Så hittar du rätt bredband till sommarstugan

Så hittar du rätt bredband till sommarstugan

Arbetar du från sommarstugan? Eller vill se till att du under semestern har ett bra bredband? Här går vi igenom vilka olika möjligheter det finns för bredband till din sommarstuga.

Fast bredband till sommarstuga, fritidshus eller vinterbostad

Lite beroende på var sommarbostaden eller fritidshuset ligger kan det finnas olika förutsättningar för att få fast bredband. Många områden har tidigare haft möjlighet till bredband via ADSL/telejacket men detta har avvecklats i många områden i takt med att bredband via fiber dragits in i sommarstugeområdena och fritidshusområdena.

Att dra in fiber kostar vanligtvis från 20 000 kronor vilket kan vara en investering man inte är redo att ta. Då fungerar vanligtvis mobilt bredband bra.

Korttidsabonnemang för internet

Då många operatörer erbjuder bredband utan bindningstid fungerar det i praktiken ändå som ett korttidsabonnemang eller ett säsongsabonnemang för bredband. Sök på din adress och se vilka operatörer som erbjuder bredband helt utan bindningstid.

Mobilt bredband

Mobilt bredband finns tillgängligt på de flesta platser och många operatörer erbjuder även fri surf vilket är bra för dig som behöver använda ditt bredband flitigt eller vill koppla in din Chromecast eller Apple TV från stugan. En fördel med mobilt bredband är att du kan ta det med dig till exempel till en husvagn. Kolla upp innan du beställer mobilt bredband att operatören har bra täckning där du planerar att spendera sommaren.

Vilket bredbandsalternativ passar bäst?

För att ta reda på vilka bredbandsalternativ som finns och vilket bredband som passar dig bäst, skriv in din adress i vår bredbandstjänst genom att klicka på denna länk: Jämför bredband här >> Då får du hjälp med att jämföra priser, hastigheter och erbjudanden på bredband hos flertalet operatörer.
 

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Är din vattenskoter rätt försäkrad?

1 minuts läsning

Vi jämförde försäkringar för tre vattenskotrar. Helförsäkring utan tillägg med en självrisk på 5 000 kronor. Vattenskoter Premiespann Kawasaki Ultra Lx, 2019 3 781  - 6 759 kronor ...

Föregående artikel
Konsumentkreditlagen - Här är dina rättigheter
4 minuters läsning