Vad finns det för fördelar med kreditkort?

Enkla lån
Kreditkort är ett snabbt och smidigt sätt att låna pengar av sig själv. Idag finns det ett flertal kreditkortsutgivare som erbjuder en räntefri period på upp till 45 dagar, i vissa fall även upp till 60 dagar. Detta innebär att du kan köpa/betala något som du egentligen inte har råd med just nu och sen betala av det mer än en månad senare. Byter du arbete t.ex. kan det ibland bli ett glapp mellan löneutbetalningarna.

Fördelar när du semestrar!
Även vid semestrar och inte minst vid betalningen av dem är kreditkort en tillgång. Det tillhör numera normen att dagens kreditkort kommer hand i hand med en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd förutsatt att resan betalas med ditt kreditkort. Vissa kort erbjuder även en extra reseolycksfallsförsäkring i samband med att du betalar din resa med kortet. Dock bör du vara uppmärksam på och höra efter vilka villkor som gäller för dessa typer av försäkringar.

Kortköp på Internet
Då det blivit allt vanligare att göra sina inköp på nätet har flera kortutgivare börjat erbjuda så kallat bedrägeriskydd när du handlar online. Det innebär att du ersätts ifall obehöriga gjort inköp med ditt kort i t.ex. en webbshop. Kolla gärna efter kortutgivarens säkerhetspolicy för att snabbt få en överblick om vilka tjänster som erbjuds.

Samla poäng på dina inköp!
Idag är det inte bara de stora matvarubutikerna som erbjuder sina kunder att samla poäng i samband med att de handlar. Även kortutgivarna har sett att det ger kunderna ett mervärde och numera erbjuder även kortutgivarna dig möjligheten att samla poäng nästan oavsett var och när du handlar. Poängen omvandlas sedan till förmåner i form av t.ex. bonuscheckar och i vissa fall även rena pengar.

Betalkort kontra kreditkort, vad är skillnaden?
I folkmun går betalkort och kreditkort under benämningen kreditkort, från engelskans "credit card". Skillnaderna dem sinsemellan är små men ända värda att nämnas! Betalkort innebär att du måste betala hela din faktura innan förfallodatumet, annars spärras ditt kort. Med kreditkort å andra sidan så har du möjligheten att dela upp eller skjuta på dina betalningar utan att ditt kort spärras. Compricer har valt att följa normen och benämner, för enkelhetens skull, både betal- och kreditkort som kreditkort.


Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Fast pris, bor i villa, 16000 kWh/år
  • Lägst årskostnad 3 308 kr
  • Högst årskostnad 10 827 kr
  • Att spara 7 519 kr

Jämför el