Företagslån - jämför och ansök om lån till företag

Hitta ett bra lån med låg ränta för dig och ditt företag!
Privatlån
Företagslån
Just nu
hjälper vi
164 kunder!
Counter 1 of 4
Låneansökan i samarbete med
ex. 500 000
kr

50 000
5 000 000
ex. 1,5
år

Dina uppgifter
ex. namn@email.se

ex. 0707131310

Låneansökan fortsätter nu på
(Ansökan är inte bindande)
Vi söker lån hos flera långivare
Endast en kreditupplysning hos UC
Ansök tar 1 min - svar inom 24h
Helt kostnadsfri ansökan
Vänta...
Du omdirigeras nu till Lendo för att slutföra din låneansökan!

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Christina Sahlberg, Sparekonom

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Företagslån via Compricer

Företagslån via Compricer
Behöver du ett lån till ditt företag? Då har du kommit helt rätt! Compricer kan i samarbete med låneförmedlaren Lendo erbjuda dig att hitta ett bra företagslån för just dig och ditt företags behov.

Så kan vi hjälpa dig


Börja med att fylla i din ansökan ovan. Det tar mindre än en minut, är helt kostnadsfritt och inte bindande. Inom 24 timmar får du svar från upp till 13 olika banker och långivare. Välj det lån du tycker passar ditt företag bäst!

Jämför och hitta ett företagslån med låg ränta


Det kan löna sig att jämföra innan du skaffar ett företagslån. Räntan hos olika banker och långivare varierar mycket så det kan finnas pengar att spara på att välja ett lån med så bra ränta och villkor som möjligt.

Fördelarna med att ansöka om företagslån via oss

 1. Vi söker företagslån hos flera olika långivare
 2. Endast en kreditupplysning (UC)
 3. Ansökan tar 1 minut och du får svar inom 24 timmar
 4. Helt kostnadsfritt att ansöka

Så fungerar företagslån

Så fungerar företagslån
Företagslån är ett lån som tecknas av ett företag för att exempelvis användas till en investering, ett inköp eller för att stärka likviditeten. Med hjälp av ett lån kan ditt företag ta vara på de möjligheter som uppstår på marknaden och hjälpa ditt bolag att växa.

Företagslånet kan tecknas av dig som har ett aktiebolag (AB), enskild firma, handelsbolag eller ett kommanditbolag. Både större företag och småföretag kan ansöka om lån. Även du som har ett nystartat företag är välkommen att ansöka!

Företagslån utan säkerhet


De flesta banker och långivare som är anslutna till tjänsten kräver en personlig borgen i samband med lån till företag. Själva lånet är ett företagslån utan säkerhet men en borgensman krävs i händelse av att företaget inte kan betala på lånet.

Vid större lån kan långivaren kräva en säkerhet i form av en företagsinteckning. Det framgår i sådana fall tydligt i det låneerbjudande som presenteras.

Olika typer av företagslån


Vissa långivare kan förutom företagslån utan säkerhet erbjuda företagskredit och checkkredit. Detta framgår i de erbjudanden som presenteras.

Detta kan ett företagslån användas till


Vanliga syften med att teckna ett företagslån är för att bolaget vill göra en investering, ett större inköp, renovera, köpa en bil, fastighet eller bara stärka upp likviditeten. Oavsett vad du vill använda lånet till kan du få hjälp att hitta ett lån med bra ränta och villkor genom att jämföra olika banker och långivare.

Så mycket kan du låna


Du kan ansöka om företagslån mellan 50 000 - 5 000 000 kronor.

Ränta på lån till företag


Räntan på företagslånet sätts av långivarna som är anslutna till tjänsten. Efter du skickat in din ansökan kan du följa processen online på ditt kostnadsfria konto hos Lendo. Där kan du se respektive långivares ränta och välja det lån du tycker är bäst.

Ränteexempel


Låt oss utgå från att du vill låna 150 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år. Om vi antar att räntan är 6 % och lånet har en uppläggningsavgift på 300 kronor ger det en effektiv ränta på 6,26 %.

Totalt att betala (ränta inklusive amorteringar) = 174 295 kronor. Utslaget per månad blir det 2 905 kronor.

Vilken ränta och månadskostnad just du får beror på hur mycket du vill låna och under hur lång tid.

