Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag (ej från ditt elhandelsbolag)

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag (ej från ditt elhandelsbolag)

Vi får många frågor från kunder som byter elavtal med oss om huruvida ett byte nu kan påverka deras kommande elpriskompensation. Svaret är nej! Elpriskompensationen betalas ut från ditt elnätsbolag och påverkas alltså inte om du byter elavtal eller byter elhandelsbolag under denna tid.

Elpriskompensationenen:

  • I februari meddelade regeringen att en kompensation till hushållen för höga elpriser kommer att betalas ut. Stödet innebär att hushåll som har en elförbrukning som överstiger 700 kWh per månad ges ersättning utifrån en trappa med lägst 100 kronor per månad och högst 2 000 kronor per månad för perioden december 2021–februari 2022.
     
  • I mars fastslog regeringen att ytterligare medel tillförs för att kompensera hushåll med hög elförbrukning under mars månad 2022. Stödet innebär att hushåll som haft en elförbrukning om 400 kWh eller högre i mars 2022 ges ersättning utifrån en trappa, med lägst 100 kronor och högst 1 000 kronor.


Så vänta inte bara på din kompensation, jämför även ditt elpris (ditt elavtal) och undersök om du kan få ner din elkostnad. Jämför el här eller ring oss på 08-5000 2000 så hjälper vi till med jämförelsen och bytet om du hittar ett billigare avtal.

Läst klart? Dags att jämföra elavtal!

Ange ditt postnummer nedan och hitta ett bra elavtal.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vårbudgeten 2022 - så påverkas din privatekonomi

3 minuters läsning

Igår (19 april 2022) presenterade regeringen riktlinjerna för den ekonomiska politiken och vårändringsbudgeten. Regeringen föreslår åtgärder för sammanlagt 31,4 miljarder kronor. Tillsammans med tidigare beslutade extraändringsbudgetar och rik...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 08:00 - 18:00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)