Hej! Om du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal (det gör ungefär 9 av 10 anställda i Sverige) kan du vara säker på att det finns en bra tjänstepension. Om det inte finns kollektivavtal kan du kolla upp om din arbetsgivare har utformat en egen tjänstepension. Men se upp, såna lokalt utformade pensionslösningar kan vara allt från väldigt generösa till väldigt dåliga.

Om det inte finns någon tjänstepension, eller om den är väldigt snålt tilltagen, behöver du istället spara på egen hand. Ett riktmärke är att det i de flesta moderna tjänstepensioner sätts av ungefär 6 procent av lönen upp till 7,5 inkomstbasbelopp (ca 46 500 kr/mån) och 31,5 procent över den nivån. För den som helt saknar tjänstepension via jobbet är privat pensionssparande fortfarande avdragsgillt upp till 35 procent av inkomsten. Maximalt belopp du får dra av är 10 prisbasbelopp, vilket motsvarar 525 000 kronor (2023). Pensionsmyndigheten har bra information om vad som gäller på sin webbplats.

Löneväxling är någonting annat. Det handlar om att vissa arbetsgivare erbjuder sina anställda att avstå en del av lönen mot att arbetsgivaren istället köper ett extra tjänstepensionssparande. Den arbetsgivare som inte erbjuder tjänstepension lär alltså heller inte erbjuda löneväxling.