Tidigare kanske den gröna arenan tillhörde miljöorganisationer och politiker, men enligt tidningen Miljöaktuellts chefredaktör, Mikael Salo, kliver investerare och företgasledare in som de nya aktivisterna. I tidningens lista över Sveriges miljömäktigaste tronar SPPs vd, Sarah McPhee, på tredje plats.

Jag tycker att det är fantastiskt att se hur väl integrerat hållbarhet är i hela organisationen och allt som SPP erbjuder. Utöver att vår vd blev en av Sveriges miljömäktigaste fick SPPs fondförsäkring också bäst betyg av alla andra aktörers i Söderberg & Partners hållbarhetsrapport. Du kanske tycker att jag skyter, men jag ska bara säga en sak till.

Numer erbjuder vi inte bara ett hållbart sparande. Som ett led i att öka engagemanget brett kring hållbarhet startade SPP för två månader sedan livsstilsmagasinet Sapir.se. Med det vill vi visa att hållbarhet inte är en kompromiss eller devalvering av vår livsstil, utan en utveckling full av möjligheter. Och att detsamma gäller för sparande. Hållbart sparande är ett bättre sparande, både för plånboken och för världen.

Här är mina 4 tips för en bättre pension
1. Se ditt sparande som en helhet där en tumregel är att ha lika mycket räntebärande placeringar som du är gammal.
2. Tänk på avgifterna i ditt sparande.
3. Att spara hållbart ska vara lika självklart som att sopsortera eller köpa eko-produkter.
4. Läs gärna livsstilsmagasinet Sapir.se för roliga tips på saker att göra och personer att inspireras av, oavsett om du är pensionär eller på väg in i arbetslivet.

Katarina Wiberg, pensionsexpert SPP