Stöldsäkra villan inför semestern


Inga semesterminnen i världen uppväger chocken när du kommer tillbaka och upptäcker att det har varit inbrott. Se därför till att du lämnar ditt hem så inbrottssäkert som möjligt när du reser på semester.

 

Under år 2007 anmäldes 17 000 bostadsinbrott, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med 2006. Men det är bara 5 procent av bostadsinbrotten som klaras upp.

 

Goda grannar är det bästa inbrottsskyddet - och inte kostar det något heller. Grannsamverkan mot inbrott är därför det första man ska göra för att försäkra sig mot ovälkomna gäster.

 

Nästa steg på vägen mot ett säkrare hem är att gå runt huset och se på det genom tjuvens glasögon. Hur skulle du försöka ta dig in? Knappast genom ytterdörren, utan altandörren som ligger insynsskyddad på baksidan.

 

Även om altandörren helt eller delvis är av glas gör ett bra lås nytta, eftersom även tjuvar drar sig för att riskera att skadas genom att slå in en hel dörr. Altandörrar som är täckta nedtill bör förstärkas med en plåt mellan dörrhalvorna. Det kan man fixa själv, se bara till att plåten sitter i spänn.

 

Skaffa också gärna en bakkantssäkring, alltså piggar i bakkanten på dörren som gör det omöjligt att slå bort gångjärnen

 

Den som har stora fönster i markplan bör också överväga att skruva igen de fönster man inte använder för vädring.

 

Larm eller inte larm, frågar sig många. Larm kostar pengar, från cirka 4 000 kr och uppåt. Därför är det bäst att börja med grannskydd och se över lås och dörrar innan man överväger larm. Men om tjuven tvekar mellan ett hus med larm och ett utan, gissa vilket han tar?

 

Viktigaste av allt är att du är rätt försäkrad till rätt pris. Kolla din villahemförsäkring här!

Jämförs just nu av andra! Compricer

Fast pris, bor i lägenhet, 20000 kWh/år

Lägst årskostnad 12 200 kr
Högst årskostnad 14 408 kr
Att spara 2 208 kr

Jämför här

Compricer

Senaste från Expertpanelen

2018-12-19
Fråga: När får vi ränta på våra sparkonton igen?

Läs Emma Perssons svar här

Senaste nyheten Compricer

Så kan du maxa pensionssparandet efter din ålder

2018-12-12

Nyhet

Pension Att arbeta, betala skatt och se till att få tjänstepension från sin arbetsgivare är det absolut viktigaste du kan göra för din framtida pension. Men det finns också andra sätt att höja pensionen. Med lite planering har du större möjligheter att få den pension du vill ha – oavsett hur långt du har kvar!

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Fyll i din e-postadress nedan:

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.