Omförhandla ditt bolån

Omförhandla ditt bolån och sänk räntan. Ansök idag kostnadsfritt.
Bolåneansökan i samarbete med
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Dessa 9 bolåneaktörer är med i tjänsten

Så här går det till när du får hjälp med ditt bolån

  1. Börja med att fylla i en kostnadsfri ansökan här på hemsidan.

  2. En handläggare kontaktar dig och hjälper dig utifrån dina behov.

  3. Olika bankers erbjudanden presenteras för dig.

  4. Då var det klart! Lånehandlingar skickas till dig av banken.

Omförhandla ditt bolån

Omförhandla ditt bolån

Flytta bolånet och sänk räntan


Har du ett bolån idag men vill se om du kan få en bättre ränta än den du har? Då har du kommit rätt!

Denna tjänst presenteras i samarbete med Lendo som är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. När du gör din ansökan här på Compricer skickas dina personuppgifter till Lendo som sedan tar kontakt med dig.

Klicka på knappen ovan och fyll i formuläret, det är helt kostnadsfritt och tar max 5 minuter, så får du hjälp att hitta en bra ränta på lånet.

För dig som har bolån och bor i


• Lägenhet (bostadsrätt)
• Hus / villa (fastighet)
• Radhus
• Fritidshus
• Övriga bostäder som står som säkerhet för lånet

Spara pengar med en lägre ränta

Spara pengar med en lägre ränta

Förhandla om bolånet


Det kan finnas mycket pengar att spara på att förhandla om räntan på bolånet.

Om vi antar att du har ett lån om 2 miljoner kronor med en ränta på 2 procent betalar du 40 000 kronor i räntekostnad per år. Skulle du istället sänka räntan till 1,5 procent blir din räntekostnad 30 000 kronor. En skillnad på hela 10 000 kronor om året!

Det kan finnas mycket pengar att spara på att få en bra ränta på ditt bolån. Hur mycket just du kan spara beror bland annat på lånets storlek och din ekonomi med mera. Ansök idag och se vilken ränta du kan få.

Pruta på bolånet du med


Att pruta på bolånet är enklare än du tror och du slipper ringa runt till bankerna själv. Efter att du skickat in din ansökan ser en handläggare på Lendo över marknadens erbjudanden och kontaktar dig för att berätta om vilka alternativ som finns.

Rörlig och bunden ränta


Du kan få hjälp att hitta en bra ränta oavsett om du vill ha ett rörligt eller bundet lån. Har du en rörlig ränta idag är det enkelt att snabbt omförhandla ditt bolån.

Har du ett bundet bolån med lång bindningstid kan du behöva betala ränteskillnadsersättning till din nuvarande bank om du avbryter ditt nuvarande lån i förtid. Då kan det vara bättre att vänta med att omförhandla lånet tills bindningstiden gått ut.

Ring gärna handläggarna på 0771 - 190 190 så kan ni tillsammans titta närmare på förutsättningarna för just ditt lån.

Christina tipsar

Om tjänsten

Få hjälp med ditt bolån

Omförhandla ditt bolån


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Tillsammans med Lendo som är Sveriges största tjänst för lån kan vi erbjuda dig att helt kostnadsfritt omförhandla ditt bolån.

När du gör en ansökan skickas den och dina personuppgifter direkt till Lendo som sedan hjälper dig genom hela processen till ett bra bolån.

Båda bolagen ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi står under Finansinspektionens tillsyn och Lendos rådgivare är experter på bolån och innehar en certifiering som innebär att de har de kunskaper som krävs för att få handlägga bolån.

Compricer har mycket nöjda användare och det syns på Trustpilot där vi fått betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Prata bolån


Har du några frågor? Ring 0771 - 190 190 så kommer du i kontakt med en handläggare på Lendo som du kan prata lite bolån tillsammans med. De är experter på bolån och finns redo att hjälpa dig.

Annars är du varmt välkommen att skicka in din kostnadsfria ansökan idag!
För dig som har svårt att få bolån

Svårt att få bolån?

Har du försökt att få bolån men nekats av banken? Du är inte ensam. Flera banker säger tyvärr nej till den som har betalningsanmärkningar, för många kreditupplysningar eller saknar en fast anställning.

Som tur är kan det finnas hjälp att få. Läs mer om alternativen som finns för dig som har svårt att få bolån.

  • Bolån utan fast anställning
  • Bolån trots betalningsanmärkning
  • Bolån trots många kreditupplysningar

Vanliga frågor och svar om bolån

Hur förhandlar man ränta på bolån?

Antingen ringer du själv runt till olika banker och prutar på räntan eller så använder du en kostnadsfri bolåneförmedlare som kan hjälpa dig hitta en bra ränta.

Hur mycket sparar man på att omförhandla sitt bolån?

Det beror på storleken på ditt lån och vilken ränta du har idag. Om vi antar att du kan sänka din ränta med 0,50 procentenheter innebär det en besparing på 5 000 kronor om året för varje miljon du har i lån.

Hur kan Compricer sänka räntan på mitt bolån?

Compricer samarbetar med Lendo som samlar erbjudanden från flera olika banker. Efter att du skickat in din kostnadsfria ansökan tar Lendos handläggare emot den och presenterar hos vilken bank du kan få en bra ränta. Vill du gå vidare med något av förslagen så hjälper de dig med bytet. Helt kostnadsfritt såklart.

Vad kostar en omförhandling av bolånet?

Tjänsten är helt kostnadsfri. Har du bindningstid kvar på ditt bolån kan banken vilja ha så kallad ränteskillnadsersättning för att du avslutar ditt lån i förtid. Handläggaren hjälper dig se över vilka villkor du har idag och vad som är bäst för just dig.

Vilken ränta kan jag få på bolånet?

Vilken ränta du kan få beror på din bostad, lånets storlek samt din ekonomi. Efter att du skickat in din kostnadsfria ansökan via Compricer ser Lendos handläggare över marknaden och vilken ränta just du kan få. Vill du gå vidare och byta så hjälper de dig med det. Kostnadsfritt såklart!

Behöver jag flytta hela min ekonomi om jag byter bolån?

Nej.

Är ansökan bindande?

Nej. Du kan avbryta processen när du vill om du inte skulle vilja gå vidare med ett lån.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.