El, skatt och månadspeng skapar intresse

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
El, skatt och månadspeng skapar intresse

Under 2022 har vi skickat ut ett nyhetsbrev varje vecka till er trogna prenumeranter. Ni har läst våra artiklar 1 292 259 gånger under året. Stort tack för förtroendet!

Nu står vi inför ett nytt år som kommer att bli tufft ekonomiskt för många av oss. Stigande boräntor, skenande inflation och ett elpris vi aldrig har sett tidigare. De flesta av oss kommer att klara det men vi kommer behöva kavla upp ärmarna tills det blir ljusare igen. För det blir det!

Vi hoppas kunna fortsätta att ge er verktyg och hjälp så att ni kan sänka era kostnader under året och att ni vill fortsätta att prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

För att kunna bli bättre vill vi gärna få höra vad ni helst vill läsa om. Mejla mig gärna på christina.sahlberg@compricer.se med er feedback.

Här är årets 10 mest lästa artiklar. Det är tydligt att elpriserna har skapat intresse under året.

 1. Kommunalskatt 2023 – Så hög blir din skatt
   
 2. Så mycket får barn i månadspeng - siffror från tre banker
   
 3. Så fungerar det nya elprisstödet
   
 4. Strömtjuvarna som drar mest el i hemmet
   
 5. Vad kostar en kWh? – Få koll på din elräkning
   
 6. Så mycket el drar dina apparater och annat i hemmet
   
 7. När lönar sig ett ISK med nya skattenivån?
   
 8. Ekonomiskt stöd till 1,8 miljoner hushåll för höga elpriser
   
 9. Timpris på el - Så fungerar ett timprisavtal
   
 10. 8 tips till dig som vill installera solceller


Här hittar ni alla våra artiklar: Nyheter. Ni kan söka per kategori och genom att skriva in olika sökord. Här hittar ni också vår Expertpanel och vår Ekonomiskola.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Bästa streamingtjänsten 2022 och inför 2023

1 minuts läsning

Ska du skaffa en streamingtjänst för första gången eller funderar du kanske på att byta till en annan? Då kan Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning av kundnöjdheten bland stremingtjänsterna vara till nytta. Här hittar du de tj&a...

Föregående artikel
4 ekonomiska punkter att se över före nyår
4 minuters läsning