Hej Imane! Det stämmer att du generellt ska ha en lång sparhorisont när det kommer till aktier. Jag tycker du ska sälja aktien när du är nöjd med avkastningen oavsett hur länge du haft den, alternativt behålla aktien så länge du tror på bolaget.

Ibland kan en aktie rusa på kort tid och man vill ta hem vinsten när man känner sig nöjd. Ibland dröjer utvecklingen men du kan fortfarande tro att bolaget kommer gå bra i framtiden och väljer att behålla aktien i portföljen. Jag tycker det är bra att sätta mål med sitt sparande, exempelvis att man är nöjd när en aktie har gått upp ett x-antal procent och säljer då av. Även i motsatt håll, det vill säga om aktien har gått ner x-antal procent så säljer jag och hittar ett bättre alternativ.

Historiskt har aktier varit den bästa sparformen på lång sikt. Väntan kan dock bli väldigt lång och det är lätt att dras med ned och tänka att det snart vänder. Så sammanfattningsvis är mitt tips är att behålla aktierna så länge du tror på bolaget och sälj av den dagen du är nöjd med avkastningen. Lycka till med ditt sparande!

Hälsning,
Magnus Hjelmér