Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag (ej från ditt elhandelsbolag)

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag (ej från ditt elhandelsbolag)

Vi får många frågor från kunder som byter elavtal med oss om huruvida ett byte nu kan påverka deras kommande elpriskompensation. Svaret är nej! Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag och påverkas alltså inte om du byter elavtal eller byter elhandelsbolag under denna tid.

Elpriskompensationenen:

  • I februari meddelade regeringen att en kompensation till hushållen för höga elpriser kommer att betalas ut. Stödet innebär att hushåll som har en elförbrukning som överstiger 700 kWh per månad ges ersättning utifrån en trappa med lägst 100 kronor per månad och högst 2 000 kronor per månad för perioden december 2021–februari 2022.
     
  • I mars fastslog regeringen att ytterligare medel tillförs för att kompensera hushåll med hög elförbrukning under mars månad 2022. Stödet innebär att hushåll som haft en elförbrukning om 400 kWh eller högre i mars 2022 ges ersättning utifrån en trappa, med lägst 100 kronor och högst 1 000 kronor.


Så vänta inte bara på din kompensation, jämför även ditt elpris (ditt elavtal) och undersök om du kan få ner din elkostnad. Jämför el här eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi till med jämförelsen och bytet om du hittar ett billigare avtal.

Läst klart? Dags att jämföra elavtal!

Ange ditt postnummer nedan och hitta ett bra elavtal.

123 45

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Köpa båt – Tips och råd inför ditt båtköp

4 minuters läsning

Sommaren närmar sig så sakteliga och kanske har du redan sett människor som börjat lägga i sina båtar? Väcker det tankar om att själv köpa båt? Att glida omkring på sjön är en fantastisk känsla och något m&a...

Föregående artikel
Riksbanken höjer reporäntan!
3 minuters läsning