Det lönar sig att jämföra båtförsäkringar!

Det lönar sig att jämföra båtförsäkringar!

Trots minusgrader och mängder med snö så är vi på väg mot ljusare tider. Innan vi vet ordet av så är det sommar igen och båtsäsongen är i full gång.


Vår jämförelse visar att du kan spara upp till 4 600 kronor per år genom att jämföra båtförsäkring!

I och med att det i många fall skiljer tusenlappar mellan försäkringsbolagen finns det anledning att då och då se över sin försäkring och jämföra. En motorbåt (inombordare) värd 200 000 kronor med hemmahamn i Gävle och en självrisk på 5 000 kronor kan till exempel kosta 6 699 kronor om året att försäkra hos Trygg-Hansa samtidigt som den kostar 2 035 kronor att försäkra hos Svedea. För en annan motorbåt (utombordare) värd 215 000 kronor är Trygg Hansa det näst billigaste försäkringsbolaget efter Svedea. Dyrast premie för den här båten hittar vi hos Alandia.

Är man inaktiv och har kvar samma försäkring i flera år kan det vara så att man betalar ett onödigt högt pris för sin försäkring eller att villkoren inte längre är de bästa för ens båt.När det gäller båtförsäkring är det viktigt att se till både premie och innehåll i försäkringen

Premien och villkoren för båtförsäkringar skiljer sig så pass mycket mellan försäkringsbolagen att en jämförelse ofta lönar sig och samtidigt kan förbättra skyddet om olyckan skulle vara framme.

Det finns en uppsjö av olika tilläggsförsäkringar för båtägare så det är bra att fundera på vad som är viktigt för dig och din båt. Hur stor självrisken är påverkar t.ex. storleken på premien och du kan få en lägre premie om du installerar en säkerhetsanordning på din båt. Vilken hamn båten ligger i kommer också att påverka premien du får betala.

Hitta en bättre båtförsäkring idag!

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Genomsnittsbilen kostar dig 6 000 kronor i månaden!

2 minuters läsning

Hur mycket kostar din bil? Värdeminskning, nypris, driftskostnader, skatt, bilförsäkring och service påverkar hur mycket din bil kostar dig. Ofta tänker vi inte på, eller väljer att blunda för, den totala kostnaden det medför att äga en bil...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)