Betalar du 22 272 eller 18 840 kronor per år för elen till din villa?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
El / Elpriser /
1 minuts läsning
Betalar du 22 272 eller 18 840 kronor per år för elen till din villa?

Just nu är de rörliga elpriserna relativt låga och energimarknadsinspektionen skriver i veckans nyhetsbrev: ”En stark magasinfyllnadsgrad i Norden i kombination med milda och blöta prognoser skapar förutsättningar för fortsatt pressade prisförväntningar inför vintern och det kommande året.”

Men som vi alla vet så kommer vintern och kylan alltid tillslut, med större elförbrukning och dyrare elräkningar som följd. Jämför elpriser och se till att du har det avtal som är bäst för dig!

Rörligt elpris – spar 3440 kronor per år!

Just nu skiljer det 13,76 öre/kWh mellan det elbolag, i vår jämförelse, med högst elpris och det med lägst elpris för boendes i elområde 3. För en villaägare som använder 25 000 kWh per år betyder det en möjlig besparing på 3440 kronor per år.

Fast elpris – spar 6300 kronor per år!

Väljer du att binda elpriset på 12 månader skiljer det, i vår jämförelse, 25,22 öre/kWh mellan det elbolag med högst elpris och det med lägst elpris för boendes i elområde 3. För en villaägare som använder 25 000 kWh per år betyder det en möjlig besparing på 6300 kronor per år.

Är du osäker på om ditt nuvarande elbolag är det bästa för dig?

Använder du mer eller mindre el per år än i exemplet ovan och är nyfiken på att se hur mycket du kan spara? Bor du i ett annat elområde? Funderar du på att binda ditt elavtal? Jämför el och spara pengar idag!

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Compricers Pensions-ABC: Snart kommer pengarna!

2 minuters läsning

Allmän pension Den allmänna pensionen består av inkomstpension, premiepension och/eller garantipension. Den allmänna pensionen är den statliga pensionen som Pensionsmyndigheten ansvarar för. Varje år avsätts 18,5 procent av din lön och andra skatt...

Föregående artikel