Botrader på di.se – ny tjänst där du kan hålla koll på din bolåneränta

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Botrader på di.se – ny tjänst där du kan hålla koll på din bolåneränta

I samband med Riksbankens beslut att låta reporäntan ligga kvar på 1 procent lanserar vi en ny bolånetjänst i samarbete med di.se. Tjänsten innehåller bland annat en räntekalkylator, aktuella bolåneräntor, prognoser för framtida räntor och historiska räntor.


Bolån är för många av oss den största utgiften i hushållskassan

I genomsnitt spenderar vi 27 procent av vår inkomst på vårt boende och vilken ränta vi har på vårt bolån gör stor skillnad i plånboken ”Med tjänsten Botrader kan vi hjälpa många bolånekunder att hålla sig uppdaterade och informerade om sina bolåneräntor vilket ger dem en bra möjlighet till att sätta press på sin bank och se till att de har den bästa ränta de kan få” säger Jakob Tolleryd, VD på Compricer.

Tjänsten Botrader:

  • Låter dig söka efter bästa räntan för ditt lån
  • Ger dig information om hur mycket ditt lån kommer att kosta per månad beroende på bindningstid
  • Indikerar hur mycket din valda ränta kommer att förändras i framtiden och vilken kostnad det kan innebära
  • Visar dig skillnaden i pris mellan att ha rörligt och bundet lån 
  • Visar aktuella och historiska räntor
  • Visar en prognos för framtida räntor

 

Den låga räntan är inte ”normal”. Var beredd på högre ränta

Just nu har vi en period av mycket låga räntor. Enligt Erika Pahne, ekonom på institutet för Privatekonomi beräknas en normal bolåneränta ligga på uppåt 5-6 procent. Med Riksbankens prognos kommer den rörliga boräntan att nå 4,5 procent år 2016.

Exempel: Ett tvåmiljonerslån med rörlig tremånadersränta kostar idag, efter ränteavdrag, cirka 3 500 kronor i månaden. Med en ”normal” boränta på 5,5 procent kostar samma lån cirka 6 400 kronor i månaden.

Håll koll på din bolåneränta, besök tjänsten Botrader redan idag!

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Avdragen som sparar tusenlappar i årets deklaration!

1 minuts läsning

Avdragstips som kan sänka din skatt Gåvor till ideella organisationer 25 procent av gåvobeloppet, maximalt 1500 kronor per person och år (dvs. ett gåvobelopp på 6000 kronor). Gåvan måste uppgå till minst 200 kronor per gång. ...

Föregående artikel