Så hittar du rätt bredband till sommarstugan

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Telekom / Bredband /
1 minuts läsning
Så hittar du rätt bredband till sommarstugan

Arbetar du från sommarstugan? Eller vill se till att du under semestern har ett bra bredband? Här går vi igenom vilka olika möjligheter det finns för bredband till din sommarstuga.

Fast bredband till sommarstuga, fritidshus eller vinterbostad

Lite beroende på var sommarbostaden eller fritidshuset ligger kan det finnas olika förutsättningar för att få fast bredband. Många områden har tidigare haft möjlighet till bredband via ADSL/telejacket men detta har avvecklats i många områden i takt med att bredband via fiber dragits in i sommarstugeområdena och fritidshusområdena.

Att dra in fiber kostar vanligtvis från 20 000 kronor vilket kan vara en investering man inte är redo att ta. Då fungerar vanligtvis mobilt bredband bra.

Korttidsabonnemang för internet

Då många operatörer erbjuder bredband utan bindningstid fungerar det i praktiken ändå som ett korttidsabonnemang eller ett säsongsabonnemang för bredband. Sök på din adress och se vilka operatörer som erbjuder bredband helt utan bindningstid.

Mobilt bredband

Mobilt bredband finns tillgängligt på de flesta platser och många operatörer erbjuder även fri surf vilket är bra för dig som behöver använda ditt bredband flitigt eller vill koppla in din Chromecast eller Apple TV från stugan. En fördel med mobilt bredband är att du kan ta det med dig till exempel till en husvagn. Kolla upp innan du beställer mobilt bredband att operatören har bra täckning där du planerar att spendera sommaren.

Vilket bredbandsalternativ passar bäst?

För att ta reda på vilka bredbandsalternativ som finns och vilket bredband som passar dig bäst, skriv in din adress i vår bredbandstjänst genom att klicka på denna länk: Jämför bredband här >> Då får du hjälp med att jämföra priser, hastigheter och erbjudanden på bredband hos flertalet operatörer.

(Uppdaterad artikel från 2020)
 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Historien säger att börsen bör gå….

3 minuters läsning

Men är det annorlunda nu? Eller hjälper historien oss att ge prognoser inför framtiden? Jag läser boken Pengars Psykologi av Morgan Housel och ser mig själv i altanens fönster sitta och nicka. Kapitel 12 handlar om överraskningar och börjar med orden: &l...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)