MinStoraDag!
Tack alla ni som jämför och låter oss hjälpa er att spara pengar. I gengäld stödjer vi MinStoraDag!
Bilförsäkring
Hitta lägsta priset på din bilförsäkring! Du kan spara tusentals kronor på rätt val!

Jämför här