Bästa TV-tjänsterna (streaming och digital-TV)

2 minuters läsning
Bästa TV-tjänsterna (streaming och digital-TV)

Funderar du på att byta TV-leverantör eller undrar du vilken streamingtjänst som har de mest nöjda kunderna? Här hittar du leverantörerna som får bäst betyg när vi kunder själva får bestämma.

Tester i all ära men riktiga betyg och omdömen från oss kunder säger mycket om de olika leverantörerna som finns idag inom digital-TV och streaming. Här kan du som funderar på att skaffa ett nytt abonnemang eller byta tjänst få tips och inspiration på bra alternativ.

Pandemin och TV-tittande

Att påstå att pandemin påverkat hur vi konsumerar tv, filmer och serier är en kraftig underdrift. När vanliga arenor för umgängen stängde ned i fjol vände vi oss till olika medier för att hämta in nyheter men även underhållning i form av serier och filmer med mera.

Enligt Com Hem ökade TV-tittandet i april 2020 med 50 procent jämfört med samma period 2019.

Streamingtjänster ökar i popularitet

I takt med coronavirusets utbrott har allt fler av oss ökat vårt användande av streamingtjänster för film och serier med mera. Nu till den grad att dessa är mer populära än traditionell tablå-TV . Över hälften av svenskarna upplever att streamingtjänster är en fullgod ersättare till traditionell tablå-TV, vilket är en trend som förstärkts successivt enligt en rapport från Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Enligt SKI använder allt fler parallella tjänster inom streaming. Kanske känner du igen dig? Om du i början på 2020 använde en eller två streamingtjänster har du idag kanske tre-fyra stycken som du växlar mellan.

Digital-TV tappar

Även om fler tittar via digital-TV till följd av pandemin så är kundnöjdheten den raka motsatsen till streamingtjänsterna. Sedan 2016 har branschen som helhet legat på en kundnöjdhetsnivå runt 60 vilket är gränsen för missnöjda kunder enligt SKIs modell.

Kundnöjdheten inom TV och streaming

Vilka TV-tjänster har då de mest nöjda kunderna? Det har SKI försökt ta reda på genom att intervjua 4 222 svenskar under september och oktober 2020.

Kundnöjdheten mäts på en skala mellan 0 och 100 där 100 är högsta möjliga betyg.
Generellt sett har branscher och företag som får betyg under 60 stora svårigheter att motivera sina kunder att stanna kvar hos sig enligt SKI. Ett betyg över 75 pekar på en stark relation mellan ett företag och dess kunder.

Bästa streamingtjänsterna

Inom streaming får kategorin ”Övriga” (Disney+ och Amazon Prime mfl) högst betyg följt av Netflix och Dplay. Sämst placerar sig C More, Viaplay samt HBO även om skillnaden dem emellan är små.

Tjänst Betyg
Övriga 72,2
Netflix 71,9
Branschen i snitt 69,2
Dplay 68,8
HBO 68,7
Viaplay 67,9
C More 67,8

 

Bästa digital-TV leverantörerna
Inom digital-TV placerar sig Telia i topp följt av Sappa och Canal Digital. Sämre gick det för Com Hem, Viasat och Telenor som alla hamnade under snittet för branschen.

 

 

Tjänst Betyg
Telia 66,6
Sappa 65,0
Canal Digital 63,9
Boxer 61,9
Branschen i snitt 61,1
Telenor 59,3
Viasat 58,0
Com Hem 57,4
Övriga 55,1

 

Vi är nyfikna på vad du tycker

Tittar du mer på TV- eller streamingtjänster till följd av pandemin? Vilken leverantör tycker du är bäst? Ge ris eller ros och berätta om dina erfarenheter genom att lämna en kommentar här under.

Skriven av Mikael Karlsson på Finansportalen

 

 

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Är det sant som jag läser att min tjänstebilsförmån är negativt för min tjänstepension?

1 minuts läsning

Löneavdraget för tjänstebil gör nämligen att din bruttolön sänks. Och det är på denna lön som du får avsättning till din tjänstepension. Ju högre bruttolön desto större avsättning till din pension. Vilken tj...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)