Compricers ekonomiskola del 1: Budget

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Compricers ekonomiskola del 1: Budget

Att göra en budget kan vara det bästa du kan göra för din ekonomi. Att se svart på vitt vad som kommer in och vad som går ut kommer att ge dig kontroll. Kontroll över var du lägger dina pengar och en möjlighet till att lägga dem där de gör mest nytta och ger dig mest glädje.


Att göra en budget är inte mer komplicerat än att göra en sammanställning av alla pengar som kommer in och alla pengar som går ut. Du behöver inte ha en perfekt budget - huvudsaken är att du får koll på dina inkomster och utgifter och slutar lägga pengar på onödiga saker. Lägg pengar på det du vill prioritera och få pengar över till dina mål och drömmar.                                     

Del 1 av ekonomiskolan hittar du här: Ekonomiskolan del1: Budget 

Innehåll i del 1:              

  • Leta fram informationen
  • Sammanställ        
  • Studera resultatet    
  • Gör en plan och följ upp            
  • Poster din budget kan innehålla:

- Inkomster
- Utgifter
- Sparande
- Andra fasta kostnader
- Andra rörliga kostnader
- Checklista Budget

Nästa del i skolan kommer i mars månad och kommer att handla om hur du kan öka dina inkomster. Du hittar ekonomiskolan här: Compricers ekonomiskola

Mer information runt de olika stegen i ekonomiskolan hittar du också i boken: Fixa din privatekonomi: smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv. Alla läsare av vår ekonomiskola kan köpa den med rabatt hos bokus här >>. Ange kampanjkoden dinekonomi i kassan så dras din rabatt automatiskt.

Se till att du prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa någon del av skolans 12 delar.

Du hittar också vår skola hos Prisjakt som även ger er tips och trix om hur ni kan shoppa smart.

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Mild vinter = låga elpriser

1 minuts läsning

Rekordlågt elpris Jonas Stenbeck, chef för Vattenfall försäljning, säger till TT att denna vinter har varit både mild och blöt och att elpriset nu är rekordlågt. December var 2,5 grader varmare än normalt i Mellansverige. Den totala kostnade...

Föregående artikel