Återbetalningstid


Välj återbetalningstid mellan 6 mån - 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Det totala beloppet att återbetala stiger ju längre återbetalningstid du väljer.

De flesta långivarna i tjänsten möjliggör förtida återbetalning utan någon extra kostnad om du skulle önska. Det är dock något som bestäms individuellt och framgår i villkoren när du jämför alternativen.

Krav för att få låna

Krav för att få låna

Grundkrav och villkor


För att kunna ansöka om företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det betyder att du behöver ha en ledande roll i företaget, exempelvis att du är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Genom att logga in med BankID kan Lendo enkelt hitta ditt företags uppgifter vilket gör din ansökningsprocess effektivare.

Efter att du skickat in din ansökan gör bankerna och långivarna en bedömning av företagets ekonomiska situation för att kunna bedöma bolagets framtida betalningsförmåga och hur mycket de kan erbjuda i lån samt till vilken ränta.

Borgensman för lånet är normalt någon i bolaget/styrelsen. Personen behöver ha en ordnad ekonomi och om det behövs kunna gå in och betala på lånet om företaget inte kan.

Lån till företag med betalningsanmärkning


Varje långivare gör sin egen bedömning kring bolagets betalningsförmåga. Det innebär att hos vissa långivare behöver eventuella betalningsanmärkningar inte vara något hinder medan det hos andra kan innebära att du inte kan få ett lån.

Vi kan tyvärr inte på förhand avgöra om du kan få ett företagslån med betalningsanmärkning men du kan ringa oss på 0771 - 190 190 så hjälper vi dig om du har funderingar.

Ansök om företagslån

Ansök om företagslån
Ansök idag och se om du kan hitta ett bra företagslån för dig och ditt bolag. Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande!

Om oss


Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar och företagare att fatta bra ekonomiska beslut.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Compricer Företagslån sker i samarbete med Lendo som är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. När du skickar in din ansökan går den direkt till Lendo som sedan tar över kontakten med dig.

Just nu jämför vi företagslån från:
Aros Kapital, CapitalBox, Capcito, DBT, Fedelta, FundingPartner, Froda, IMH Finans, Marginalen Bank, Mynt, OPR-Företagslån, Svea Bank och Resurs Bank.
 • Topp 100
  bästa sajter i
  Sverige (IDG)
 • 700 000
  stycken nöjda kunder
 • 0 kr
  Alltid kostnadsfritt
  för dig som konsument

Vanliga frågor och svar om företagslån

Vad är företagslån?

Företagslån är ett lån som tecknas av ett företag för att exempelvis användas till en investering, ett inköp eller förvärv av en annan verksamhet. Med hjälp av ett lån kan ditt företag ta vara på de möjligheter som uppstår på marknaden och kan hjälpa ditt bolag att växa.

Hur får man företagslån?

Skicka in en ansökan idag. Det är helt kostnadsfritt och inte bindande. Inom 24 timmar har du fått svar från de banker och långivare som är anslutna till tjänsten. Välj det erbjudande du tycker är bäst för just dig och ditt bolag.

Vad krävs för att få företagslån?

För att kunna ansöka om företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det betyder att du behöver ha en ledande roll i företaget, exempelvis att du är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt samt bedömas som kreditvärdigt.

Vad är räntan på företagslån?

Räntan på företagslånet sätts av långivarna som är anslutna till tjänsten. Efter du skickat in din ansökan kan du följa processen online på ditt kostnadsfria konto hos Lendo. Där kan du se respektive långivares erbjudande samt ränta och välja det lån du tycker är bäst.

Hur mycket kan man få i företagslån?

Du kan ansöka om mellan 50 000 - 5 000 000 kronor.

Vad kostar ett företagslån?

Kostnaden för ett företagslån beror på lånets storlek, återbetalningstid och eventuella avgifter. Låt oss utgå från att du vill låna 150 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år. Räntan antar vi är 6 % och lånet har en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det ger en effektiv ränta på 6,26 %. Totalt att betala (ränta inklusive amorteringar) = 174 295 kronor. Utslaget per månad blir det 2 905 kronor. Hur mycket just ditt lån kostar framgår i tjänsten efter du skickat in din ansökan.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.