8 faror för din hund

8 faror för din hund

Att många har skaffat hund den senaste tiden är tydligt bland grannar och på sociala media. Och nu listar försäkringsbolaget Svedea de 8 största farorna för din hund i höst som vi tänkte dela med er. Bra för dig som ny hundägare och bra som påminnelse för dig som ägt hund ett tag.

Vildsvin

Just nu pågår både jakt på älg och vildsvin i våra skogar och då rör sig viltet mer än normalt. “Under jaktsäsongen drabbas hundratals jakthundar av skador orsakade av vildsvin. Men det är inte bara jakthundar som kan råka illa ut. Går du på din vanliga skogspromenad med hunden löper du risk att möta ett stressat vildsvin som kan gå till attack”, säger Odd Einar Bruem, chef djurförsäkring på Svedea

Trafiken och svampar

Svedea påminner om vikten av reflexer för att undvika bil- och tågolyckor. Även giftiga svampar är ett vanligt problem under hösten.

“När mörkret tilltar ökar skadorna i trafiken varje år. Flera av dessa skulle kunna undvikas om hundägare sätter reflex både på sig själv och sin hund. Vi får även in skador efter att hundar ätit giftiga svampar. Var alltid uppmärksam på vilka svampar hunden intresserar sig för, vissa är dödliga”, säger Odd Einar Bruem.

De 8 största höstfarorna för hunden

 • Mörkret gör din hund svår att upptäcka i trafiken. Använd alltid reflexer i någon form.
   
 • Ekollon är giftiga och kan skada hundens njurar och lever.
   
 • Vissa svampar kan vara dödligt giftiga. 
   
 • Många växter, t.ex. tuja och idegran, är giftiga och kan ge magbesvär.
   
 • Glykol som läcker ut på parkeringsplatser kan vara livsfarligt för hundar.
   
 • Kakaoflis i rabatter kan vara livsfarligt för hundar.
   
 • Fästingar kan utgöra ett hot så länge temperaturen håller sig över fem grader.
   
 • Kennelhosta sprids ofta under hösten och smittar lätt mellan hundar. 


Misstänker du att din hund fått i sig något giftigt bör du snabbt ta din hund till veterinären.
 
Passa på att se över din hundförsäkring så du har ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Jämför och byt hundförsäkring >>

Läs mer om höstfaror för hundar hos Svedea

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vilken räntefond skall en pensionär välja?

3 minuters läsning

Hej! Jag är pensionär och har en miljon kronor på ett sparkonto. Vill alltså inte förlora intjänat sparkapital. Funderar dock på om investering i en räntefond med så säker utdelning som möjligt skulle vara att föredra då man d&...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 08:00 - 18:00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)