Bredband till sommarstugan?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Telekom / /
1 minuts läsning
Bredband till sommarstugan?

Arbetar du hemifrån? Eller från sommarstugan? I dessa tider har behovet av ett bra bredband ökat och det kan vara svårt att veta vilka alternativ som finns och vilken lösning som passar bäst. Sök på din adress nedan för att se vilka alternativ som finns för dig.

Olika förutsättningar beroende på var sommarbostaden ligger

Tidigare hade många områden möjligheten till bredband via ADSL/telefonuttaget men vartefter bredband med fiber har dragits in i fritidshusområden så har det avvecklats i många områden. Att dra in fiber kostar vanligtvis från 20 000 kronor vilket kan vara en investering man inte är redo att ta. Då fungerar vanligtvis mobilt bredband bra.

Mobilt bredband

Mobilt bredband finns tillgängligt på de flesta platser och många operatörer erbjuder även fri surf vilket är bra för dig som behöver använda ditt bredband flitigt eller vill koppla in din Chromecast eller Apple TV från stugan. En fördel med mobilt bredband är att du kan ta det med dig till exempel till en husvagn. Kolla upp innan du beställer mobilt bredband att operatören har bra täckning där du planerar att spendera sommaren.

Vilket bredbandsalternativ passar bäst?

För att ta reda på vilka bredbandsalternativ som finns och vilket bredband som passar dig bäst, skriv in din adress i vår bredbandstjänst. Då får du hjälp med att jämföra priser, hastigheter och erbjudanden på bredband hos flertalet operatörer.

Jämför bredband här >> 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Bör man skriva något om man som sambo köper en bostad tillsammans?

1 minuts läsning

Hej Hampus,  Vad kul, grattis till sambolivet! Och mycket bra att ni tänker på detta redan nu så slipper ni som du säger allt strul som otydlighet kan bidra med i en eventuell separation. Att sätta upp tydliga regler och skriva avtal kan kännas tråkig...

Föregående artikel