Billigaste mobil-abonnemanget för din tonåring är…

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Billigaste mobil-abonnemanget för din tonåring är…

Timlånga samtal, hundratals sms och ständig koll på Facebook och Instagram kan synas på tonåringars mobilräkning. Genom att välja mobiloperatör utifrån användarens behov och vanor kan du spara hundralappar varje månad.


Sättet dagens unga använder sin mobiltelefon skiljer sig från normalanvändaren

Både när det gäller samtalstider och frekvensen på sms, mms och surfande i mobilen ligger tonåringarna högt över normalanvändaren. Fasta abonnemang till mobilen är ett bra alternativ till kontantkort om man fortfarande vill hålla koll på sina kostnader. I vår senaste jämförelse av mobilabonnemang har vi tittat på den typiska tonåringens mobilvanor och vilken operatör som då är mest prisvärt.

Comviq, Tele2 och Telia i topp

Vår jämförelse visar att Comviq, följt av Halebop,Tele2 och Telia, är de billigaste operatörerna för en typisk tonåring när det kommer till mobilabonnemang.


*Se respektive operatörs hemsida för fullständiga villkor

Utgå ifrån din användarprofil och jämför

Genom att utgå ifrån din användarprofil och jämföra mellan operatörer och abonnemang kan du ofta spara hundralappar. Det finns en rad prisparametrar som du bör titta på när du väljer operatör - såsom minutpriser, antal SMS/MMS som ingår, öppningsavgifter och inträdesavgifter. Det är dessa, ibland dolda avgifter, som lätt gör att slutfakturan blir högre än väntat.

Om jämförelsen

Jämförelsen grundar sig på en uppskattning av hur den genomsnittliga tonåringen ringer, sms:ar, mms:ar och surfar under en månad. Jämförelsen är gjord med följande parametrar:

  • Antal samtal per månad: 200
  • Andel samtal dagtid: 70 %
  • Genomsnittlig samtalslängd: 4-6 minuter
  • Antal SMS per månad: 300 stycken
  • Antal MMS per månad: 15 stycken
  • Mängd datatrafik per månad: 2000 MB
Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Dags för bankkort för 7-åriga barn i Sverige?

1 minuts läsning

Dagens åldersgräns ligger runt 13 år I Sverige ligger åldersgränsen för bankkort på runt 13 år men nu funderar svenska banker på att sänka åldersgränsen framöver. Nordea erbjuder redan idag bankkort från 11 å...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)